<div id=
 
komment

Lakberendezés ruhatár alapján?

KentaurBen , 2010.02.24. 11:48

Mindig is érdekelt, milyen módszer lehet igazán célravezető egy nagy lakás be- ill. átrendezéshez.

 

Természetesen tutinyerő megoldás nincs, inkább stratégiák összessége (életmód, színek, anyagok, stílusok feltérképezése stb.) vezeti el az embert ahhoz, hogy valóban olyan otthont kreáljon, ahol tényleg jól érzi magát.

Talán hallottatok róla vagy esetleg láttátok is azt amerikai sorozatot, ahol Thom Filicia, a lakberendező, abból az alapkoncepcióból indult ki egy lakás átrendezése kapcsán, hogy mi volt a megrendelő kedvenc ruha-összeállítása a sarkától a feje búbjáig.

Ezt a Dress my nest gondolatmenetet megfordítva, az elmúlt másfél hétben, több, divattal foglalkozó blogot megkerestem, és egy közös együtt-gondolkodásra, egy kis mókára hívtam őket.

Az volt a kérésem, hogy egy ágyasztaltv-blog által megadott enteriőrhöz állítsanak össze egy hétköznapi viseletet a looklet nevű oldal segítségével.

(minden blog másik lakásfotót kapott)

Itt a Create new look-ra kattintva 17 modellből választhattak, „akit” aztán az oldalsó menüben található ruhákkal, kiegészítőkkel stb. felöltöztethettek... figyelve arra, hogy egy konkrét enteriőrhöz terveznek... tulajdonképpen egy lehetséges összeállítást készítettek/fantáziáltak arra vonatkozóan, hogy az a hölgy, aki ott él, miben jár-kel a világban egy hétköznap.

Pár mondatban reagáltak is a felvetésre: lehet összefüggés egy ember teljes ruhatára és otthonának színvilága/hangulata/mintái/anyaghasználata/stílusa stb. között?

... és akkor íme, a divatblogok brainstormingja: felöltözött jónő + lakberendezés.

Ti mit gondoltok? Jó módszer lehet ez egy személyreszabott, élhető otthon kialakításához?

Janetteria:

Az összefüggés számomra egyértelmű, hisz mindkettő egyedi, ugyanakkor ugyanahhoz a személyhez kötődik. A kialakult stílusunk az otthonunk berendezésén is mutatkozik. Természetesen nem változik annyira, mint egy ruhatár az évszakoknál vagy az alkalomhoz illően, de részét képezi. Gondolok itt arra, hogy milyen anyagokat részesítünk előnyben vagy milyen színeket kedvelünk. A stílusok keveredése meg mindkettőnél izgalmas hatást kelt, ha jól használjuk és harmónikusan ötvözzük, mint ahogy a számomra kiválasztott helységen is látszik.”

 

AnnEnn:

 

"Véleményünk szerint egy teljes ruhatárban mindenképpen visszaköszön a viselő otthonának hangulata, hiszen a stílusjegyek hasonlóak, mivel a megálmodó ugyanaz. Ám nem lehet olyan számottevő, ugyanis az öltözködésben nagyobb teret kap a pillanatnyi hangulat."

 

Egy veszedelmes elme vallomásai:

 

„Szerintem a szoba hangulatát, csakúgy mint a ruházatot, az ember úgy igyekszik kialakítani, hogy az olyan legyen, ami a "gazdájára" jellemző. Hogy az ember megmutathassa a személyiségét, a stílusát és azt,hogy mi tetszik neki (vagy aminek láttani akarja magát.....), mi az,amit magáénak érez,amiben jól érzi magát. Úgy hiszem ez a szempont a ruházatnál és a lakásnál is elengedhetetlen.

Akkor igazán "illő" egy stílus, legyen az lakás vagy ruházat, ha a viselője/lakója azonosulni tud vele, hitelesen, erőlködés nélkül tudja azt képviselni.:)”

 

Strange’s fashion gossip:

 

„Egy stílusos ember egyénisége nyomon követhető öltözködésén, külső megjelenésén, csakúgy, mint a lakásának berendezésén keresztül. Nem színvilágra, formákra, anyagokra vagy mintákra gondolok, sokkal inkább arra a hangulatra, amit az ember külseje (ruhái, kiegészítői, hajviselete, ápoltsága, stb), illetve a lakásának bútorai, dísztárgyai és színei sugallnak. Egy kiforrott stílussal rendelkező ember környezetében - akárcsak a lakóhelyén és a megjelenésén is - érzékelhető valamiféle sajátos kisugárzás, illetve olyan stílusjegyek, amelyekről tudjuk, vagy legalábbis érezzük az egyén jelenlétét.”

 

mashKulture Juicy:

 

"Szerintem az  önkifejezés, nekünk embereknek mindig nagyon fontos volt, és ennek az egyik legegyértelműbb módja az öltözködés, ami hol tudatos, hol pedig ösztönös tükrözése személyiségünknek. Azt gondolom, ugyanaz a vágy munkál bennünk, amikor a lakásunkat berendezzük, csinosítjuk, formáljuk, mint amikor beszabadulva egy boltba a tükör előtt próbálgatjuk a sokadik ruhát. Személyiségünk fontos vonásait akarjuk kifejezni, megmutatni a világnak, éppúgy az öltözködésünkkel, mint saját kis birodalmunkkal. Persze ez csak akkor ennyire egyértelmű, ha az ember egyedül él, ha nem, akkor szükség van kompromisszumokra, amikben a saját ízlésünknek is helyet kell kapnia."

 

Ourfashion (hármuk közül ez Anna munkája):

 

„A színek alapvetően befolyásolják az életvitelünket és a személyiségünket is. Pontosan látható ez a ruhatárunkon és a lakásunkon is. Minden ember más évszak beállítottságú és ez nyomot hagy a lakása enteriőrjén és a vásárolt ruhadarabjain is. Coco Chanel mondta egyszer azt, hogy az otthona egy óriási tükör, ahova ha belépsz meglátod, hogy milyen ő, és milyenek a ruhái amiket tervez.”

 

Sokkoló divat:

 

„Mint ahogy ezt a nappalit különböző stílusok, anyagok és színek kavalkádja, mégis harmonikus összeolvadása jellemzi, úgy az outfit is ebben a szellemben fogant. A reneszánsz nőalakokat felvonultató fűzős-szoknyamerevítős D&G miniruha önmagában hordozza az enteriőr által is képviselt látszólagos ellentétet: a múlt felé tekint, mégis nagyon mai - azaz a ruha esetében inkább nagyon szexi, különösen ha észrevesszük, hogy a hátsó rész egy fekete, mély kivágású miniruhává alakul. A nappali berendezésében a színes, nagy felületek (kanapék, székek) ellentétben állnak, mégis harmonizálnak az indiai/keleti ornamentika sárgaréz és bézs színeivel; az outfit esetében a Hugo Boss szőrmeboleró és a Vogue harisnya kék színükkel, valamint a fukszia sapka (NK Damccessoaer) és bokacsizma (Rizzo) hasonló módon egészítik ki a ruhát.”

 

Hestyle:

 

„Úgy gondolom, hogy igen, lehet összefüggés az ember ruhatára és az otthona között. Sokak öltözködésében visszaköszönhet egy-egy motívum, stílus és szín, amit az otthonában is szívesen lát viszont. A nekünk kisorsolt retrós szobabelsőhöz is szinte adja magát az öltözködési stílus.”

(Kösznöm a blogoknak, hogy benne voltak :)

 

Címkék: nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr81786344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schnappy 2010.02.24. 14:35:45

Hello! Hát nagyon nehéz választani, szerintem mindegyik tök jó lett! Talán Janetteria és Sokkoló divat jött be a legjobban! :)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.02.24. 15:00:45

@Schnappy: hello. itt nem KELL választani :)

itt minden blog készített egy koncepciót a kapott lakásbelsőhöz, és leírta, mit gondol erről a dologról... és szerintem MIND jó lett! :)

YogaGirl · http://jogainspiraciok.blog.hu 2010.02.24. 15:11:43

Gratulálok, nagyon jó post! Nagyon szeretem, mikor a divatot és lakberendezést párosítják és egymást inspirálják.

katarocks 2010.04.21. 21:06:47

óó, ezt nem is láttam, pedig sokuk blogját olvasom. tök jó ötlet!
tuti van összefüggés, mert nekem az angolszász lakberendezés tetszik, a szobám is arra hajaz, és azt mondta valamelyik nap az új kolléganőm, hogy olyan vagyok, mint egy angol kisasszony :))
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása