<div id=
 
komment

Sziget a konyha közepén

KentaurBen , 2010.03.11. 14:09

Ma a konyha közepén elhelyezkedő, többfunkciós gasztro-oltárról, a konyhaszigetről kérdeznélek benneteket.

 

Praktikus, mert körülállható, körbejárható (e körül szoktak ugye veszekedő házaspárok konyhakéssel fogoócskázni)... és ha főzőegységet alakítunk ki rajta a konyha közepén, kiemelhetjük a sütés-főzést a többi konyhai munka közül.

Így - míg az előkészítés és a mosogatás a helyiség más részében történik -, az ételkészítés számára külön helyet, nyugodt körülményeket biztosíthatunk.

(szaftos cupák-,  főzelék-főzés közbeni össze-vissza kirotyogás-para megvan?)

 

További nonplusultra, hogy a bútorba akár nagyobb főzőfelületet is beépíthetünk, kombinálva a kerámia főzőlapot gázossal, praktikus edénymelegítő egységgel, vagy akár lávaköves grillel... a főzőlapok alatti részekkel pedig további tárolási lehetőségeket nyerünk, amiből ugye sosem elég,  kialakításuk, egyedi tervezésük pedig a háziasszony  (avagy háziúr?) igényeihez, szokásaihoz alkalmazkodhat.

 

Hozzáépíthető  - vagy már eleve így kialakított - részeihez oda lehet ülni reggelizni, vacsorázni, vagy akár csak beszélgetni, rendelni a konyhában tevékenykedő személlyel, amit nagyon pártolok, hisz így igazi közösségi tevékenységgé válhat a dolog, még ha a másik emberek nem is veszik ki részüket aktívan a munkálatokból, csak szórakoztatnak :)

 

Szerintem nem szerencsés, ha pl. a mosogató kerül ide.

Hogy ne legyen mindig szem előtt a mosatlan csetresz, örökkön-örökké el kell mosogatni.

 

Sokak bánatára nem lehet csak úgy, mindenféle nagyságú konyhába beépíteni, hisz minimum 90 centis közlekedőt kell hagyni közte és a konyhabútor között, de az optimális távolság 120 centi.

 

További hátránya - és ez némileg bonyolítja a helyzetet, de megoldható -, ha a konyha fölött lakótér van, hogy nehezen megoldható a szagelszívás (csakis nagy teljesítményűt érdemes venni).

Ebben az esetben kénytelenek vagyunk egy álmennyezet takarásában kivezetni a szagelszívó csövét egy oldalsó kürtőhöz vagy falhoz.

 

A másik hiba, amit sokan el szoktak szúrni, de azért ez is helyrehozható, ha a sziget ajtófrontjai, korpusza vagy pultja nem passzol a konyha többi részével.

 

Összességében, ha a konyha elég nagy, bátran javaslom, hisz azon túl, hogy remek tértagoló-elem, a tetejébe még praktikus is.

 

Szóval, ha neked van, bírod? Vagy már rég megbántad, hogy ezt a monstrumot beengedted a konyhádba? 

 

Kommentelj, gyűjtsünk további pro és kontrákat.

 

Fotók innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen meg innen.

 

Címkék: nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr861831317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mocca · http://manzardcafe.blog.hu/ 2010.03.11. 15:34:44

Az az ebbel egybeépített nagyon ott van ! :)

TantóNéni 2010.03.11. 21:08:37

Imádom! A mostani 2.30X2.40-es konyhámba necces, de majd a következőben lesz- klasszikus, nem valami csilli-villi polcos förmedvény. Nem szeretem a nyitott konyhaszekrényeket, mindig az jut eszembe, hogy milyen poros lehet minden.
A mosogatóval kapcsolatban igazad van, de mindig alatta van a mosogatógép, és tudvalevő akinek ilyen szigete van az nem mosogat olyan sokat :-)

pirosalma 2010.03.12. 14:58:12

manzárd café megelőzött :)

Nem semmi a kutyás. Bár én nem tudnék háziállatot elképzelni konyhában, akármilyen tiszta.

Én is bírnám, ha lenne egy ilyen szigetnek hely, de max pult lesz.

És én is vmi klasszikusat képzelnék el, konzervatív vagyok. :D

Az angoloknál láttam bortartóval az egyik oldalán, másik oldalán minihütővel.

szépjuhászné 2010.03.12. 21:48:58

Szigetben szerintem csak második mosogató jó, amikor csak zöldségmosásra v. vízvételre használják. Mondjuk ez nem olcsó mulatság.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása