<div id=
 
1

Otthonfélős poszt

KentaurBen , 2010.10.30. 13:24


Manapság már nem csodálkozunk azon, ha valaki délután kifaragja a töklámpását, majd este - mondjuk Drakulának öltözve (sic!) - elmegy egy Halloween-partyra, másnap meg kimegy a temetôbe, és mécseseket, meg virágot helyez elhunyt szerettei sírjára.

A legtöbb blogon is mindenki azzal van most elfoglalva, hogyan kell töklámpást faragni, meg milyen kísértetházak vannak a nagyvilágban, és hogy de jó fotótéma kimenni ilyenkor a temetőbe...
DE
... itt, mivel a halál és a kísértetek is megfelelő táptalaja egy jó kis otthoni beparázásnak, inkább ezzel foglalkozunk.

Most négyszemközt vagyunk, valld be, szoktál félni, ha egyedül vagy otthon?

Fütyül a szél a kéményben vagy a lichthófban, faágak ütődnek az ablaknak, légmozgás lebegteti a függönyt, lepke ment a csillárba, szökik a gőz a radiátorból, szárad a tűzifa a pincében, beindul a hűtő vagy csöpög a csap...

Éjszaka, amikor szökni kezd a meleg a házfalakból és összehúzódnak az eresztékek, a karmatyúk, csapolások és később, a hajnalt megelőző órákban, amikor ugyanezek az eresztékek, karmantyúk és csapolások kitágulnak, egy sor különös nyekergést, percegést, pattanást, kattogást, sustorgást, kluttyogást és dobogást hallani.

Ha kellően élénk a fantáziád, sikerül meggyőznöd magad, hogy ezek a zajok az alább következő egy vagy több tényező összhatásából fakadnak:

- fertelmes ábrázatú elvetemült bűnöző settenkedik, hogy kiraboljon és keresztüldöfjön
vagy
- hibbant személy lopakodik arrafelé, aki csak az imént szökött meg a tébolydából
vagy
- vámpír, hazajáró lélek bolyog a másik szobában, hogy halálra ijesszen
vagy
- a közelben landoló UFO telepatikusan lebénít, majd kísérleteket hajt végre rajtad, hogy aztán előbb a magáévá tegyen, majd kioltsa életed.

Ez mind nyilván nagyon is életszerűen hangzik egy adott lelkiállapotban.

Mit teszel, hogy elmúljon a félelem?

Felkapcsolod az összes villanyt és inkább eszel egy kicsit?
Bebújsz a takaró alá, és sírsz?
Internetezel és chatelésbe kezdesz az első online ismerőssel?
Magadhoz veszed az ilyen esetekre előkészített kalapácsot, gáz-szprét, nagykést...?
Meditálsz?
Tévézel?
Telefonálgatsz?

Írd meg kommentben, talán segít valakinek, aki nem tud mit kezdjen ilyenkor magával.

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr542409650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wormblad 2010.11.01. 12:28:16

Hm, én a legutóbbi ilyen alkalomkor elővettem A gyűrűk ura c. könyvet, és megpróbáltam nagyon beleélni magam. És volt még egy régi eset: akkor nekiálltam nagyon hangosan énekelni a Viva tutte le vezzosét... :)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása