<div id=
 
3

Szerdai gondolatok

KentaurBen , 2011.10.19. 11:17

Akik nem követik nyomon egy picit sem a lakberendezési trendeket, de egyszerűen csak olvasói az ÁAT-nek, még azok is bizonyára érzékelték, hogy manapság mennyire divatos lett a kreatívan átalakított, újrafelhasznált bútor, kiegészítő.


Műanyag kanalakból és ásványvizes palackból összerakott mennyezeti függő, hatalmas fa kábeldob, mint asztal, faládákból összerakott polcrendszer...

... a trend megköveteli, hogy kihozd magadból a "kreatívszakkört", az alkotások túllépték a szimpla dejópofa-dekor kereteket.


De mi van azokkal, akiket ez nem hoz lázba? 


Akik szerint egy elhasználódott tárgy valóban már csak szemét, és bárhogy gyönyörűzzük, okoskodunk, szépítjük nyelvünk kidugva a nagy erőlködésben, az már csak lom marad.


Akik szerint egy bútordarabnak nem csak trendinek, de megbízhatóan - még 5, 10 esetleg 20 év múlva is - használhatónak kell lennie, és nem nehéz ilyet választani, hiszen van közöttük nem egy olyan design darab, amely a kitalált formát tekintve örök.


Maradi az, aki szerint egy teáskanna csak teáskanna és nem virágkaspó?


Maradi az, aki új bútort szeretne?


Mára megint 4 otthont hoztam, hogy tudjunk inspirálódni, gyönyörködni, és ahogy lenni szokott, egyik sem ugyanonnan: egy svéd, egy spanyol, egy amerikai és egy francia.

Kérdezném, hogy melyik tetszik a legjobban, de akkor nem diskurálunk a fenti kérdéskörről, pedig jó lenne.


Zenemeg:

Meant To Be by waltermeego

Svéd szépésokosegyben:

Spanyol kell:

Decens atlantai:

Provanszi rusztika:

 

Fotók innen, innen, innen és innen.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz a ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr663314064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R. · http://macskanyelv.freeblog.hu 2011.10.19. 14:09:11

nekem most picit ellentmondás van az általad leírtak és a képek között, hiszen a képeken gyönyörű régi bútorokat láthatunk (és nem csak a provanszi rusztikus bútorokra gondolok)
szóval szerintem nagyban függ attól, hogy milyen az alapbútor anyaga, felépítése.

én mindenesetre azt gondolom, hogy nem csak az új lehet a szép! sőt, a régi bútorok ha rendben vannak tartva sokkal tartosabbak tudnak lenni, mint néhány bútorlapból készült új bútor.
mindazonáltal a kiegészítve néhány modern design bútorral igazán fel tudnak dobni egy teret.
(bár ha belegondolunk jó néhány ikonikus design bútor az 1930-as években született, akkor azok is lomok?)

rinti 2011.10.19. 14:35:04

Igen, van, akit zavar, ha egy bútor nem neki, és csak neki készült...
Szerintem megint átestünk a ló túloldalára: mértéktelenül és aránytalanul sok a régi bútor, a nyakatekert, kényszeredett, túl ötletes. Mintha mindenki ezerrel bizonyítani akarná, milyen egyedi a gondolkodása és egyedi ő maga.

exi1 2011.10.20. 12:02:06

Szia! A francia kivételével bármelyikben el tudnám képzelni:) Nehéz lenne egyet kiválasztani! Ha mégis muszáj megtenni, akkor amerikai mellett tenném le a voksom. Köszi, nagyon szépek! Üdv!
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása