<div id=
 
komment

Húzsvétpara 3. plusz DIY barikák

KentaurBen , 2011.04.18. 15:10 · 1 trackback


A visszaszámlálás elindult, gondolom - a menün kívül -  többen már a Húzsvéti dekoráción is töritek a fejeteket, és milyen jól teszitek!


Ha ünnep van, az jó, mert lehet bandázni, rokonlátogatni, díszíteni, nagyokat enni, inni...

Egy rakás képet hoztam ma is, inspirálódjatok, a poszt végére pedig egy levelet, és benne egy cuki csináldmagad húsvéti dekorációt tartogatok, amit Kata küldött.

Köszi!


Zenemeg:

DeRon + The xx - Shelter (Palisade Hills Remix) - 2011 by DeRon

"Kedves Benedek!

Lakberendező vagyok magam is, sűrűbben vagy ritkábban, de rendszeres olvasója vagyok a blogodnak :-) és a legutóbbi húzsvétpara cikken fellelkesülve írok.
Az az igazság, hogy a Te kifejezéseddel élve, én általában a Húsvétkor "elhúzós" fajta vagyok, mégis a tojásdekorálás nagy kedvencem, talán elsősorban a magam, a férjem, na meg a lakás kedvéért készítem őket. Nagy kedvenceim a natúr stílus, bár néha elcsábulok a színek irányába is.

Tavaly készítettem a mellékelt fotókon látható bárányokat, bár az igazat megvallva, sajnos nem saját ötlet, egy francia lapban láttam őket. Viszont bátran biztatnék mindenkit az elkészítésére, nagyon egyszerű, csak néhány tojás (esetleg fürjtojás) egy kis natúr gyapjú, filcdarabok, fonál és néhány botocska kell hozzá.

Így készül:
1. Kilyukasztom, kifolyatom a tojásokat.
2. A gyapjúból egy alkalmas mennyiséget óvatosan a kezeim között görgetve megformázok, az egyik felén kis üreget alakítok ki, majd ragasztó segítségével beillesztem a tojást.
3. A filcdarabokból fülformát vágok ki, a fejre ragasztom, végül a gyapjút egy picit ráhúzkodom a fejre és a fülre, eligazgatom.
4. A fonálból pici bojtot készítek, ez lesz a bárány farka, ezt is felragasztom.
5. Végül a botocskákból elkészítem a lábakat, ezeket egyszerűen csak beleszúrom a gyapjúba, esetleg ragasztóval rögzítem.

Ha az ember jól csinálja, egész helyes kis nyájat lehet összeállítani. :-)
Idén nálam a tojásba ültetéses verzió lesz - azzal a kis módosítással, hogy nem füvet, hanem snidlinget ültetek - mégiscsak legyen valami haszna is a dolognak :-)))

További jó blogolást, (nagyon tetszett a két spanyol házból a rusztikusabb) ;-)

üdv,
Kata"
 
 
 
 

Címkék: nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr872836861

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kricsfalussy Beáta | TOJÁSOLÓ 2011.04.23. 21:27:53

Az idők folyamán mintha feledésbe merült volna, miért, hogyan alakultak ki a különféle húsvéti szokások. Igaz, vallásonként és kultúránként változtak és változnak, de szinte mindegyik kapcsolatba hozható a tavaszvárás és az újjászületés ünneplésével. H...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.04.19. 09:19:59

áááááááááááááá tojásmécses! nagyon szép ezekkel az ágacskákkal és virághagymákkal. egyszerűségében lenyűgöző!!
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása