<div id=
 
10

Egy kísérlet

KentaurBen , 2011.07.26. 12:14

A mai alkalom rendhagyó, tulajdonképpen egy kísérlet, amiben a segítségedet szeretném kérni.


Az egyik következő belsőépítészeti munkám egy belvárosi kávézó/étterem felújítása/átalakítása lesz (ujjak összekulcsolva, ima elrebegve :).


Ilyenkor én azt szoktam csinálni, hogy miután a megrendelő elmondta mi az igény, és megállapodtunk néhány hívószóban, a hellyel kapcsolatos érzésben, mint elérni kívánt célban, elkezdek képeket gyűjteni, hogy létrehozzam azt a hangulatot, amit majd ki szeretnénk alakítani a helyen.


Ez még nem terv, konkrét dolgok csak halványan rajzolódnak ki, inkább csak egy érzés az, ami közös hullámhosszra terel bennünket és valami meghatározottabb irányba...


Ma elhoztam nektek az egyik első körös gyűjtést, és az lenne a kérésem, hogy kapcsold be a zenét, majd nézd végig a képeket és mesélj nekem erről a helyről ezek alapján.


Fogalmazd meg pár szóban a benned kialakult hangulatot, érzést vagy ha kedved, időd engedi pár mondatban akár, mi jön le neked ezek alapján... beülnél-e ide ebédelni, vacsorázni vagy csak egy kávéra... szerinted drága hely vagy ok...


Minden választ nagyon köszönök!


Induljon tehát a zenemeg:

Helena Beat by Foster The People

ps: persze ezt az ügyfél még nem látta, és még ki tudja a sok hangulatból, ami a képek alapján még tetszőleges csoportokba rendezhetőek, mi alakul ki végül...

... a végső poén az lenne, ha valaki kitalálná, melyik kvzó/étteremről van szó!!! :))))

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr583100405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liguana 2011.07.26. 12:32:20

Szia:)

akkor amik nekem eszembe jutottak. Trendi, de nem elvetemulten, modern ugyanakkor stilust, elegenciat, presztizst igyekszik kepviselni, hogy aki oda beter annak jelentosege legyen, hir erteke. Nem hinnem, hogy az olcso kategoriat kepviselne majd arban, inkabb kozep es felsot. Gondolom, majd itt foleg uccsizgetni lehet, beulos hely megbeszelesekre, muveszeknek vilagmegvaltasra, multinacis kozepkoruaknak ebed utani kavera.

Jol oltozotteknek fog szolni ez a hely es nem az atlagnak.
Kellemes atmoszferaja lesz a sok barna miatt, amit en szeretek, mert meleg szin es kicsit konzervativ, egyszeru, letisztult es bele lehet vinni a modernitast, de nem giccsesen. nem nehezedik ra az emberre, van ilyen-olyan sarka, hangulattol fuggoen, mix a jo ertelemben. keveri, osszehoza a mai modernitast az egykor volt eleganciaval.

hmmm, remelem, segitettem:)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.07.26. 12:40:19

@Liguana: Szia, nagyon köszönöm a gondolataidat, érzéseidet! Abszolút segítettél!:) Szép napot!

monyoo 2011.07.26. 13:31:59

Mivel a szép enteriőröknek inkább kedvelője, mint szakértője vagyok, elsősorban érzéseket és benyomásokat próbálok közvetíteni:

Én sem képzelem olcsó helynek, közép-felső árkategóriába sorolnám, ahol azonban kifizetném azt a kis többletet a kávéért, mert a hangulattal megkapom azt a pluszt, amitől megéri. Inkább beülős beszélgetős helynek látom, mint étteremnek, de azért biztos lenne valami különleges harapnivaló az étlapon, amit rendelhetek az üdítő mellé.

Az előttem szólóval ellentétben én úgy érzem, van benne valami súlyos, és komoly, amit látok magam körül, azon el tudok gondolkodni. Könnyen válhat törzshellyé, hiszen nem lehet megunni. Biztosan lenne benne olyan, ami nagyon tetszik, és olyan is, amivel sosem tudnék kibékülni, mégis vonzana. Ha elképzelem, különböző leülős részeket, ülőalkalmatosságok és asztalok halmazát látom, amiket az össze nem illésük kapcsol össze, de nem úgy, mint egy romkocsmában, hanem valami végtelen eleganciával. Igen azt hiszem ez a kulcsszó: az elegancia. Mindenre valahogy a szokatlanság jellemző, grafikák, színek, stílusok, összességében egy besorolhatatlan valamit látok, amiből árad a kifejezés, és amiben mindenki megtalálja egy kicsit saját magát.
Nem egy olyan helynek képzelem, ahova bármelyik barátnőmet elvinném, inkább csak azokat, akik nyitottabbak egy kis „különc”ségre.

remélem segítettem :)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.07.26. 13:50:45

@monyoo: Köszönöm!
Tök jó fejek vagytok, és nem csak azért, mert így bele mertetek ereszkedni ebbe a hangulatba, hanem mert vettétek a fáradságot, és meg is írtátok nekem. Szuper! Még egyszer köszi! :)

akamoto 2011.07.26. 14:52:28

Ez egy 5 szintes hely lesz, minden szint más stílusban berendezve...!? Mert ha mindezt megpróbálod belesűríteni egy helybe, akkor a potenciális vendégkör kizárólag angol arisztokraták punkzenekarban játszó sarjaira szűkül, ami hát Budapesten ugye...

szűkíts, szerintem...

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.07.26. 15:06:55

@akamoto: persze! mindenképpen! :)
lesznek, amik kiesnek, és lehet, hogy egyes hangulatok erősítésére kerülnek majd be új képek, mire az ügyfél elé kerül egy prezentáció formájában :)

Szurikáta99 2011.07.26. 18:06:46

Húha, nekem 4 eshetőség kristályosodott ki a sok lehetőség közül!

1. füstös lokál: (whiskys üveges csillár, fémmikrofon, rózsaszín indás tapéta, süti emberek, bár felirat, sötét faburkolat, mályva(?) színű fal a nagypolgári lakásban) díványok, sötétebb színek, giccsbe hajló kiegészítők, elterülős, ott ragadós, érzékek kiszolgálása, bujaság, inkább magán találkozások, a hely aktív résztvevő, drága, de nem ezen van a hangsúly, zártterű
2. elegáns kávézó: (barna, bordó székes és fehér hengerlámpás [ehhez hasonló emlékművet láttam nemrég Finnországban, amit Sibeliusnak állítottak: http://www.europe.org/hu/info.html?id=31473_Sibelius-monumentti_in_Helsinki_Finland]) letisztult, komolyabb összejövetelek, megbeszélések helyszíne, magasabb kategória, találkozások háttereként szolgál, drága, és ennek tudatában kell lennie mindenkinek, zártterű
3. fiatalok beülőse, kiülőse: (színes lépcsők, színes "fonott" pad, narancssárga indás tapéta) egyetemisták (vagy esetleg még fiatalabbak) találkozási helye, törzsvendégek, sok időt el lehet ott tölteni, nyitott rész, bárki betérhet, vidámság, nevetés, egyértelműen olcsóbb
4. typo: (minden, ami nyomtatott, újságos vécé, betűfal) értelmiségiek, visszafogott, csendes, lágy és/vagy elgondolkodtató zene, magányosabb, lassabb, sok idő, középkategória

Ennyibe tudtam belegondolni, de még rengeteg lehetőség maradt. Simán lehetne építeni egy világot a kártyás lépcső, vagy a (szőnyegfalas) barna, narancssárga fotelok, a fekete "elfolyt" padló köré.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni, de ha nem, az sem baj, mert nagyon jól szórakoztam. Köszi! :)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.07.26. 20:05:23

@Szurikáta99: Én köszönöm! Igen, én is úgy érzem, hogy rengeteg lehetőség van benne. :)

paintwall 2011.07.27. 09:31:55

szia, nagyon izgalmas, az elején határozottan átjött egy decens, de nagyon markáns stílus, aztán nekem sok lett, túl eklektitkus (lehet az túlzott?:))
(közben eszembe jutottak példák rá a városban amihez kötni tudom a hangulatot)
én két irányt látok: fiatalok, külföldiek kávézója, bárja, nem túl drága, menő törzshely - ellátó turbózva? (ehhez nekem sok egy kicsit az anyag) vagy elegáns étterem, kis devianciával - drága, trendi, gasztronómiai extrákkal - klassz étterem.
egy kicsit egymás ellen megy a két irány, de érdekes ez a feszülés, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz! (ja, a zene aztán végképp megzavart úgyhogy lehet táncos-mulatós-ugrálós hely? - instant?)

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2011.07.29. 18:06:43

kreatív, rendhagyó, nyomasztó, sötét, drága, izgalmas, exkluzív
én nem ülnék be - az én ízlésemtől nagyon távol áll
most elolvasom, mit írtak a többiek
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása