<div id=
 
11

Nyárköszöntő bodza ital és provence-i fogadó

KentaurBen , 2011.05.27. 10:37


"Most raktam össze a 6. üveggel a héten, a fiúk annyira szeretik, hogy nem győzöm csinálni. Szerencsére a férjem lelkesen ment bodzát gyűjteni a töltés eldugott részeire, ahol nem éri kipufogógáz. Nagyon szeretnék egy bokrot a kert végébe, legközelebb kis ásóval küldöm, hogy hozzon egy hajtást is.
Ötliteres üvegben készítem.


Hozzávalók:

  • 6-8 virág
  • 1 doboz citrompótló
  • 1 citrom
  • 20 dkg cukor

A virágokat alaposan kirázom, hogy a bogarak kiessenek belőle, majd egy pillanatra csap alá tartom, hogy a port is lemossam. Az üveg aljába teszem őket, rászórom a citrompótlót, rákarikázom a citromot, és beleteszem a 20 dkg cukrot is. Csak ennyit, mikor készen van édesítővel egészítem ki a megfelelő ízre, mi úgy szeretjük, ha jó savanykás. Felöntöm vízzel és hűvös kamrában hagyom három napig. Leszűröm, majd mentalevelet dobok bele."

Zero 7 - Destiny feat.Sia & Sophie Barker by haibee_mirage

Ha te máshogy készíted, esetleg van egy spécibb recepted, oszd meg velünk! Köszi!
 

Bodza ital receptje: Limara péksége
Fotók: a provence-i Le Hameau fogadó

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr162936149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.05.27. 11:24:33

mi limonádéval nyomulunk.

másfél literhez:
-2db citrom leve
-2 púpozott evőkanál cukor
-2db mandarin leve
-5-6 nagyobblevél fodormenta

Először pici vizet forralok, beledobom negyedórára a fodormentát, hogy jól kifőjön bele az íze. Utána pici forróvyzben oldom a cukrot, mert úgy gyorsabban oldódik, közben kifacsarom a facsarnivalókat. Aztán másfélliteres kancsóba öntöm leszűrve a forodmentalét, a cukrozott vizet, a mandarin és citromlét, és felöntöm hideg vízzel.

"Tálalni" úgy szoktam, hogy egy szép üvegbe beletolok egy hosszú szál fodormentaágat a dizájn kedvéért, és beleöntöm a limonádét. Jól is néz ki meg finom meg savanykás. Mer' így szerettyük.

Igazából a gyerekek miatt háromszor átszűröm a kifacsaart lét, mert nem szeretik benne a gyümölcshúst, de szűrés nélkül még jobb.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.05.27. 13:22:26

@Laci Today Magazin: ú, ez is nagyon jó! köszi!

a bodzás cuccot most azért szeretem jobban, mert az év többi részében nem nagyon lehet friss bodzavirágból finom üdítőt készíteni :)
(citrony meg mindég van a bótba)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.05.27. 13:36:55

@KentaurBen: blogodon NAGYON jók a fotók és a videó SZUPER!!!! (repülős szakmában dógozom és el vagyok élvezve)

Bodzácska 2011.05.28. 14:08:05

Sziasztok! Én tippeket szeretnék Veletek megosztani a téli napokra való átmentéshez:

- Bodzavirágokat kiszárítani és vászonzacskóba, papírdobozba eltenni. Ebből télen ugyanúgy készíthető limonádé és szörp, mint most a friss virágokból.
- Akinek van megfelelő fagyasztókapacitása az most készítsen nagyobb mennyiségű levet, szörpöt és fagyasszon le belőle

Télen nagyon jól jön az előrelátás:)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.05.28. 14:21:13

@Bodzácska: Köszi a tippeket! Visszakérdezhetek? Nemrég hallottam, hogy a bodzavirágot ki is lehet rántani, mint a karfiolt... igaz ez?

Bodzácska 2011.05.29. 14:12:46

@KentaurBen: Igen, és állítólag nagyon finom, de én még nem ettem.
És az akácvirágot is próbáljátok ki szörpnek vagy limonádéba (és azt mondják rántva is jó :))

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2011.05.31. 13:25:50

Tényleg nagyon finom a bodzaital, mi a susnyásban szedtük a hozzávalót, de olyan helyen, ahol kocsi nem járkál. ízesítőnek szőlőcukrot tettünk bele, a citromot viszont nem kell tőle sajnálni :)

szépjuhászné 2011.06.02. 20:04:43

@KentaurBen:

Palacsintatésztába mártva, forró olajban sütik, egyes helyeken pampuskának hívják.

szépjuhászné 2011.06.02. 23:15:12

@KentaurBen:

Úgy emlékszem, valamikor réges-régen valahol megkínáltak, tulajdonképpen finom, de igazán a palacsintatészta és a porcukor az uralkodó íz. Nem vagyok mérvadó a kérdésben. :))
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása