<div id=
 
1

Bomo Art - papír, szeretettel.

KentaurBen , 2011.10.20. 08:54
 
"Ma majdnem kaptam egy Jedi visszatér naptárat." - áll abban a naplóban, amit talán hatodikos koromban vezettem.
És amit aztán gimis koromban is és főiskolásként is vezetgettem.
A 'gettem'-ezés azt jelenti, hogy többször abbahagytam, többször újrakezdtem, és persze az egyes naplótöredékek rituális megsemmisítése is hozzátartozott az egész naplóírásos hercehurcához :)

Manapság is naplót vezetek, ezt itt, amit most éppen olvasol, és ahová majd' napi szinten - igaz, kicsit rendhagyó formában - bejegyzésre kerülnek a gondolataim, az érzéseim... de nem szűnt a míves, szép papírok, naplók iránti rajongásom sem.


A napi szintű, fontos bejegyzéseimet a mai napig egy fekete puhabőr-kötéses naplóba jegyzetelem, amiben még dátumozás sincs :)
Van viszont neki kellemes tapintású papírja és jó illatú borítója, és engem ezzel a kettővel le is vett a lábamról.

Volt ám ámuldozás, amikor betévedtem egy kis belvárosi üzletbe, a Bomo Art boltocskájába!
És aki már járt ott, tudja, hogy nem gügyögni szeretnék, mikor a kicsinyítőképzőt használom :)



Bent a roskadozó polcokon szép sorba téve állnak...
...  a színes, kézzel készült, bőrkötéses regiszterek, várva, hogy majd gondos kezek beléjük körmölik a mindennapi teendőket...
... mesés grafikákkal fedett naplócskák pislognak ki egymás mögül, hogy bármilyen "világmegváltó gondolatot" befogadjanak, és érzelmi hullámhegyek és hullámvölgyek hű krónikásai lehessenek...
... álmosan üres receptkönyvek ábrándoznak arról, hogy az ide mentett nagymamareceptek miatt becses kinccsé válhassanak...
... jegyzettömbök sugdolóznak majdan beléjük firkált rajzocskákról...
és ünnepélyes hallgatásba burkolózva izgulnak a most még üres fényképalbumok, hogy az egykor megörökített pillanatok soha, de soha ne veszhessenek a feledés homályába.



Fentről virág- és léghajómintás kalapdobozok figyelik a felgyönyörűzött kirakatba bámulókat és azt az egy-két vevőt, akiknél több nem is férne el, és akik jusztse mennek el addig, amíg mindent, polcról polcra végig nem nézegettek.

Boldizsár Károly, a bolt fiatal tulajdonosa, miközben a szőlőfürtként kipislogó kaleidoszkópokat rendezgeti az egyik fiókban - hisz nemrég újult meg teljesen a berendezés - , mesél a bolt történetéről, jelenéről, és igen, jó tudni: a jövőjéről.



A nyomdaipari sulitól datálódik a történet, de igazság szerint még korábbról, hiszen az igazán mély kötődések gyerekkorból indulnak.
Ebben a személyes mesében szerepel Londonban nevelkedő nagymama éppúgy, mint egy nyomdának szállítmányozó apát elkísérő kisfiú, és persze valami megnevezhetetlen vonzódás a múlt század eleji tárgykultúrához, mintavilághoz.
Bátorság és hit, hogy amit az ember szeret, az meghálálja a sok gondoskodást, a mese jövőről szóló lapjai pedig már olyan sorokkal íródnak, amelyek egy közelmúltban történt londoni szakkiállítás sikereivel sorvezetődnek .



Ilyen hát a Bomo Art: minden ízében kézzel és jószívvel készült szépségek műhelye és lelőhelye, kis magyar büszkeség, hogy egy ilyen létezik, fennmaradt.

De hogy ezeken felül mitől igazán bomoartos, ami innen kikerül?
Miről fogod felismerni akár a Goubán a Gozsdu udvarban, vagy fenn a várban a Mesterségek ünnepén vagy egy pohár forralt bor mögül kikandikálva a Vörösmarty téri klasszik karácsonyi vásárban, Bécsben a Schönbrunn-i vásárban és a Mária Terézia téren vagy a Vince Könyvesbolt a Művészetek Palotájában, az Allee és a Westend Green Papír üzleteiben, a Kéttemplom Galériában, a Boróka Otthonboltban és az Írók Boltjában?



A szinte összetéveszthetetlen grafikáiról, amely a mintagyűjtésen keresztül, a megfelelő színek összeválogatásán át, az egyedi, bomós mintává, képpé rajzolásig tart, illetve azon túl is, hiszen csomagolópapír, borító, levélpapír vagy képeslap lesz belőlük, bennük, rajtuk az elmaradhatatlan Bomo Art-os pecséttel.

Legyen az halvány színeiben nyíló rózsa, gazdag vadvilágról mesélő állatsereglet, hőlégballon-dzsembori vagy antik madárház, a hosszú percekig tartó vizsgálódó gyönyörködést egyik nyomatnál sem akarod kihagyni, de ha van kedvenc olyan mintád, amit ott nem találsz meg, akár szuper-egyedi dolgokat is készíttethetsz.

Hagyomány és apránkénti fejlődés, lépés egyről a kettőre, majd onnan a háromra, de azt biztosan, nos, szerintem ezek a Bomo titkos receptjének egyik összetevői, és persze a megfontolt nyitottság az újdonságokra is, hiszen a bolt nagyon kíváncsi lenne pl. magyar grafikus designer-hallgatók ötleteire is.



Arra gondoltunk, mi, a BomoArt és az ÁAT, hogy a nagy egymásra-találást megünnepelendő egy nyereményjátékra invitálunk benneteket.
Van kedvetek nyerni valami szépet és hasznosat is egyben?
Ki tudja, a szerencsések - mert hogy több is lehet, bizony, 4!  - talán már ki is pipálhatnak egy karácsonyi ajándékot a listájukon :)



A játék részletei a következők:
küldd el a helyes választ erre a kérdésre, amihez segítséget itt, a Bomo Art honlapján, a BomoShop menüpont legalján találsz:

Kérdés:

Hogyan nevezik azt a boltban is kapható mozgóképet mutató szerkezetet, amit a mozi elődjének is tekinthetünk?

 

Lehetséges válaszok:

a.) Laterna magica

b.) Praxinoszkóp

c.) Zoetróp

 

A helyes válasz betűjelét és a választ elküldő játékos nevét tartalmazó emailt az bomoart@gmail.com címre várjuk.

És hogy mit nyerhet az, aki jó választ küld?
Egy valaki egy szép receptkönyvet, egy másik valaki egy fényképalbumot, egy valaki egy szép, 2012-es határidőnaplót, egy valaki pedig egy 10 db-os bomós képeslap-szettet.

A nyeremények közül hogy milyen színű legyen a receptkönyv, a fényképalbum és a határidőnapló (pláne, hogy az milyen beosztású), a helyszínen te választhatod ki, sőt ha te nyered a képeslapcsomagot, azt is te választhatod ki, hogy a sok-sok képeslap közül melyik legyen az a 10.

A játék a bejegyzés kikerülésének időpontjától, 2011. október 24-e (hétfő) 17.00 óráig tart.

A játékban mindenki csak egy válasszal indulhat és csak az vehet részt benne, aki tagja a Bomo Art Facebookos csoportjának (ehhez itt tudsz csatlakozni)
és az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjának is (ehhez pedig itt tudsz csatlakozni), valamint a jó választ küldte el :)

Az emailcímeket semmire nem használjuk, a nyertesnek a nyereményekért a következő címre kell befáradnia:

 

Bomo Art
Cím:
1052, Budapest, Régiposta utca 14.
Tel/Fax.: +36-1 318-7280

Várjuk nagyon a helyes válaszokat,
Károly és Ben

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr663316791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.10.25. 09:12:32

Kedves játékoskedvű emberek!
Köszönjük, hogy a Bomo Art-os játékban ilyen sokan játszottatok, a 4 nyertes a következő: Bálintné Barna Tímea - receptkönyv, Katalin Kiss - fényképalbum, Hermann Katalin - határidőnapló, Nagy mMariann - képeslapszett.
Gratulálok!
Kérlek, fáradjatok be a boltba a nyereményekért.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása