<div id=
 
komment

Birsalmás végrepéntek

KentaurBen , 2012.10.12. 12:54

anyitó.JPG

Itt vannak már a hidegek, nincs mit tenni, a nem-fűtést lehet húzni, halasztani, bevallom én is kabátban ülök a gép előtt...

Tudjátok, van még az a pont, amikor nincs annyira hideg, hogy bekapcsold a kályhát, de már van annyira, hogy a hőérzet ne legyen 100%-os komfortfokozaton :)

Na, ez van most :)

 

Ősztől tavaszig imádom a jó forró ragus leveseket, mára is valami hasonlót hoztam, és mivel nagyon szeretem a gyümölcsös-húsos ételeket, asszem valamikor ki is próbálom :)

 

Birsalmás libaleves

 

"Egy igazán pikáns birsalmás húsleves. Azoknak ajánlom akik szeretik a savanykás levest.

 

A recept hozzávalói 4 személyre:

    libaszárny, libanyak, farhát, zúza (ki mit szeret a levesben)
    3 db sárgarépa
    3 db petrezselyemgyökér
    1 db kisebb karalábé
    1 db kisebb zeller
    0.5 csokor petrezselyem
    zeller zöld
    4 gerezd fokhagyma
    1 db vöröshagyma
    2 db közepes nagyságú birsalma
    só, bors
    sáfrány
    1 nagy pohár tejföl
    1 púpozott evőkanál liszt
    1 csapott evőkanál liszt

Elkészítés

A libaaprólékot megmossuk, majd mindezeket egy fazékba teszem és 2,5-3 liter vizet öntünk rá, majd közepes lángon felforralom. A zöldségeket megtisztítom, répát és a petrezselyemgyökeret elnegyedelem. A leves tetejéről leszedem a keletkezett habot, majd hozzáadom a zöldségeket, fokhagymát, vöröshagymát. beleteszem a borsot, egy kevés sót, majd lefedve kis lángon főzöm addig amíg a hús jó puha nem lesz.

Kiveszem belőle a petrezselyemzöldet, hagymát, zeller zöldet. A birsalmákat meghámozom, félbevágom kiszedem a magházát és cikkekre vágom, majd a kész hús leveshez adom, épp csak addig főzöm amíg megpuhul. A tejfölt a liszttel simára keverem, majd a levesből egy keveset hozzáteszek, jól kikeverem, majd a birsalmás húsleveshez adom.

Többször megkeverve néhány percig forralom ( kb.5-10 perc). Megkóstolom, ha kell, utánasózom. Mivel sikerült jó savanyú birsalmát kifognom így nagyon savanyú lett, ezért kell hozzáadnom 2 kanál cukrot. Tálaláskor frissen aprított petrezselymet adtam hozzá."

 

Zenemeg:

Mooncake - Cast The Route by Alxandru

Mára "desszertként" 2 lakást hoztam, egyet Madridból, egyet pedig Brooklynból.

Melyik tetszik jobban?


Brooklyni:

brooklyni01.jpg

brooklyni02.jpg

brooklyni03.jpg

brooklyni04.jpg

brooklyni05.jpg

brooklyni06.jpg

brooklyni07.jpg

brooklyni08.jpg

brooklyni09.jpg

brooklyni010.jpg

brooklyni011.jpg

brooklyni012.jpg

Madridi:

madridi01.jpg

madridi02.jpg

madridi03.jpg

madridi04.jpg

madridi05.jpg

madridi06.jpg

madridi07.jpg

madridi08.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, és más, extra tartalmakat is szeretnél kapni, gyere, csatlakozz a blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Megjegyzés: ha csatlakoztál a klubhoz, nézz szét a megosztott tartalmak között, és ne felejts el legalább egy dolgot lájkoni, így nagyobb valószínűséggel jelennek meg majd az üzenőfaladon az ÁAT-s jóságok.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr494834722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása