<div id=
 
7

Nyerj és préselj!

KentaurBen , 2010.05.14. 10:25

Csapjunk is egybôl a lecsóba, ahogy korábban ígértem, rendhagyó módon, jöjjön most egy olyan, amikor egy lakberendezési bloggal nem egy szép tárgyat nyerhetsz, ám egy annál hasznosabbat: a blog ma induló nyereményjátékával egy szerencsés egy palackpérst nyerhet, ha helyesen válaszol...

...de a jó, idôben össze-vissza ugrálós filmekhez híven, fejtsük vissza a gondolatmenetet:

Szerencsés tendencia, hogy ma már egyre többen érzik úgy, környezettudatosabban szeretnének élni.

De mit is jelent ez a hétközbapokban, mert ugye, nem lehetünk ott mindannnyian egy-egy bálnavadász hajó megzavarásánál vagy magunkat egy fának odaláncolva valamelyik tüntetésen.
De.

Apró tettekkel is sokat segíthetünk, ha sokan gondolkodunk, és ami fontosabb, teszünk hasonlóan az ügy érdekében.

Ma csak az egyik problémával foglalkoznánk: a szelektív hulladék-gyûjtéssel, azon belül is azzal az irdatlan mennyiségû pillepalack-halmazzal, amit mindannyian évrôl évre termelünk.

Kezdhetném ádámtól-évától, hogy minek bubis vizet venni, ha ott a jóöreg szódavíz (ami ráadásul magyar találmány), de nem kezdem, mindenki azt iszik, amit szeretne, ettôl függetlenül már egy jottányit beljebb leszünk, ha gondoskodunk az utána visszamaradt hulladék szakszerû elhelyezésérôl.

Jó, talán már sokan el is jutottak odáig, hogy külön gyûjtik a PET palackokat, de ez azt jelenti, hogy kell egy másik kuka, amibe ez kerül, ráadásul egy nagyobb, hogy minden elférjen benne (sokan tulajdonképpen így a levegôt tárolják), hely meg nem mindig van.

És itt jön a képbe a falra szerelhetô palackprés, ami a szép nagy 2 vagy 1,5 literes üres palackunkból (meg a literes, félliteresbôl is) egy jóval kisebb, összegyûrt valamit csinál, sok-sok helyet megspórolva nemcsak a kukádban, hanem majd a szeméttelepen is.

Seperc alatt, gugyorogva taposás helyett egy mozdulattal, mutatom, így:


De álljvagyállj. Ha összepréseljük, és lezárjuk, akkor ennek nem is fontos kukába kerülnie, ez mehet egy - akár magunk vagy ügyes kezek varrta - textilzsákba, táskába is, amit, ha szép anyagból készült (pl.a sötétítô vagy a székek kárpitjából), nem is kell annyira dugdosni, mintáival simán illeszkedhet a konyha vagy az elôszoba hangulatához (arról nem is beszélve, hogy több helyen vissza is váltják).


Valamelyik múltkori posztban az Etsy-t ajánlgattam, ma pedig a Meská-ról szemezgettem pár szép, kézzel készült táskát (van ott több is, ahol ezek vannak):

colette:

arszi:

bogaram
:

lidercke
:

És most tádááám, JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! jöjjenek a játék részletei:

Kérdés:
Mekkora egy falra szerelhetô palackprés?

Válaszok:
a. 48 x 16 x 10 cm
b. 52 x 20 x 15 cm
c. 40 x 18 x 8 cm

A kérdésre a választ megtaláljátok a 
www.palackpres.hu oldalon.

Aki játszani szeretne, és persze nyerni, nem kell mást tennie, mint a helyes válasz betûjelét a tárgymezôbe beírva elküldeni mailen az info@palackpres.hu emailcímre.

A játék a poszt kikerülésétôl számítva 2010. május 18.-án (kedd) déli 12 óráig tart.

Az addig beérkezett válaszok közül sorsoljuk ki a szerencsés nyertest, aki emailen értesítünk. (Az emailcímeket semmire nem használjuk, a játék után töröljük.)

Magam részérôl én minden lakásba és társasház kukái mellé tennék egy ilyet... na, szerintem ennyire nagy okosság ez, és ha nem nyersz, ne csüggedj, mert ha még májusban a
www.palackpres.hu megrendelôjén keresztül rendelsz, és a megjegyzés rovatba beírod, hogy "ágy-asztal-tv", 10%-kal olcsóbban kapod, sőt még ingyen ki is szállítják.

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr712002187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

respecta /01 2010.05.15. 20:11:20

Gondolkodóba estem, mert kimondottan élvezem összetaposni a palackot és úgy bedobni a szelektívbe.
No, azért az a prés nagyon foglalkoztat...
Ügyes szerkezet, nem vitás.

respecta /01 2010.05.16. 13:02:28

Hehe... pontosan saccoltam meg a helyes méretet. :-)

respecta /01 2010.05.17. 20:40:12

@KentaurBen: ringbe szálltam egynek megnyeréséért, éppen szurkolok magamnak. :-)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.05.18. 13:55:09

Sziasztok!
Megvan a szerencsés nyertes: Tóth Réka.
Neki gratulálok!
De aki nem nyert, ne csüggedjen, mert ha májusban "ágy-asztal-tv" jeligére adja le a megrendelését a www.palackpres.hu megrendelôjén keresztül, úgy 10% kdvezményben részesül!
Köszönöm, hogy játszottatok!
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása