<div id=
 
komment

Miniszterelnöki irodák

KentaurBen , 2010.03.03. 11:08 · 1 trackback

Hogy milyen a jó dolgozószoba?

 

A lakáson belül egy a speciális funkciójú helyiségek közül, ahol fontos szerepe van a jó fényviszonyoknak, az elszeparáltságnak, ugyanakkor hasson inspirálóan, kényelmesen lehessen használni az összes olyan kütyüt és munkaeszközt (internet, fax, iratok, könyvek), ami a hatékony munkához elengedhetetlen, legyen alkamas üzleti partner/vendég fogadására...

 

de mielőtt belecsapnánk a lecsóba, tegyünk egy különleges kitérőt:

nézzünk körül pár államfői dolgozószobában.

 

Lophatunk innen ötleteket? Prezentálják ezek a dolgozószobák netovábbjait?

Talán igen, hiszen ezek az irodák elvileg a dolgozószobák high-leveljei, olyan emberek ülnek benne, akik elsők az egyenlők között, akik életünk folyásáról döntenek.

 

Mint a képeken nagyobbrészt láthatjátok: az európai stílusú, kárpitozott, masszív fabútorok az uralkodóak (nem európai országokban is), és ofkorsz jelen vannak a kingszájz íróasztalok és a szupermacsó bőrfotelek.

 

Nyilván egy részük előző államfőtől megörökölt, tradídiókövető, és a hordozza a helyi jellegzetességeket, akár abból fakadóan is, milyen épületben kaptak helyet.... némelyik pedig egyértelműen presztizs-értékű és kifejezetten reprezentációs jelleget mutat.

 

(kis nyomozásom során érdekes felfedezésre tettem szert: a miniszterelnökök a legkevesebb esetben fordítanak figyelmet arra, hogy imidzsük részeként – profi fotós által készített képekkel – dolgozószobájukban mutassák meg magukat. Persze vannak kivételek: például az angol miniszterelnöki rezidencia szinte minden helyiségét bejárhatod virtuálisan itt, az ovális irodáról meg csillió képettalálni az internetben)

 

Következő részben cégvezetők irodáiban nézünk körül, hátha ott nagyobb sikerrel járunk, és több ötletet, inspirációt kaphatunk arra vonatkozóan, milyen egy igazán pöpec és jól használható dolgozószoba.

 

És akkor következzenek a szobák, fogadóhelyiségek országostúl, államfőstül, a teljesség igénye nélkül:

 

Nagy-Britannia – Gordon Brown

Málta - Lawrence Gonzi

Japán - Yukio Hatoyama

Új-Zéland - John Key

Trinidad és Tobagó - Patrick Manning

Kanada - Stephen Harper

Szlovénia - Borut Pahor

Hegyi-Karabah Köztársaság - Ara Harutiunian

Németország – Angela Merkel

Kenya - Raila Odinga

Thaiföld - Abhisit Vejjajiva

Norvégia - Jens Stoltenberg

Szaud-Arábia - Abdullah bin Abdul Aziz

Kína - Ven Csia-pao

Guyana - Samuel Hinds

Portugália – Jose Sócrates

Etiópia - Meles Zenawi

Kuba - Fidel Castro

Oroszország – Dimitrij Medvegyev

Egyesült Államok - Barack Obama

Franciaország - Nicola Sarkozy

Szlovákia - Robert Fico

Magyarország - Bajnai Gordon

 

Fotók innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen meg innen.

 

 

Címkék: férfiak

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr891805347

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Obama túl sokat szív és iszik 2010.03.03. 17:00:04

Orvosai szerint Barack Obamának nem csak a dohányzásról kéne leszoknia, hanem az alkoholfogyasztást is mérsékelnie kellene. A választási győzelem után első alkalommal elvégzett, a 48 év felettiek számára kötelezően előírt orvosi vizsgálat alapján úgy t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása