<div id=
 
1

Eladó megvalósult álom

KentaurBen , 2012.04.26. 12:37


Korábban is volt rá példa, hogy eladó/kiadó lakásokról írtam, ui. érkezik hozzám időnként egy-egy megkeresés, és ha látok benne fantáziát, megmutatom nektek.

A mai eladó kisháznak remélem valaki nagyon fog örülni, és a képek láttán azonnal beleszeret (ráadásul annyira, hogy meg is veszi :)


Én magam is gondolkodom/tam hasonlóban: megvenni egy cuki parasztházat valami gyönyörű helyen, és kiadni olyan pihenésre, csendre, jó levegőre vágyó megfáradt embereknek, akik pár napra szeretnének kiszakadni a megszokott közegükből.


Juditék (akik családi okokból válnak meg kedvencüktől) nem csak fantáziáltak a dologról, hanem bele is vágtak, és egy Nógrád megyei kis faluban, Terényben meg is vettek egy pici házat.


A ház történetéhez hozzátartozik: az akkori eladó elmesélése szerint a házat a 96 éves Haluska Bori néni lakta utoljára, akinek az anyukája 3 éves koráig Szent Györgyi Albertnek volt a dajkája, amíg Terényben laktak...

... ami pedig az új tulajdonosokat fogadta: egy földpadlós, autentikus palóc kisház, ahol se villany, se víz, se gáz nem volt.


Ezek után sok munka várt még rájuk, de amit tudtak, meghagytak (például az eredeti bútorokat, de felfrissítve), amit kellett, felújítottak, és Palóc Vendégház néven elkezdték megismertetni a nagyvilággal az ő kincsüket.


Mert mi más lenne ez, ahol az édes semmittevésen kívül nagyokat kirándulhatsz, részt vehetsz a helyi, ott élő bácsik, nénik által tartott falusi programokon (a csipkeveréstől, a vajköpülésen át a kötélverésig), ahol bringát is bérelhetsz de lovaskocsizhatsz vagy bocsázhatsz (ez a petanque olasz változata) is, ahol végigeheted a legfinomabb palóc ételeket ( pl. hibány, krumplilaska, herőke, palóc leves, mákos kukorica, kukorica bukta, haluska...), ráadásul 20 percre van a Bánki tó?

(ahol egy nagyon jó hangulatú Bánkitó Fesztivál is van minden évben :)


Van egy mondás, miszerint ha a jelre vársz: ez AZ!


Most jöjjön néhány fotó (ezeken annyi látszik, ahogyan megkapod, amikor átveszed a kulcsot), aztán meg az adatok a miheztartás végett:

...és persze zenemeg:

Zero 7 - Destiny (Remix) by lennartdv

Ára:10,5 millió Ft

Alapterület: 70 m²
Telekterület: 845 m²
Szobák száma: 3 + 1 fél (10 fő kényelmesen elfér)
Pince: nincs
Tetőtér: beépíthető
Fűtés: gáz (cirko)

A fala vastag vályog, amit Aquapol technológiával szárítanak.

Extrák:

az árban benne van a vendégház teljes berendezése a kiskanáltól a párnahuzatig

+ a www.palochaz.hu honlap

+ a szomszéd Marika néni, aki azon túl, hogy szívesen süt-főz igény szerint házias palóc ételeket, segít intézni a kulcsátadást is, már ha te is vendégházként szeretnéd tovább üzemeltetni (ui. most is van vendég szinte folyamatosan).


Akit keresni kell, ha megmozdult benned valami:

Neuvirth Judit: 06-20-214-1111
E-mail: neuvirth.judit (kukac) gmail (pont) com


Kérlek, ha van olyan barátod, ismerősöd, aki hasonlót tervez vagy szeretne, küldd el neki a posztot vagy oszd meg... Ja, és Juditnál hivatkozzatok rám (Kópis Benedek) vagy az ágy-asztal-tv blogra.


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr564474608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2012.04.27. 08:31:13

Királyság! Majdnem ebben a házban landolt a frizbink anno :DD. Ja, és külön vonzerő a polg. mest. elvt. úr elképesztően jó kecskesajtja!!!
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása