<div id=
 
2

DEDON - love or hate?

KentaurBen , 2011.04.13. 11:34

Mivel nem egy (legalábbis) mediterrán ország vagyunk, ahol majd egész évben kint is élvezhető a klíma, a kültéri bútorok vásárlása kapcsán általában dönteni vagyunk kénytelenek.


Olyan garnitúrát vásároljunk (vagy válogassunk össze) a teraszra vagy a kerti kint léthez, ami kényelmes vagy olyat, ami praktikus?


A praktikus alatt azt értem, hogy mi, ha már vesszük a fáradságot, hogy kitelepülünk, ott enni is szeretünk, meg kártyázni, társasozni, jól körülülni, ahhoz pedig teljesen más felépítésű bútorok szükségesek.

Tulajdonképpen egy benti étkező kinti változatát hozzuk létre.


Ha pedig lazulni szeretnénk, ahhoz alacsony asztalka, nagy, kényelmes, elterpeszkedős fotelek, kanapék kellenek - egy étkezőszékben nem lehet egy jót tehénkedni, ezt nekem ne magyarázza be senki..


Vagy van valaki olyan szerencsés, hogy nagy terasza van és ott megfér mindkettő egymás mellett vagy az van, hogy ezeket a bútorokat (mint amilyeneket a mai posztban is bemutatok), inkább vendéglátóhelyek berendezésére használják.


A DEDON nevű német cég felkért egy rakás neves designert, nem is kis neveket, úm.pl. Jean-Marie Massaud, Richard Frinier, Philippe Starck, hogy tervezze meg kollekciója egyes darabjait, a befotózáshoz pedig nem hétköznapi helyszíneket választottak.


Úgy összességében pöpec lett (és félreértés ne essék, ezek mind-mind minőségi bútorok), de amióta a kilencvenes években bejött ez a minimál vonalvezetés a kültéri lounge bútorok dizájnjában, az egész olyan egysíkú lett.

Ilyeneket látunk mindenhol.

Talán emitt egy árnyalattal másabb a szövési technika, amott talán strapabíróbb szálakból készül, de mind mind ugyanolyan.

Amin már az sem segít, hogy éppen hol fotózzák be őket, Japánban, egy francia kis parkban, egy dél-kelet ázsiai folyón úsztatva vagy egy indiai jógival.

 

Szép, szép, de csillag nincs a homlokán.


Avagy nem, nem, Ben, te ma bal lábbal keltél, ezek igenis odatették magukat, dizájnert fogadtak, a vak is látja, hogy ez MÁS, mint a többi.

 

De mit dumálok már ennyit, jöjjenek a képek és a zene, ujjgörgető izmokat izzítani, rajt!

outside (reprise) by Sun Glitters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr982822639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pepshop 2011.04.13. 21:32:11

nem tudom eldönteni h tetszik v nem....de már nagyon várom a kiülős estéket :)

szépjuhászné 2011.04.14. 18:34:13

Némelyik nagyon jó! (nemrégen egy magyar tulajdonú csatornán láttam egy átrendezőműsort: nagy tetőterasz, klasszikus, kopottas, karosszékes kerti bútorral, feladat: sok vendég elhelyezése, pihenés, üldögélés stb.. A fiúk modern, kocka alakú, fonott asztalt és padokat raktak oda, a tér nagyon szép lett, de! Egyiknek se jutott eszébe, hogy támla nélküli padon nem jó és kényelmes órákig üldögélni. A feladatot megoldották, csak a célnak nem felelt meg.)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása