<div id=
 
10

Egy csinos 'fruska', a gátról

KentaurBen , 2011.07.19. 10:54

 

A múlt 7végén nyitott a Kopaszi-gát legfrissebb, leghamvasabb, mit szépítsem, legszebb virágszála, a Fruska picnic & bistro.


Persze lehet elfogultsággal vádolni, hiszen lakberendezőként - a tulajdonos, Haberland-Isai Anitával közösen - részt vehetettem a hely designjának kialakításában :)

De ahogy az már lenni szokott egy vendéglátóipari egységnél, a legmeggyőzőbb a fent megfogalmazott szuperlatívuszokkal kapcsolatban első körben majd úgyis a lentebb látható gyönyörséges fotók lesznek, másodsorban pedig egy helyszíni tesztelés élőben.

Nem?
De.

Kezdjük azért az elején: adott egy szép emlékű (akinek vannak olyan emlékei, amint kocsival egy poros, hepehupás úton egy kockás-abroszos halászcsárdába tart, nyújtsa fel a kezét :), megújult városrész a XI. kerületben, ahol a Duna közelsége és a gondosan rendben tartott park-rendszer szinte adja magát a pihenéshez.

Szívesen sétálnál mezítláb a frissen nyírt füvön? Itt biztonságban megteheted, sőt, nem lehet nem észrevenni a 'Fűre lépni szabad!' táblákat.


Szívesen hevernél le az egyik fa alá, és ennél pár falatot? Nem egy elrugaszkodott gondolat, hogy bizony, ez a hely piknikezésre termett :)

És mostantól, ha ilyen programra vágysz, nem kell előre gondoskodnod a harapnivalóról, hiszen itt jön a képbe a mi szeleburdi csitrink, a Fruska!
A hely egyik legpöpecebb alapkoncepciója pont ez: segít, ha piknikezni támadt kedved.
Batyuban vagy piknik-kosárban, de magaddal viheted a Fruska kínálatából mindazt, ami egy jóféle eszem-iszomhoz kellhet.

A menüről később szót ejtünk még, de térjünk rá a Fruska dekorációjára, ahol szinte minden egyes szeglet tartogat számunkra meglepetéseket.

Ami az ide betérők figyelmét már az első pillanatban megragadja, az a válogatott darabokból álló cementlap-padló, és a koptatott-festett deszkákból épített pult, és a mögötte található falrész.

E két markáns látványelemet csakis olyan dekorációval és kiegészítőkkel lehetett összekapcsolni, amelyek a hely szelleméhez illően vidámak, kedvesek és nem utolsó sorban láthatóan kreatív megoldások.

Így hoznak fényt kézzel festett, színes drót lámpaburák a mennyezetről, így ülhetünk kockás abroszos kisasztalokhoz a benti helyiségben régiségboltban vett székeken és így kerülhetett egy drótból hajlított fruska-felirat és egy installáció, klasszikus, csipkés-mintájú fehér Zsolnay tányérokból, bizsuékszerekkel megbolondítva a falra.


Külön szót érdemel a türkiz-ajtajú mosdó vendégtér felőli falán a szétrebbenő kézitükör-matricákból rakott grafika és kint, a bejárathoz kitett fehérre festett karos lóca, amelynek lábánál fazekakba ültetett levendula és rozmaring illatozik.


Bent is időzhetünk, de a hely fő attrakciója egyértelműen a hatalmas, öbölre néző lenti és a külön, rendezvényekre bérelhető fenti terasza.

A székek baromi kényelmesek (ez szinte alapkövetelmény volt a kiválasztásnál), a rendelésre várakozást az asztalra kitett dunakavics-cukorka ropogtatással és szimplán, a vízpart bámulásával múlathatjuk... és hidd el, nem fog 2 perc sem eltelni, megérzed, mit jelent itt, ebben a természetes nyugalomban ücsörögni.


Ha megéheznél, válogathatsz a 'mélytányérosok', az 'emeletes kenyerek' vagy a 'piknikfalatok' és 'masnik' menüpontokban megtalálható fogásokból, de azt is kipróbálhatod, milyen, ha a 'Fruska süt', vagy mit is jelenthet egy finom vacsora-zárás itt, ha 'Happy Ends'-nek hívják :)

Nem is beszélve a bejegyzés elején emlegetett piknik-batyuról :)

Az élesebb szeműek megcsodálhatják a felszolgálók - Szegedi Kata divattervező által megálmodott - patchwork-kötényeit, amelyekből nem csak a lányoknak jutott dizájnos.

Nem csigázlak benneteket tovább, jöjjenek a hangulatképek, a poszt végén pedig egy hangulat-videó.

Na? Kinek támadt kedve betesztelni a helyet? Kezeket a magasba! Na, azért:)


Ha a sétány végén találsz egy kis, háromszög-zászlókkal feldíszített épületet, jó helyen jársz. Nagyon is :)
Nyitva: minden áldott nap délelőtt 10-től 23 óráig.

 

Ha szeretnél a Fruska rajongója lenni a Facebookon, itt csatlakozhatsz.

Fotók: Csepeli Eszter és Tiba Péter

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr83079486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rekatot 2011.07.19. 11:07:37

Nagyon klassz lett! Gratulálok mindenkinek! :)

pepshop 2011.07.19. 13:51:06

ide 1x tuti elmegyek :)

Kemény Katalin · http://www.mozaikos.blog.hu 2011.07.19. 19:54:46

Nagyon helyes! Kedves, friss, hangulatos. Toszkánában botlottunk bele több helyen ilyen kis piknik-bisztrókba, ahol kirándulás közben feltankolhatott az ember szendvicsekkel, ezzel-azzal ami az útra kell, és fájt a szívem, hogy ilyen nálunk miért nincs.... és van!

MecKenna 2011.07.20. 10:55:24

Végre nálunk is van ilyen, gratula, sok sikert! Látom, a cementlap moza válogatás...

off: tegnap naon nehezen vonszoltad magad a bartók bélán öreg KentaurBen :P

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.07.20. 11:05:58

@MecKenna: Sajnos nem Moza, pedig őket nagyon szeretem... és igen, tegnap Vonszolka voltam, már a hőség okozta kikészülés határán. De látnál csak ma! :)

MecKenna 2011.07.20. 11:10:05

@KentaurBen: hihi
megtévesztő a hasonlóság,akkor honnan?

mondjuk egy sarki sült kolbász-hurka kombó után nem csodálom:)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.07.20. 21:10:00

@MecKenna: www.mozaiklapok.hu/index.php

Icamama sültcsirkéjének nem lehet ellenállni! :)))

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2011.07.31. 17:20:13

Hát Ben, ez nagyon jó lett, gratulálok! Isteni hangulata van! Most értettem, meg miért kérdezgetted, még régebben, hogy voltam -e már a Kopaszi-gáton!
Mindig le vagyok maradva egy kicsit :))

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.08.01. 11:32:45

@Klein Kinga: Köszönöm :) Most legalább már plusz egy okod van rá, hogy mindenképp' kinézz oda :)))
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása