<div id=
 
75

Te mit vinnél magaddal?

KentaurBen , 2011.11.21. 11:12

Nagyszabású katasztrófavédelmi riasztási gyakorlat zajlik a mai napon, amely során huszonötezer embert mozgósít a katasztrófavédelem.

2500 sziréna fog megszólalni szerte az országban, tizenhat tévé és rádió közöl majd közérdekű közleményeket... olvasható a mai hírek között.


Bármi történjen is ebben a fiktív helyzetben - légicsapás, UFO-támadás vagy szökőár -, az otthon maradottak döntik el, mi lenne az a pár tárgy vagy dolog, amit mindenképpen magukkal vinnének a lakásból.


Gondolkodjunk el együtt: ha rólad lenne szó, nálad mi lenne az a néhány "érték", ami kedves a szívednek, és amit mindenképpen kimenekítenél?


Tulajdonképpen ezek lennének azok a dolgok, amelyek fennmaradnak az addigi életedből.


Más is elgondolkodott már ezen, és egy projektet csinált belőle The Burning House címmel, a kérdés ott úgy hangzott, "Ha égne a házad, te mit vinnél magaddal?"


Nézzük hát, másoknál hogy alakult ez a prioritásokat, érzelmeket, praktikumot személyre szabottan kezelő hirtelen döntés.

(az eredeti oldalon tételesen is felsorolták mi micsoda a képeken, és persze azt is, hogy ki az, aki összeállított a maga kis batyuját)


Zenemeg:

Balanescu Quartet - The Model by Mute UK

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr113400595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.11.21. 11:26:31

Csak a kutyát vinném. Minden más pótolható és egyben felesleges. Egy katasztrófa, egy lakástűz tökéletes alkalom egy új kezdéshez. Pont hülyeség lenne a régi élet kacatjaihoz ragaszkodni egy ilyen pillanatban...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 12:42:01

A képek alapján ezek bölcsészek, és az első pár nap kipusztulnának :D
- Okostelefon: GPS, e-bookok feltöltve, valamint napelemes töltő
- Kések, multifunkciós szerszámok
- Takaró, tűzgyújtók
- pár váltás ruha
- cserealapnak ékszerek és hasznos(abb) cuccok
- sok csoki, és száritott gyümölcs
stb.

dik_ 2011.11.21. 12:43:34

Ami a hátizsákba gyorsan bedobálható (néhány ruhadarab, kápé, iratok, fényképezőgép, a kis külső vinyó a megismételhetetlen fényképekkel/emlékekkel, telefon, svájcibicska, iPad).
A kutyát nem kell hozni - okos ő annyira, hogy magától jön velünk. :)

Alterix 2011.11.21. 12:52:35

Gázálarc, esőkabát, bakancs, gyalogsági ásó, szúró és lőfegyverek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.21. 12:52:43

Kubala (kutyám, ő első körben, azonnal), laptop és fényképezőgép, útlevél (egy irat kell), az Ikeás-doboz amiben minden utamról rakok egy apróságot meg az összegyűjtött Barcelona mezek (főleg a dedikáltak)...Ja, meg a jegygyűrű, mert ha azt bennhagyom nekem annyi :)

fegyvervideoponthu 2011.11.21. 12:55:58

Katasztrofa Survival Pack: Kutya, cica, pisztoly, puska, tolteny.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2011.11.21. 13:08:49

Kettő darab hordozható winchester. Minden más pótolható. De ha előfizetnék egy felhőalapú backup szolgáltatásra, akkor még az sem kellene.
Najó, egy fnom pulykás szendvicset, finom mustárral és kis hagymával még azért összedobnék, ha nem a konyha égne.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.11.21. 13:12:08

Két érvényes válasz volt a linkelt képek között. Az első helyezett, aki a két gyerekét vinné, a második helyezett aki lefotózta az üres szalagparkettát (fusson, ki merre lát! - már ha égő házról van szó).

Feltűnő a szerszámok, eszközök, fegyverek teljes hiánya.

Tulajdonképpen fel is húzhatnám magam a dekadens fogyasztói társadalom elkorcsosulásán - de hát pont ők lennének azok, akik biztosítják az én túlélésemet.

Merthogy nálam lenne fegyver.

Szelid sunmalac 2011.11.21. 13:15:21

A csaladomat bazmeg! Mi mast?! Aztan jon a teknos, kabatom, bakancs, takaro es a laptoptaskam. A kabatbna benne az iratok, penz es kartya, a laptoptaskaban a laptop, mobilnet, kes, lampa. Ha nagyobb katasztrofa, akkor a puskat is kivennem a fegyverszekrenybol...

Alterix 2011.11.21. 13:19:49

@Táskás Tóni: Én azt már rég a mellkasomra tetováltam, szóval...:)

biododírium 2011.11.21. 13:19:53

Attól függ, hogy csak a saját házam ég, vagy zombitámadás/ufoinvázió miatt leáll az egész világ.

Előbbinél mindent próbálnék menteni, ami értékesebb (laptop, fényképező, hangszerek, mert nadrágot könyebben és olcsóbban vehetek később), utóbbinál viszont semmi elektromos cucc (max elemlámpa). Kizárólag túra felszerelés (bakancs, ruha, hátizsák, kések, olló, karabiner (boxernak is jó), stb.) Ha meg még kell vmi, akkor a kifosztott üzletek maradékából lehet még szemezgetni:)

huncsongor 2011.11.21. 13:24:30

-asszony,gyerekek
-a házam biztosítási papírjait
-okos telefonom
-összes pénzem
-pár konzerv
-svájci bicska
-forgalmi, kocsikulcs

sosperec 2011.11.21. 13:28:21

Ugy tunik, az Apple felhasznalok nagyobb veszelyben vannak. :)

phaszfej 2011.11.21. 13:31:22

És mi van akkor, ha pont a gyakorlat alatt lesz valami katasztrófa és senki sem fogja komolyan venni? Hlyék ezek.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.11.21. 13:31:56

@Kőmíves Kelemen: Mi a jó büdös francnak vinnél magaddal késeket, ha ég a házad? Le akarod szúrni a tűzoltókat, mert hogy mért nem oltották el, vagy mi?

De ahogy nézem, mások is elég erősen félreértették a kérdést. Nem a világvégéről van szó, csak egy tűzesetről.

MoxNox 2011.11.21. 13:36:48

@Zigomer Trubahin: Olvasni tudol-é-e?

"Bármi történjen is ebben a fiktív helyzetben - légicsapás, UFO-támadás vagy szökőár -, az otthon maradottak döntik el, mi lenne az a pár tárgy vagy dolog, amit mindenképpen magukkal vinnének a lakásból.
Tulajdonképpen ezek lennének azok a dolgok, amelyek fennmaradnak az addigi életedből."

nalexandrus 2011.11.21. 13:37:24

2 gyerek, inzulin-cukormérő, takaró, kabát, útlevelek,kocsikulcs,kézi-ásó(vagymianeve), rakás kandiscukor,gyufa,papír-alkoholos filc.

A_blogger 2011.11.21. 13:40:11

defoe: robinson crusoe könyvét, hogy legyen honnan meríteni. kést, baltát, fűrészt. meleg ruhát, és valami edényt, no meg bakancsot. ha lenne, vinnék hálózsákot is. sátram van, azt tuti elraknám. telefon és laptop érthetetlen számmomra. okés, a teló zsebben elfér, fel sem tűnne, hogy nálam maradt, de laptopot egy kataklizma esetén? maximum két órát tudnám használni, de a lemerült akksit hogyan tölteném fel? és még valami energiadús kaját vennék magamhoz a spejzból, mondjuk konzerv, lekvár, ilyenek.

Szelid sunmalac 2011.11.21. 13:44:52

@Zigomer Trubahin: Ocsem bazmeg, te is vlaami bolcsesz lehetsz. Nekem a hetkoznapok soran is ezernyi szolgaltot tett mar egy egyszeru bicska is. Konzervet bontani, elvagni valamit, akarmire. De ezekszerint te csak guboban eltel eddig.

Spiritmonger 2011.11.21. 13:52:58

ha ez történne, akkor az alábbikat vinném:

a fúrógéptáskában benne van maga a gép és jópár kéziszerszám, az jönne, a túrafelszerelés az mindig össze van pakolva, sátor, hálózsák, polifoam, csak kiemelni, és indulókész vagyok, a hátizsákba meg befér a szerszámostáska, meg vinném a laptopomat és a mobilnetet, a házipatika is elfér minimális helyen, késélező, kések, tisztasági felszerelés, forgalmi, iratok, mindez be a kocsiba, és utána, ha van idő, akkor más cucc is jöhet, az autóban mindig van takaró és egy karton mentes víz is, akárcsak mobiltöltő, zseblámpa és pzs is, és soha nincs féltank alatt a benzin, 300 km-t bármikor tudok a kocsimmal menni, az pedig elég tud lenni a legtöbb esetben. az iratok, a bankkártya és a mobil mindig nálam van. ha van idő pakolni, akkor horgászcucc is jön, némi tartalék ruhával, meg ami fegyvert elő tudok keríteni, és így már el lehet indulni a gyerekért az oviba meg a suliba. még beszerzés alatt van egy nyílpuska és a hozzá való vesszők, illetve egy komoly vadászcsúzli meg 10-es csapágygolyók

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.11.21. 13:58:07

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Mindig van nálam bicska, sőt szerszámkészlet is, zseblámpa is, legtöbbször még iránytű is, bazzeg, bár a világon semmi értelme. Viszont ha ég a ház, nem szánnék rá öt másodpercet, hogy magamhoz vegyem őket, ugyanis megkapom az egészet bagóért az első sarki boltban. A legértékesebb cuccokon kívül (pénztárca, számítógép, telefon) sokkal inkább kapnék fel valami olyasmit, ami nem pótolható, mint mondjuk a régi leveleim, fényképek, emléktárgyak. De te azért csak gyűjtögesd a kenyérvágó késeket a konyhában, ha kigyullad a lakásod.:)

@MoxNox: OK, igaz, de én nem erre céloztam, hanem az oldalra, ahonnan a képek vannak. Ott szó sincs kataklizmáról, ezért vannak tele macikkal meg játékautókkal a képek.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.11.21. 13:59:36

Egyébként nekem gyanús ez az egyre gyakoribb katasztrófavédelmi próba!
Mire készülnek, készítenek bennünket?

Szelid sunmalac 2011.11.21. 14:00:38

@Zigomer Trubahin: Akkor minke vannak nalad? Es ha nalad vannak miert kene ra idot szanni? :)

MoxNox 2011.11.21. 14:05:23

@Zigomer Trubahin: Tudom, hogy te a háztüzes oldalra gondoltál. Mások pedig másra, mert a blogbejegyzés nem csak arról az oldalról szólt. Úgyhogy én meg arra céloztam, hogy talán nem érdemes kizárólag a saját értelmezésedet egyedüliként értelmesként hirdetve másokét leszólni. Csak ennyi :)

Toll (törölt) 2011.11.21. 14:05:27

Tuz eseten a laptopom azonnal a foldhoz basznam, hogy meg veletlenul se vigyem magammal kesobb a nagy kapkodasban...

Apropo, most jutott eszembe! Lakastuz eseten, ha nincs lehetoseg menekulesre a hutoszekreny nyujt valami biztonsagot?

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.11.21. 14:06:45

Köszi a hozzászólásokat! Nagyon tanulságos!

MoxNox 2011.11.21. 14:08:17

@BPBP: Természetesen arra készülnek, hogy az Illuminatit valójában vezérlő gyíkemberek előtörjenek az üreges Földből, és az influenza oltásokkal belénk juttatott chipek segítségével rabszolgasorsba kényszerítsenek minket. Ezért van több évtized után ismét, vagy a saját megfogalmazásodban egyre gyakrabban, ilyen gyakorlat. Más oka nem is lehet.

R2D2 & C3PO 2011.11.21. 14:18:56

Ha égne a házam, fognám a porraloltómat és eloltanám a tüzet...

mamasita 2011.11.21. 14:19:35

3 táska:az 1ikbe minél több ruhát magamnak meg a gyerekeknek,a másikba belesöpörni minden cuccot a fürdőszobából,a 3.-ba meg a konyha -hűtőből a kajákat.a telefon-laptop-összes pénz evidens,de azt bármelyikbe belesuvasztom.ja és persze 1 konyhakés meg a gázspray ha nm csak lakástűz van...és mind2 gyerek hozhat 1-2 kedvenc játékot h ne szakadjon meg a szivük.

báró Csekonics 2011.11.21. 14:22:48

(A családon kívül persze) egyetlen 'dolgot': Bear Grylss-t !

nolto 2011.11.21. 14:24:36

A kis OCB szettemet (sodró, papír, tipp), és ami belevaló. :)

Idet 2011.11.21. 14:30:05

Az ilyenkor szokásos túlélőcuccot meg a macskámat kihajítanám az udvarra, és ezerrel menteném a könyveimet!

biohazard 2011.11.21. 14:36:07

@Kőmíves Kelemen: A fényképeket nézve az első ami beugrott: mennyi életképtelen fasz!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.21. 14:39:56

@biohazard:
Mivel a nagy részük visz magával fényképezőt (külön objektivekkel, bazzeg!), ezek közvetlen közelről fotoznák a katasztrófát, ergo azonnal megdöglenek.
Kb mintha atomvillanás ellen napszemüveget vennének...

csoko20 2011.11.21. 14:39:59

Egy éve állunk harcban az államadóssággal, a munkanélküliséggel, a bankokkal, és most már az IMF is a spájban van. Ráadásul komcsik itt, komcsik ott, még a saját soraink között is. Mikor kell katasztrófa védelmi gyakorlatot tartani, ha nem most???

Táskás Tóni 2011.11.21. 14:40:44

@Alterix: Akkor Neked csak egy dolgod van, mentsd az "irhád".

biohazard 2011.11.21. 14:40:48

@Toll: Igen, hamarabb megfulladsz.

musi 2011.11.21. 14:44:14

hát ezek biztos kurva viccesek akartak lenni, valszeg ők patkolnak el legelsőnek egy katasztrófánál, mivel láthatólag fingjuk nincs semmiről ezzel kapcsolatban

biohazard 2011.11.21. 14:46:06

@Kőmíves Kelemen: ... és mivel fényképet készítettek a viendő cuccokról, nem sebtiben dobálták össze, nyilván jól átgondolták, mit pakoljanak.

sankó panza 2011.11.21. 14:49:07

különböző katasztrófák esetén alapvetően más csomaggal kezdenék neki a túléléshez. Természeti katasztrófa, lakástűz esetén az ember bízhat a különböző szervezetek, társaságok, civil szervezetek (önkormányzat, vöröskereszt, állam, biztosítók) segítségében. Ilyen helyzetben inkább a személyes holmikat menteném, de egy kisebb túlélőfelszerelés lenne azért nálam, ha véletlen fűtetlen helységben kell aludnom vagy nem megoldott a tisztálkodás: iratok, telefon, pénz, ékszer, néhány ruha, meleg kabát, hálózsák, tisztasági csomag, bicska, kötszer, gyógyszerek és egy üveg vodka a hideg ellen:)...Más a helyzet háború, ufó, világvége, stb... esetén, ilyenkor átértékelődik néhány dolog...egy tekercs spárga vagy drót életet menthet, míg a laptopommal nem sok mindent tudnék kezdeni...max. megvesztegetésként az ellennek felajánlani (az ufók mondjuk lehet csak hülyén forgatnák , hogy mi az) tehát: -35-ös hálózsákom, túrasátor, mini gázfőző, bicska, fűrész, spárga, 10m drót, szigetelő szalag,egy marék szög, napelemes fejlámpa, kötszer, gyógyszer, víztisztító tabletta,egy csomag teamécses, bakancs,kamásli, esőkabát, meleg ruha, szappan, takaró fólia,termosz, alu evőszett, zacskós leves, szalonna,kétszersült, csoki, cukor, pálinka vagy vodka (kisebb fertőzésekre), telefon napelemes töltővel (a térkép rész miatt),meg amennyi víz elfér a hátizsákra akasztva...

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.11.21. 14:50:55

@biohazard: @musi: A poszt témája és a fotós projekt az két külön dolog: Az egyik: mit vinnél magaddal egy katasztrófa esetén? A fotós cucc pedig: mit vinnél magaddal, ha égne a házad?
Így már érthetőbb?

Toll (törölt) 2011.11.21. 14:55:55

@báró Csekonics: Ember! Bear Grylls 1 heten belul felzabalna!

Advanced Flight 2011.11.21. 14:58:09

@Zigomer Trubahin: "Mi a jó büdös francnak vinnél magaddal késeket, ha ég a házad? Le akarod szúrni a tűzoltókat, mert hogy mért nem oltották el, vagy mi?"

Hát ez kész! XD

Leonard Zelig 2011.11.21. 14:59:05

Én a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát vinném bőrkötésben, valamint Kerényi Imre-publicisztikáit.

gatsy 2011.11.21. 15:02:42

Komoly káosz esetére:
két bicska, egy bot, légpuska+töltények, bakancs, kabát, hátizsák, hálózsák, sátor, kabát, pulóver, távcső, fényképezőgép, termosz, nagy nejlonzsák, pillepalackok összegyűrve, fejsze/szekerce, öngyújtó/nagyító, tükör, övtáska (benne a papírok), ceruza+jegyzetfüzet, kötél, spárga/drót, egészségügyi cuccok, az otthon található konzervek.
Kutyák jönnek maguktól...

gatsy 2011.11.21. 15:03:17

Ja, bakker a gömbvillám, meg a pálesz kimaradt!

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.21. 15:05:31

Én csak a mászterkárdomat vinném magammal, mert van, amit úgysem lehet pénzért megvenni, viszont minden másra meg ott van a mászterkárd.

Kierkegaard Akciócsoport 2011.11.21. 15:08:56

Nem mennék el otthonról. Ha ország/világméretű a kataklizma, akkor tök mindegy hova megyek, nem? Legalább hadd fogadjam hazai pályán az atomgombát :)

Taragia Mark 2011.11.21. 15:10:29

@sankó panza: Ekkora teherrel a saroknál -ha még megvan-kiköpöd a tüdődet a szíveden keresztül. Merre futsz? Mert megvárnálak valahol:-D

"háború, ufó, világvége" idén elmarad:-)

Kierkegaard Akciócsoport 2011.11.21. 15:10:38

Ha meg ég a házam:
1. nem vagyok otthon... Ebben az esetben úgyse tudnék semmit elvinni;
2. Otthon vagyok = alszok. Ebben az esetben béke poraimra.

záporeső 2011.11.21. 15:12:13

Attól függ, hogy katasztrófáról, vagy lakástűzről beszélünk.
Ha lakástűz, akkor egyértelműen a kisebb, de nagyobb értékű dolgokat (pl. műszaki cikkek, ékszerek), iratokat, bankkártyát, pár melegebb ruhát, macskákat :).
Ha katasztrófa, akkor elsősorban a túléléshez szükséges dolgokat, a lehető legtöbb ruhát, kajákat, kés(eke)t, gyógyszereket, vizet, illetve a kicsi, de nagyobb értékű cuccokból ami még elfér - cserealapnak, plusz a macskák ilyenkor se maradnának. :)

isssti 2011.11.21. 15:15:17

Én a fütyimet vinném mindenképpen magammal katasztrófa esetén: arra bármikor szükségem lehet!
Amúgy lenyűgözött a csatolt képek trendisége: valóban rendkívül gondolatébresztőek..

gnme 2011.11.21. 15:47:55

hát a kutyát, meg a pálinkás ballont

..világos

Inimma 2011.11.21. 15:53:27

Szerszámok, evőeszközök
- bicska
- kés, villa, kanál
- konzervnyitó

Írószerszámok
- papír
- toll
- ceruza
- ceruzahegyező
- radír
- kréta

Egészségügyi és tisztasági kellékek
- zsebkendő
- WC-papír
- szappan
- tükör
- fésű
- körömcsipesz
- gyógyszer

Ruhajavításhoz
- tű
- cérna
- biztostű
- gomb

Tűzgyújtáshoz
- gyufa
- öngyújtó

Tájékozódáshoz
- térkép
- iránytű

Víz
- vizespalack, kulacs
- pohár

Extrák
- naptár
- óra
- mobiltelefon
- zsebszámológép
- zseblámpa
- síp
- rádió
- mp3 lejátszó

Kaja, pénz és valamilyen szórakoztató olvasmány.

mirikrantz 2011.11.21. 16:04:04

Szőlőcukor, palackos víz, cigi persze, telefon (bár tuti nem fog működni) Konzervkaja, ha van idő öltözni a helyzethez alkalmas ruházat! Női cuccok (mínusz sminkkészlet persze), ha érted, hogy mondom. Készpénz, mert ha van idő és lehetőség ,levenném a bankszámláról - bár lehet akkora a katasztrófa, hogy kess már nem
is fog kelleni. Bicska mindenképp és vinnem a kutyát magammal!

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.11.21. 16:07:19

Laptop,external HD, iphone, svájci bicska, kabát, túrabakancs, iratok, ékszerek, pénz, valami kaját

hörgőszelep (törölt) 2011.11.21. 16:11:11

Én a Szeretett Vezér és a Gyurcsány Ferenc fényképét, hogy mire használnám őket, azt most nem írom ide.

sankó panza 2011.11.21. 16:21:45

@Taragia Mark: Köszönöm, megnyugtató, hogy elmarad a világvége...bár volt már hogy január elsején úgy éreztem, pont most van:) egyébként a felsoroltak nem nyomnak olyan nagy súlyt. Egy 65 literes túrazsákba befér minden, tudom mert így szoktam túrázni...csak még fel van fogatva egy önfelfújó matrac is...Mondjuk megvallom férfiasan, szöget és fűrészt nem szoktam magammal vinni , de a többit igen.

klacus 2011.11.21. 16:25:03

Család, víz, fegyverek. (Ami kell azt meg elveszem mástól...)

Archenemy 2011.11.21. 16:27:23

én inkább bennégnék!!!

Mocsár 2011.11.21. 16:36:55

Ha ufók jönnek, én el nem hagynám a házam! Begubóznék és elbarikádoznám magam! Ha bejön, megölöm. :)

Martian (törölt) 2011.11.21. 16:40:50

Masszív teli vizespalackok, száraz harctéri kaja, minőségi szúró- és lőfegyverek (vagy kisméretű számszeríj), tűzszerszám, fertőtlenítőtabletta, alap gyógy- és kötszerek... nagyrészt olyasmi, amit egy deszantos visz magával.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.11.21. 16:50:38

Valószínűleg csak a befalazott aranyat, hátha annak még lesz valami értéke.

csoko20 2011.11.21. 17:03:06

A kertben már van egy bunker. 2 forgatható lövegtoronnyal, 4 géppuskafészekkel, lángszórókkal. Körülötte szogesdrót, tankcsapda meg vagy 3000 vietnami taposóakna.
A 3 évnyi konzerv, ásványvíz alap...

Taragia Mark 2011.11.21. 17:31:01

@sankó panza: Jó túrázást évekig!! Az az igazi élet. Már második blog, ahol teljesen ártatlanul bámészkodva szembe kerültem a túléléssel.

@Eugenie Danglars: Nemrég láttam a Jelek c. filmet. Pont ezt csinálták:-))

Nem tudom mit csinálnék katasztrófa alatt, asszem kerülném a tömegeket, a rendfenntartó erőket, ilyesmi:-(

Lázár Márta · http://fengshuitrend.blog.hu/ 2011.11.21. 18:05:44

@nalexandrus: Alkohol filc miért? (kíváncsiságból kérdem, nem kötekedve :))

anna333 2011.11.21. 18:07:24

OK! Összepakoltam. Most merre? Kocsim nincs, hová menjek a BKV-val?

nalexandrus 2011.11.21. 18:15:41

@Lázár Márta: Pontosítok: Az a fajta alkoholos filc ami bazi vastagon fog. Üzenethagyási célzattal, úgyis mint: "Fordulj vissza, ebben az irányban rosszabb a helyzet" vagy "ne nyisd ki az ajtót,zombik a szobában" stb. 8D

Lázár Márta · http://fengshuitrend.blog.hu/ 2011.11.21. 18:20:48

@sankó panza: Én is hasonlóan futtattam végig ezeket, a listám is has.Nem tudom, gyufát írtad? /A ruhák, takarók közül a gyapjúholmit, legjobban szigetel, télben meleg, nyárban hűvös, ha átázik, akkor sem fázol meg benne. Starpabíró cipőket./

Lázár Márta · http://fengshuitrend.blog.hu/ 2011.11.21. 18:21:51

@nalexandrus: Aha! Hja, mert van, aki szociális marad ilyen szituban is... /Like :)

Lázár Márta · http://fengshuitrend.blog.hu/ 2011.11.21. 18:27:38

@Taragia Mark: Mindenestre, a gondolat és a szuggesztió hatalma... csomó minden szembe jön, talán direkt van ez így, elhintve a jövő évi "prognózisok", maja firkák, vetítve jövőképek, stb., aztán hadd pánikoljon be előbb fejben, 1enként, majd kimondva, és együttesen az ember, és pl. idézze elő a történéseket....

Gerilgfx 2011.11.21. 21:07:31

attól is függ, milyen katasztrófa.

vörösiszap-tároló-gátszakadás, vagy zombitámadás?
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása