<div id=
 
komment

Home office II. - Rend a lelke mindennek

KentaurBen , 2010.09.02. 16:43


A bevezető rész után jöjjön akkor most már a haladó szint azoknak, akik elfogadták, letisztázták magukban, hogy "igen, én szoktam otthon dolgozni", "igen, én bizony hazaviszem a munkám, ha kell, ha nem"...
... azoknak, akik nekivágtak valami kis privát biznisznek vagy másodállásnak, de még ott nem tartanak, hogy saját irodát béreljenek, és eljutottak odáig, hogy: szükség van  dolgozósarok kialakítására.

A mai rész alcíme nem véletlen.
Aki dolgozott akár 5 percet is valaha multinál, tudja mi az, hogy Clean desk policy.

Már megvan, hol fogod kialakítani a dolgozósarkodat, de jön a következő kihívás: hogyan tarts rajta rendet... és a másik vetület: hogyan tarts rendet a helyiségben úgy, hogy ez a sarok is benne van.

Nincs mese: már rögtön az elején gondoskodni kell a megfelelő, tárolásra alkalmas bútorokról, kiegészítőkről.

Polcok a(z) (akár handmade díszítésű, de mindenképpen egységes) mappáknak, irattartóknak a tárolásához (elrejtéshez) és lerakófelülettel rendelkező fiókos szekrény, ahová a fax, fénymásoló, szkenner kerül.

A bútorválasztásnál gondoljunk arra, hogy ennek illeszkednie kell a már meglévő, kialakult stílushoz, hangulathoz, és még az is előfordulhat, hogy a sok szakkönyv kapcsán egy minikönyvtárat rittyentünk össze, ami szép új színfoltja lehet a befogadó helyiségnek.

(egy következő posztban lesz még búza, lesz még lágy kenyér alapon bemutatok majd pár olyan kütyüt és bigyót, amelyekkel elkerülhetjük, hogy a gépekhez szükséges kábelhalmazok is szerepet kapjanak a szoba dekorjában)

És a legfontosabb (azon túl, hogy "Csak egészség legyen!"): a megfelelő világítás.

Nem, erre a célra a hangulatlámpák nem lesznek jók, ide olyan fény kell, ami mellett jól látsz majd akkor is, ha éjjel 11-kor nyálazod át az aktuális határidős meló csillió lapjait.

És hogy visszatérjek az alapüzenethez: fontos, hogy a lehetőségeidhez mérten igyekezz rendet rakni magad után, ha befejezted aznapra.
Nem azért rendeztél be egy új sarkot, hogy a konyhaasztalról vagy a dohányzóasztalról áttelepítsd egy másik sarokba az iratkupacokat, és hidd el, a rendet a veled együt élők is jobban szeretik.

Mit is mondhatnék zárszóként: jó munkát!
(folytatása következik)



Bónusztrack: végképp rendmániásoknak, interneten bizniszelôknek, bloggereknek összegyûjtöttem pár képet olyan home offiszokról is, ahol egyetlen szekrény vagy szekreter a miniiroda.
Kis lakásokban előnyös lehet, de szerintem ezt általában mindenki kinövi.



Fotók innen.

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr842267080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.09.03. 11:31:47

Az első képről azt a sárga forgószéket kérem szépen!:)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása