<div id=
 
komment

Marokkóiaiak

KentaurBen , 2011.07.15. 12:33

Egyesek talán még emlékeznek erre a kenyai és erre az indiai házra, amelyek kifejezetten arra voltak jó példák, hogyan lehet etno, népies egy enteriőr, de túlzások nélkül.


Mára 2 marokkói házat hoztam, hasonló tanulsággal, tehát ne nagyon várjátok a mindenhonnan burjánzó ezerszínű szőtteseket, innen-onnan kigurgulázó mázas mozaikokat, ha kell, ha nem áttört mintájú mécsestartókat... van helyette döngölt padló, tapasztott falak adta hűvösség, természetesség...

a hőség talán még jót is tesz majd a fantáziálásnak, ha oda akarnánk képzelni magunkat :)


Zenemeg:

Atb - marrakech by uknown


Egyikmarokkói:


Másikmarokkói:

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr923069759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2011.07.15. 20:10:21

Mindkettő nagyon tetszik, talán az elsőből hiányoznak kicsit a színek, a sok homokszín nekem erősíti a hőérzetet... Az egyik kedvenc zeném a zenemeg!

Spd 2011.07.16. 16:53:13

Üdv!

Tetszik a blog, jó az összkép, a téma, a zenék is jó hatást keltenek. Éppezért úgy döntöttem, hogy szeretném a legelejétől végigtanulmányozni a blogot bejegyzésről-bejegyzésre haladva. Ebből viszont fakad egy valamelyest off kérdés:

Nem tudja valaki, hogy kliensoldalról (böngészőmből) miként lehetne növekvő sorrendbe rakni a bejegyzéseket itt, a blog.hu-n? Gondolom egy order=incr-szerű paraméterrel meg lehet oldani, csak nem tudom, hogy mit kér a blogmotor :) Sokkal kényelmesebb lenne lefele olvasni, mint folyton keresgélni, hogy hol kezdődik feljebb a következő bejegyzés. Pont az ilyen "Egyesek talán még emlékeznek..." kezdetű dolgok miatt volna jó a korábbiaktól a frissebbek felé haladni, és akkor majd emlékeznék rájuk jól :)

Kösz az infót, nomeg a blogot!

Spd 2011.07.16. 17:07:06

@VKI: azért marékkő az ország neve, hogy sok legyen benne a homok meg a kő ;) Ha kicsit kevésbé meleg és száraz hely lenne, akkor mondjuk lehetne a neve kazalgaz, de így mást választottak :D Énszerintem ezek a falak úgy vannak jól, ahogy vannak, "félmeztelenül". Amikor nekiállnak egy ilyet (látszólag) egyenesre vakolni, lemeszelni meg stukatúrozni, akkor szokott lenni az, mint Magyarországon is divat: nincs egy derékszög a falakban, nem néz ki jól benne a szekrénysor, eláll a faltól a zuhanykabin, nem akar futni a padlószőnyeg meg effélék... pedig olyan modernnek *néz ki*... jah, csak nem arra való, hogy modern legyen -- pont az ellenkezőjéért szeretjük :)

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2011.07.16. 17:55:09

@Spd: Én nem is írtam semmi ilyesmit, amire reagálsz. "...talán az elsőből hiányoznak kicsit a színek, a sok homokszín nekem erősíti a hőérzetet."
A színeket én úgy képzelem ebbe a házba, hogy több színes párna, pléd, váza, stb.. kiegészítő. Szerintem is jók a falak, ahogy vannak, és egyöntetű homokszínükön, és így a hőérzeten frissítene némi színes kiegészítő. Nem sok, kevés. Vagy növény. Vagy színes bútor, mert mind natúrszínű.
Szerintem ha valamilyen természeti jellegzetességből sok van egy országban, vagy egy adott régióban, mondjuk sok a napsütés, vagy a sötétség, vagy a meleg, vagy a hideg, vagy az eső, vagy a szárazság, akkor az ott lakók igyekeznek a házaikban kompenzálni ezeknek a túlzásoknak a már-már káros hatásait. Tehát ide is épp azért férnének el még színek, amiért a közhelyes marokkói lakberendezés annyire túlszínesített. (Ami egyébként nem az én világom. Ez sokkal inkább, csak egy kicsit több színnel.)

Spd 2011.07.16. 18:59:41

Igen, elviselne még némi minimális díszt -- ettől függetlenül nekem így tetszik, a maga puritánságával. A fekete pléhfotel viszont monnyon le :D

Emulgeator 2011.07.17. 18:46:28

Első felejtős, második akarós. Az első olyan, mintha mindent ellepne a por - a kutyát kivéve. A másodiknál a kandalló és mellette a könyvespolc telitalálat. Viszont megint olyanok terveztek konyhát, akik nem használják azt. :-)

2011.07.17. 23:20:42

Nagyon tetszik mindkettő... Egyik képen ott a táj. Az is nagyon szép.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása