<div id=
 
komment

Tévézők, gémerek és bloggerek

KentaurBen , 2011.08.10. 10:43

Felesleges unalmas statisztikai adatokkal alátámasztanom, amit amúgy is majd' mindenki tud: a ma embere sokat tévézik.

Csak szólok: a sok tévézés rossz. Ééértem?


Na, de félretéve a viccet, az első fotósorozat, amit hoztam ma nektek, Andris Feldmanis észt fotós munkája: otthonukban tévéző embereket mutat.


Érdemes a művész koncepciója felől szemlélni ezeket a képeket, ill. az arcokat: nulla érzelem tükröződik az arcokon, mintha zombi lenne mindenki és valószínűleg, ha te fotóznád le magad, amint otthon tévézel, hasonló eredményre jutnál. (a teljes sorozat itt)


Persze egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy a TV maga a Zördög, de fontos, hogy tudatosan odafigyeljünk tévénézési szokásainkra, és próbáljunk minőségi műsorokat választani, a napi 2 órán felül pedig egyéb elfoglaltságot választani a pihenésre (mondjuk fészbukozás? muhaha).


A második rövidfilm egy nagyobb film, a Godfrey Reggio rendezte kultikus Koyaanisqatsi-ból (magyarul Kizökkent világ néven találjátok) egy részlet, ahol gyerekek tévéznek:

A  harmadik sorozatban a brit Philip Toledano számítógépes játékokkal játszó embereket megmutató fotóit láthatjuk. Érzelmekben nincs hiány, sőt, kár, hogy nem "hangosképek", mert akkor hallanánk egy pár cifra káromkodást is :)


Az utolsó - Gabriela Herman által készített - sorozat fotóin pedig bloggereket látunk (a teljes sorozat itt). Csak annyit mondanék ezzel kapcsolatban, hogy totálisan hiteles :)


Azt hiszem aktuális lenne egy olyan sorozat, ahol egymás társaságában fészbukozó embereket láthatunk.

Én ilyet élőben már elég sokat láttam...


De a nap kérdése inkább ez: te mennyit tévézel naponta?


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz a blog Facebookos klubjához. Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr973139359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

w8ing4sy 2011.08.10. 13:02:56

Én még nem láttam fapofával TVt néző embert. :) Biztos rossz környékről származom.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.08.10. 13:19:51

@w8ing4sy: Azonnal ott a helyem! Honnan írsz? :)

w8ing4sy 2011.08.10. 13:22:28

Magyarhonból, annak is bal felső csücskéből :) De tényleg, szerintem egyáltalán nem jellemző, hogy valaki bezombuljon a TV előtt..

stefedo · www.teglasedit.com 2011.08.10. 13:59:57

tv-t egyáltalán nem nézek, mivel nincs nekem. de van helyette löptöpöm, s onnan fírolom a világot:) híreket s a blogoszférát...
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása