<div id=
 

Tóparti ranch Texasban

KentaurBen , 2011.10.10. 10:20

Szomorú nap a mai: teraszról növények bepakolás-csinálás van.

A székeket még kint hagyom egy kicsit, talán lesz egy-két esőmentes, napsütéses nap, amikor nosztalgiázhatunk a nyári emlékeken.


Akik nyomon követik egy ideje a blogot, tudják, hogy szoktam jó kis gasztroblogokból szemezgetni, és mára is egy különlegességet hoztam:

a mai téma, hogy hogyan készítették a vaddisznó fejét a 16. században.


"Az mészárossal perseltessed meg, ha penig nem tudna hozzá, az erdeinek nagy az foga, vizes ruhával tekerkesd be, hogy meg ne pirítsa az perseléskor; mert ennek az fogai igen kedvesek az uraknál és fejedelmeknél; ennek az öregit még ezüstben is szokták foglalni; az perzselést ha elvégzi az mészáros, az nyakát egy arasznyére vágasd az fejére, ezt osztán, hogy kezedben veszed, az vizes ruhát hányd el az fogárul és tüzes vassal sütögesd az szőrit környülötte, egyebütt is mind elsütögessed az fején, mindenütt mennél fejérebben csinálhatod az bürit, ennek az orrát szépen felmessed, az füle felé egy arasznyéra, az álla bűrit nyúzd el az szerént az orrárul.

Az nyelvét igen szép egészen kivegyed, azt tegyed fel egy öreg kondérban, sós vízben hadd főjjön egy óráig, az sódora [sonka] is mellette legyen, mert azt is úgy kell főzni, ha külön főzöd is. Ezt osztán vedd ki, az tűzből szűrd el az levét, tölts hideg vizet reá, ezt abból az vízből igen szépen tisztéts ki, de az bűrit fel ne faragjad, meg más tiszta vízben tegyed fel, abban is főzzed másfél óráig. Másfél óra múlva azt az levet szűrd el rúla, tölts bort, eczetet reá, az mennyiben arányzod, hogy megfő, sályát [zsályát], fenyőmagot hányj bűvön reá. Ha valami oly főrend embernek főzöd, czigerben is megfőzhedd, s eczetben, szegény embernek sós vízben is jó.
Ezt jól megfőzzed, kivegyed szépen az levéből, az húsa el ne szakadozzon az csontjárul, savát is megadjad. Ha megfő, tedd ki, hadd hűljön meg. Az öreg fogait állából vond ki, és tedd az agyarának helyére, az agyarat ismég az helyére, az nyelvét is tisztétsd meg szépen, helyheztesd az orra czimpájában, az száját is tátsd fel, ha czitromod vagyon, azzal, ha nincs, egy szép öreg almával télben, ha megtanultad, egy szép zöld ágacskát is az homlokában, ha azt nem tudod, puspanggal is megrakhatod.
Ezután szóljunk az zöld ág csinálása felől is. Szép sályával is megrakhatod, ha leszen, ha egyebet semmit nem kaphatsz, azt mikor fel akarod adni, öreg tálban tegyed, az nyakára állassad hogy az tálban orrával, fogaival felálljon, ne feküdjék veszteg, ez alá penig borsot vess hideg eczetben, s úgy ősd alá, de felettébb sok az ne legyen, az oly kedves étek az fejedelmek előtt, láttam, hogy Rudolfus császárnak egy hétig mind felvitték az asztalra."


Recept: Régi receptek nyomában blog


És hogy a vidéki életnél maradjunk, jöjjön egy 4 hálószobás, eladó, texasi (Tarrytown) udvarház, ami - lehet még fokozni - az Austin-tó partján áll.

(és ha még egy romantikus texasi fogadót is megnéznél, klikk ide egy korábbi posztért :)


Zenemeg:

Madeon - Shuriken by Madeon

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz a ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr943291260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása