<div id=
 
7

Coffeeshop, mint inspirációs forrás?

KentaurBen , 2010.03.08. 13:11

A széles látókör mindenkinek jár, ezért a mai posztban holland coffeeshopokban nézünk körül.

 

Lehetnek ezek – mint a chillout-fíling legbeavatottabb helyszínei - megfelelő inspirációs forrásai annak, ha lakásunk egy szegletét kicsit extrémebb, lazulósabb hangulatúra szeretnénk alakítani?

Vagy egy fiatalos szivarszobához?

 

Csak emlékeztetőül, aki nem tudná: a coffeshop nem (csak) egy kávézó, Hollandiában ezeken a helyeken lehet ma is legálisan marihuánát vásárolni, és akár a helyszínen elszívni (de akár egy kávé-simacigi-kombóra is beülhetsz, ha csak úgy magadba akarod szívni a hely hangulatát :)

 

(Kis történeti háttér: A holland coffeeshop-modellt, amelyben a kannabisz kiskereskedelmi (de nem nagykereskedelmi) forgalma de facto legális, tulajdonképpen sosem fektették jogszabályokba. Akkor vette kezdetét, amikor 1976-ban a holland parlament dekriminalizálta a kannabiszt, és a fogyasztók, termesztők és vállalkozók tárgyalásokba kezdtek a helyi rendőrséggel, ügyészséggel és más hatóságokkal a megfelelő középutas politika kialakításáról. A napjainkban az egész ország területén működő coffeeshopok helyi szabályozás eredményei. A problémás boltokat bezárják, a legtöbb azonban jól illeszkedik a város helyi kultúrájába.

A témáról és egyéb dolgokról itt, ez meg egy Coffeeshop directory.)

 

Mint a képeken látni fogjátok, a belső dekorokkal, a művészien elhelyezett világítással igyekszenek „rásegítenik” a pszichedelikus hangulatra (by the way, egyik-másik budapesti romkocsma enteriőrje inkább menne el coffeeshopnak, ha szeretotíp módon gondolkodnánk)... de a legtöbb teljesen átlagos krimó képét mutatja.

 

Oszt közbemeg.

 

Te jártál már coffeeshopban? Szerinted melyik a legjobb?

 

Egynémely fotót ennenmagam késztettem, a többi innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen meg innen.

 

Címkék: férfiak

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr991818805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mocca · http://manzardcafe.blog.hu/ 2010.03.08. 17:37:54

Az alap filozófiai háttértől elvonatkoztatva...elképesztő a fless! Valószinű, hogy jól össze-vissza lehet az ilyen helyeken szocializálódni! Kalapemelések a posztért! :)

raszt@ · http://stoppolas.blog.hu/ 2010.03.08. 18:34:17

Egyszer kipróbálnám milyen ott az élet :D
De már nálunk is terjednek az ilyen CoffeeShoppok, de egyelőre tényleg csak kávét adnak :D

BushDoctor 2010.03.08. 18:52:52

Egy súlyos tévedés van a cikkedben : sima cigire nem lehet beülni...ilyet nem lehet szivni, a dobozost kifejezetten tiltják, a zacskóst is csak arra használhatod, hogy izesited a jointodat...a felett hajlandóak szemet hunyni a legtöbb helyen. Van ahol van elkülönitett cigerettaszivó hely, mint a grasshopperban (ahol az üzenetes cigipapirok vannak felragasztva a lámpák belsejébe), de a legtöbb helyen nincs.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.03.08. 18:55:59

@BushDoctor: ó, bárcsak ne lenne ennél súlyosabb tévedésem :)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.03.08. 19:20:27

@BushDoctor: by the way, ilyen nickkel valamivel érdemibb hozzászólást várnék :)
neked van kedvenc helyed?

LeBelle beautifulmen.blog.hu 2010.05.20. 15:16:15

Van egy nagyon jó hely Amszterdamban, vmi Dolphin vagy ilyesmi a neve. Az egész ilyen víz alatti hangulatú, nagyon nagyon jó hangulata van. Egy lépcsőn kell lemenni, és ott ilyen marha kényelmes kanapék, fotelek vannak, meg akvárium meg ilyesmik.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása