<div id=
 

Sztárok otthonai - Sir Elton John

KentaurBen , 2010.02.01. 11:04

Mai posztban kukkantsunk be a rock "nagyasszonyának", Sir Elton John (született (1947) Reginald Kenneth Dwight) népszerű, többszörös Grammy-díjas zeneszerző, zenész és énekes, és partnere, David Furnish közös lakáskájába...
... én a magam részéről nem csalódtam: nem egy puritán fészek, az biztos, de nem hiszem, hogy lenne bárki, aki ne költözne azonnal a lakásba, ha megtehetné.
 
Egy Los Angeles-i felhőkarcoló tetején vásárolt lakást alakíttattak át a saját ízlésükre, a tervek Martyn Lawrence-Bullard interior designer kreativitását dicsérik.
 
Maga Elton az átalakítási munkálatok alatt egyszer sem járt a lakásában (csak amikor megvették), megtekintette a terveket, kiadta a zukászt: színeket akar, és Boogie Nights-fílinget.
 
Az eredmény magáért beszél: az épület szellemiségéhez illő hamisítatlan, 70-es évekbeli króm-üveg-csillogást kaptak, ahol az ember már a lakásba belépve is úgy érzi, bugi van a lábában...szóval nem egy kommersz barack.
 
"Imádjuk!" -lelkendezik David, ha a lakás szóbakerül... megértem, én már pusztán a panorámától is kész lennék.
 
Eltonék kis szentélye tele van ritkaságokkal: a sok üvegtárgy láttán (lásd a nappali sarkában a Dale Chihuly-vázát, a dolgozószobában a szekrények Zietta Clara-gombjait, a konyhában függő hatalmas csillárt, amihez hasonló a milánói Grand Hotelben függ vagy ugyanott a konyhaszekrényen található Venini-vázák) be kell ismernünk: ilyen az, amikor az extravagancia jó ízléssel párosul...
 
...de van itt bőven más minőségi kiegészítő is: a nappaliban egy 2. század korabeli torzó látható... vele szemben egy hatalmas Wang Guangyi olajfestmény, kettő között pedig egy ónix-asztalka.
Személyes kedvencem a dolgozósarokban (ahol Miles Davis fényképe van) található zöld fotel, és a csokoládé színű háló Tracey Emin neonfeliratai.
 
(A párnak egyébként van még pár rezidenciája pl. Atlantában, Franciaországban, Olaszországban és Angliában)
 
Fotók: Tim Street-Porter, forrás pedig innen.

 

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr561719071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása