<div id=
 
3

Tendenciák 2011-re

KentaurBen , 2011.01.03. 11:54

Szép, szürke nappal indul 2011 dolgos hétköznapjainak sorozata, ahogy a nagykönyvben meg van írva: hétfő, amikor a világ meglódult.

Húzhatjuk még egy kicsit a mögöttünk hagyott ünnepek hangulatát, még a feldíszített fa is áll, a karácsonyi ajándék cipô is szorít még kicsit, a könyveknek nyomdaillata van...
de a hétfőt hamarosan követi a kedd és így tovább, és így tovább.

Nézzük hát, milyen tendenciák várhatóak 2011-ben színek tekintetében, persze nem azért, hogy trendinek érezd magad, mikor ezek szerint cselekszel, hanem az információ miatt, ha netán idén fogsz építkezésbe, felújításba.

Az információforrás az a Li Edeelkort nevű holland hölgy, akinek otthona a nagyvilág, és mellesleg a Trend Union nevű stílus- és trendelőrejelző cég alapítója.

Tegyük hát két ujjunkat a prófécia ütőerére, olvassuk, mit mond az orákulum:
7 színcsoport térhódításáról beszél a lakberendezésben, divatban, amelyhez a madarak tollának színkombinációit hozza fel szemléltető példának.

Baby Birds: puha, finom, egyértelmű, optimista, biztonságos, alapvető, stressz- és unalom-mentes,Urban Birds: együttlét, összhang, semleges, absztrakt, minimalista, városi,Rural Birds: hagyományos, ôszinte, helyi, természetes, hiteles,Weaver Birds: ösztönző, meleg, művészi, telt, saját-készítésű, régi-új közös harmóniája,Cocktail Birds: egzotikus, inspiráló, pasztell,Singing Birds: vidám, színnel teli, friss, könnyed,Black Birds: újszerű, radikális, provokatív, Melyik a nektek legjobban tetsző? avagy melyik a nektek legjobban tetsző kombináció?

Végére kisszines: a Li Edelkoort-féle szemléletmódnak kishazánkban is vannak lelkes követői, pl. Fónagy Dóra építész, belsőépítész, akinek olyan projektek köthetőek a nevéhez, mint a MÁK Bisztró, a hamarosan megnyíló Rácz Fürdő vagy Magyarország első designhotelje, a Lánchíd 19.

A Dóra által működtetett defo nyílt napot hirdetett 2011 január 14.-ére, szerintem nagyon érdekes és tanulságos lesz, hiszen 2011-es tavaszi programjáról lesz szó, ahol a fókuszba a családi házak, lakások kerülnek.
Részletek itt.

 

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

http://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr802556528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Coco Binky · http://cocobinky.blog.hu 2011.01.06. 12:27:13

Nagyon találó a különböző színegyüttesek jellemzése...

Coco Binky · http://cocobinky.blog.hu 2011.01.08. 00:14:40

Nekem a Coctail Birds meg a Singing Birds kéne...
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.