<div id=
 
komment

Fólia a mennyezeten

KentaurBen , 2010.02.04. 16:47

Nem ússzátok meg, hogy időről-időre nem osszak meg veletek valami újdonságot, ami akár valami új stílusirányzatról... akár valami új anyagról szól.
Így lesz ez most is... se szeri se száma azoknak az eljárásoknak, technológiáknak, amelyek a közösségi terek dizájnjából átkerül az otthonokba, erre jó példa pl. a Barrisol-fólia.
 
A rendszer elvét egy Fernand Scherrer nevű úriember szabadalmaztatta mintegy 40 évvel ezelőtt.
Alapelve igen egyszerű: egy kb. 3 cm-es alumínium profil rendszerre feszítenek fel egy fóliát pormentes állapotban (egy speciális melegítéses eljárással), abba a magasságba, ahová az álmennyezetet szánnánk, legyen szó konyháról, nappaliról vagy hálószobáról... na, tulajdonképpen bármelyik helyiségről :) 
 
Az így kapott felület olyan homogén, sima, amit semmilyen hagyományos eljárással nem lehet elérni... és ha már manapság amúgy is a magasfényű felület a menő, azt ezzel a dekorelemmel a fejünk fölé is betervezhetjük.
 
A kifeszített fólia mögött lehet LED-es vagy fénycsöves világítás (ebben az esetben maga a mennyezet töltheti be a világítótest szerepét) vagy lehet "csupán" burkolati elem; továbbá lehet teljesen sima, homogén színű, de kérhetjük mintával, és a mennyezet alakját tekintve is szinte csak a képzelet szab határt...
 
Persze újszerű az egész, vadul hangzik meg minden és nyilván nem ez az egyetlen üdvözítő megoldás... mégis, ha esetleg túl magasan van az fránya plafon, és szeretnénk egy kis fűtésszámlát spórolni (mivel jó hő és vízszigetelő is), ez egy lehetséges megoldás.
 
Bővebb információ itt.

 

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr851729641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

YogaGirl · http://jogainspiraciok.blog.hu 2010.02.04. 20:42:11

A fehérek még egész jók, olyan mintha tejüveg lenne. De a többi, főleg a sötétebbek nekem nagyon zavaróak így a képek alapján.

eRIKA 2010.05.27. 14:10:42

utolsó kép - éttermi tetszik, otthonra némelyik fehér összeállítás, de nekem nem kéne :)

AlfGab 2016.10.22. 10:08:18

Mint mindenre, erre is igaz, óvatosan használd. A francia Barrisol hajlamos a cirádára. A nagy színes felületek jól nézhetnek ki, ütősek és hangulatosak lehetnek. Ám mikor a környező felületek nagy része ilyen erős színezést kap, az már tényleg zavaró lehet, sőt.

Ahogy mi használjuk:
- Feszített átvilágítós fólia. Világító elemként a mennyezet egy részén, vagy a teljes felületen. Ez például fehér, nem viszi el hangsúlyt a helyiségben a designról.
- Feszített fényes fóliák. A fekete-fehér kontraszt dinamikus, nem szól bele a színvilágba. Tágítja a teret, ami nagyon kellemes játék lehet bármelyik helyiségben.

A www.feszitett-folia.com oldalra sok hasznos információt tettünk a feszített fóliáról. Találsz műszaki leírást, projekt fotókat és még kalkulálhatsz is. Úgy gondoljuk, lehet ezt szépen is csinálni, belesimulva a környezetbe, segítve a belsőépítészetet és nem elnyomva azt. :)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása