<div id=
 
komment

Háztartási helyiség a.k.a. mosókonyha

KentaurBen , 2012.01.23. 13:05

Hétfői nagy lendülettel foglalkozzunk egy praktikus helyiséggel, a háztartási helyiséggel.


Mos, vasal, szárít, dolgozik a boiler, dorombol a kazán, varr a varrógép, kis segítőink (porszívó, vasalódeszka, ruhaszárító, felmosó-szett, tisztítószerek, létra ...) itt várakoznak, hogy segítségünkre siessenek, itt halmozódik a szennyes...

... egyszóval egy ilyen szoba minden háziasszony álma!


El sem hinnénk, de egy (már a kezdetek kezdetén számításba vett) praktikusan kialakított mosókonyhában ez mind-mind elfér, és jól tud működni, lakás átalakításkor ill. tervezéskor tegyük hát a listánk első harmadába, meg fogja hálálni!


És még milyen bónuszextrákat lehet itt csinálni?

Egy jól megvilágított munkasztalon kreatívkodni, ami a mai, DIY-hájp idején jó szolgálatot tesz.


2 fő szempontot mindenképpen vegyünk figyelembe: legyen szép világos, jól szellőző, és legyen a céljainknak elégséges hely (ki- és bepakoláshoz, vasaláshoz, tároláshoz egyaránt).

Ha utólag lett valamely egyéb, esetleg ablaktalan helyiségből kialakítva, tervezzük meg az elején a világítótestek elhelyezkedését, ill. a szellőzés megoldásaként építsünk be ventillátort.


És mivel a ház asszonya sokszor megfordul itt, bátran tervezhetünk bele szép, dekoratív elemeket, függönyt, tapétát (amit én ajánlanék, azok inkább a frissességet, tisztaságot sugárzó pasztellszínek), de a padlóra szőnyeg helyett kerüljön csúszásmentes, vízzáró, nagy kopásállóságú, könnyen tisztítható padlóburkolat, ám összességében lehet tehát ez egy abszolút nőcis "szoba".


Hogy mi mindent nyerünk azzal, ha mégis helyet szorítunk ennek a praktikus helyiségnek?

Eltűnik a lakás különböző részein felbukkanó vasalnivaló, az ajtók mögül a vasalódeszka, és az összecsukható szárítóállvány, a fürdőszoba elnyerheti végre azt, amire létrejött, a kényelmes tisztálkodás, kényeztetés luxusát... tehermentesít tehát, és elrejt, igazi kincs!


Utolsó 2 praktikus ötlet:

- ha ebbe a helyiségbe kerül a kazán, hosszú távon idegesítő lehet esetleg egy vasalás-maraton közben azt hallgatni.

Vigyünk be CD-lejátszót vagy egy kis rádiót, így kedvenc zenéink némileg tompíthatják a kellemetlen zajt.

- mivel előfordulhat, hogy elfáradunk a nagy tevékenykedés közepette, jó leülni egy kényelmes székre. Gondoskodjunk hát arról, hogy esetleg amíg a program nem áll le, kedvenc magazinunkkal vagy könyvünkkel a kezünkben le tudjunk huppanni valahová.


Szóval, kezeket fel!

Ki szeretne egy ilyet? :)


Zenemeg:

Andain - Promises (Soundprank remix) by Soundprank

Inspirációként pár kép:


Bónuszvideó: ilyen, ha egy férfi vasal :)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr133740659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varjojenvirta 2012.01.23. 14:46:02

hát, jó is lenne:)
egyébként miért van mindenhol legalább két mosógép?

suzelarousse 2012.01.23. 15:22:00

Én nagyon szeretem a mosókonyhám.

Szürkére festettük a falakat, az egyik oldalán a falon van a cirkó alatta a mosógép, mellette a csap, mellette a wc. Ezen az oldalon fehér csempe van a falon. A csap alá kis régi polcot szerváltam, lefestettem szürkére, fehér törölközők vannak rajta meg egy fehér nagy varrós doboz. A csap felett egy fa fehérkeretes tükör.

Szemközti oldalon a mosógéppel szemben van a szárítógép mellette végig fehér munkapult ami alatt van a szennyes tartó, porszívó, felmosó vödör (minden szürke vagy fehér). A pult és a szárítógép fölött végig polc négy "emelet' magasan.

A mosószert nagy csatos üvegekben tartom a polcon, az öblítőt szintén csatos üvegben. Van egy kézzel font "antik" kukázott sötétbarna füles kosaram abban vannak portörlők.
A plafonon van az egyetlen lámpám, alumínium gyárlámpa feeling.
A szürke, fehér, üveg, kosár, gyárlámpa unalmas harmóniája ellen gegnek pedig vettem egy nagyon pink kiskádat ami áztatáshoz, vagy ruháskosár helyett funkciónál.

*A legnagyobb ötlet a két Miele gép megvétele volt használtan, rendbeszedve, kitisztítva. Mosógép és a szárítógép összesen 60 000 Ft volt a vaterán és nincs penész, ruhaszárítónak használt szoba és felesleges pára télen (nyáron kint terítek).

varjojenvirta 2012.01.23. 16:04:36

@KentaurBen: Úristen, nagyon-nagyon kell, utálok teregetni:D

Memme 2012.01.24. 09:26:12

Nekem is van ilyenem, isten aldasa, hogy a furdoszoba nem moso-es szaritoval van tele. Ellenben a mosodaban van egy klotyo, egy zuhanykabin meg egy mosdo is, mert ezzel egy szinten van a vendegszoba. Van ablaka, szellozoje ketto is. Vannak polcok a mososzereknek es szaunara emlkezteto padlo van benne.Tok praktikus.
A porszivo,a vasalodeszka es a ruhaszarito pedig egy masik tarolohelysegben van :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.24. 10:08:26

nalunk kb 3x3 meteres, pont elfer benne a boyler, a moso-es szaritogep, mi kene tobb?
aztatni?
vasalni?
vicc

könyvbolond_konyhatündér 2012.01.24. 10:27:26

Csak fájdítjátok a szívemet... hová tegyem??? Annak idején örültünk, ha ekkora házra tellett. Mai napig fájlalom, hogy lebeszéltek a nagyobb konyháról-spájzról, pedig ez napi problémát okoz - már akkoriban is szerettem konyhálkodni, jobban a sarkamra kellett volna állnom, és nem elhinni, hogy az olyan sokkal növelte volna a költséget. Gyerekeim kirepülése után már egy szoba raktár-szauna - rekreációs helyiség funkciót kapott, de az olyan kicsi, hogy már vasalódeszka-szárító nem fér bele, legfeljebb a vasalnivaló.

axaic 2012.01.24. 10:29:04

hát,nem egy skandináv cikk lett.

mintha a férfiak számára tiltott lenne a mosógép és vasaló használata, talán egyenesen életveszélyes.

CiaoItaly 2012.01.24. 11:29:50

Amikor egy ismerősömék építkeztek és volt egy szerintük fölösleges helyiségük, legalább három oldalról hallották a bűvös szót: MOSÓKONYHA... nem lett... lett helyette leendő gardróbszoba, most kb lomtár, és száradó ruhák a nappaliban a búboskemence előtt, vasalóállvány itt-ott, pedig mennyivel egyszerűbb lenne egy helyiségben szárítani, ott vasalni, és akkor zsupsz, a leendő gardróbba bele is lehetne tenni a ruhát. Rögtön. Sajnos a leendő 25 négyzetméterünkbe ez nem fér bele... ha lesz nagyobb, mosókonyha is lesz. Remélem. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.24. 11:44:00

@CiaoItaly: de meg egyszerubb lenne venni egy szaritogept...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.24. 11:45:01

es tudnam mit vasaltok?
evente ketszer vasalunk.......

CiaoItaly 2012.01.24. 11:46:28

@hagyma: :) Én is gondoltam rá, ha belefér a keretbe. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.24. 12:12:22

@CiaoItaly: itt enyhe tulzassal nem is aruljak kulon..., csak tudom otthon nincs hagyomanya a mosogatogepnek meg a szaritogepnek, luxusnak gondoljak
majd az asszony mosogat meg tereget....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.24. 12:13:51

mondjuk ez a fotokon is jol latszik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.24. 12:26:08

ja es az itt lathato mosokonyhak amerikaban is luxuskategoria, a fel orszag kozos mosodaban mos....

polly graph 2012.01.24. 12:44:27

Hoppá! Ilyet ritkán látni! Tényleg szépek!

polly graph 2012.01.24. 12:46:03

És a látszat ellenére nem is kerül mind egy vagyonba!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.24. 12:59:49

@polly graph: azert ezek eleg tagas mosokonyhak, csaladi hazat feltetelez, a gepek kozott is van 2-3000 dollaros, ami mar kocsi ar
mindenesetre barki aki teheti kulonitse el a furdoszobatol
nekunk is kulon van

polly graph 2012.01.24. 14:11:41

@hagyma: a legtöbbet nem engedhetném meg magamnak, persze, de rengeteg olyan ötletet látok, ami nem csak pénzkérdés.

Jártamban-keltemben megfordultam olyan puccos házakban, ahol a mosókonyha csak egy fantáziátlan lyuk, egy mosógéppel egy vasalódeszkával és egy fregolival+ egy két polc vagy szekrény.
Pénz lett volna, ötlet nem.

Az én szemem amúgy is már úgy van idomítva, hogy csak azt veszem észre, "ameddig nyújtózkodni tudok", azért a 4,5,6,9,15,16,17, 18,19 képeken lévő megoldásokért nem kellene eladni a lelkem. De szerintem néha az olcsóbb gépek is tudnak jók és pofásak lenni.

könyvbolond_konyhatündér 2012.01.24. 18:09:03

@hagyma: Mosogatógépügyileg el vagy tévedve. Szerintem már itthon is alapfelszerelésnek számít. Még nekem is 14 éve van, még a 82 éves anyámnak is van vagy 8 éve, pedig nem vet fel senkit a pénz.
A szárítógéppel viszont másképp vagyok, minek olyasmire energiát pazarolni, ami sokkal egészségesebben elkészül a szabad levegőn (az év nagy részében).
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása