Nyárköszöntő bodza ital és provence-i fogadó
"Most raktam össze a 6. üveggel a héten, a fiúk annyira szeretik, hogy nem győzöm csinálni. Szerencsére a férjem lelkesen ment bodzát gyűjteni a töltés eldugott részeire, ahol nem éri kipufogógáz. Nagyon szeretnék egy bokrot a kert végébe, legközelebb kis ásóval küldöm, hogy hozzon egy hajtást is.
Ötliteres üvegben készítem.
Hozzávalók:
- 6-8 virág
- 1 doboz citrompótló
- 1 citrom
- 20 dkg cukor
A virágokat alaposan kirázom, hogy a bogarak kiessenek belőle, majd egy pillanatra csap alá tartom, hogy a port is lemossam. Az üveg aljába teszem őket, rászórom a citrompótlót, rákarikázom a citromot, és beleteszem a 20 dkg cukrot is. Csak ennyit, mikor készen van édesítővel egészítem ki a megfelelő ízre, mi úgy szeretjük, ha jó savanykás. Felöntöm vízzel és hűvös kamrában hagyom három napig. Leszűröm, majd mentalevelet dobok bele."
Zero 7 - Destiny feat.Sia & Sophie Barker by haibee_mirage
Ha te máshogy készíted, esetleg van egy spécibb recepted, oszd meg velünk! Köszi!
Bodza ital receptje: Limara péksége
Fotók: a provence-i Le Hameau fogadó