<div id=
 
komment

Sztárok otthonai - Woody Allen

KentaurBen , 2010.02.08. 11:08

Woody Allen (azaz Allen Stewart Konigsberg), 1935-ben született New Yorkban, nem mai csirke hát, nézzünk körül kicsit a házban, ahová nemrég költözött (exneveltlányával izé) feleségével, Soon-Yi Previn-nel és két lányukkal.

Hová is máshová, mint Brooklynba: egy közel 100 éves (ami ugye arrafelé elég nagy szó), 2 szintes házat újíttattak fel.

Író, ős-stand-up comedy-s, színész, és poéngyáros humorista, és persze filmrendező meg filmproducer... nálam pl. a top10-es filmes listán bizony van Woody Allen-film: ha csak a Fogd a pénzt és fuss!-t ill. az Annie Hall-t vesszük, már akkor is simán megérdemel egy alicecooperes-betérdelős leborulást.

Mindig is érdekelt, vajon ez a szex-addikt, neurotikus, zsidó-szetereotíp lúzerfigurákat alakító elme milyen lakásban élhet...

... a képeket nézve részemről volt egy minikatapultálás: csak a falra függesztett Mickey (és Minnie) egér festmények miatt nem gondolom azt, hogy ez inkább egy jólszituált-nagymama-lakás.

A viktoriánus rendet ofkorsz egy házvezetőnő tartja fenn (ahogy a mindennapi ételről meg egy francia séf gondoskodik).

Allen az egyik hálószobában, a sarokban berendezett kis íróasztalnál dolgozik – első saját írógépén, és az mér tényleg nem igazán lep meg, hogy nem számítógépen (utolsó kép).

Összeségében egy kaotikusabb, több irónikus elemmel kialakított enteriőrt képzeltem hozzá... ehhez képest, zűrzavarnak nyoma sincs, az amerikai vintage és az angol vidéki kastély-fíling keveredik (már-már giccsbe hajlóan), de azért a szerénység, a kifinomultság dominál...

... persze azt az anyaggal behúzott, ágyvégi nemtudommit nehéz megbocsátani.

Enteriőrdizájn: 

Stephen Shadley

 

Enteriőrfotók: Scott Frances, forás innen, portréfotó innen.


Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr701738712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andersen 2010.02.13. 18:36:37

jéééé, te is olvasod az otthonedes.blog.hu-t?

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.03.07. 18:43:49

@andersen: mermér?
néha ofkorsz oda is bekukkantok!
meg még másik csillióba...:)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása