<div id=
 
4

Liliputi történetek

KentaurBen , 2010.04.15. 12:46

Mai gigaposztban nagyítót ragadunk, és elôször élethû, modern babaházakba kukkantunk be, majd kimegyünk az utcára, hogy szétnézhessünk a csikk-tartományban, végül hógömbökben teszünk egy nem mindennapi kirándulást... öveket becsatolni... a kicsinyítô-sugár rád irányul...

Enter.

5

4

3

2

1.

Elsô utunk Annina Günther élethû babaházaihoz vezet, amelyek attól függetlenül, hogy nagyon is kortárs enteriôröket mutatnak, valahol abszurdnak tûnnek.
Megszoktuk, hogy ezekben a minivilágokban javarészt silány mûanyagokkal imitálják az igazit, vagy épp ellenkezôleg, egy rózsaszín barbivilágot nyomatnak, amelyeknek csak annyi közük van a valósághoz, mint magának a babának.

Ezek valódi bútorok szinte élethû másai...
Az ilyen terekben mai mesék íródnak? Avagy az ikeás valóság adta belsôk túl sivárak a gyereknyelv duruzsolta mesékhez?
Te milyen babaházat adnál a gyerekednek? Mesebabaházat vagy a valóság pontos mását?



Annina blogján, itt, még jobban körül lehet nézni, és persze helyet kapnak még pár kép erejéig egy másik modellezô, Christine Ferrara munkái is.
Kérdés detto: ilyet inkább a gyermekeknek, avagy a gyereksztorik igazi babaházakban játszódjanak?



És egy Escape gombot nyomva huppanjunk a szürrealitás irányába.
Slinkachu is minivilágokat alkot és kap lencsevégre, de Ô csak a
figuráit kicsinyíti le, a groteszk vonal a méretarányban bontakozik: az általa megmutatott események/pillanatok hétköznapi figurákkal esnek meg, a SZÁMUNKRA normális nagyságú tárgyak világában.



És mai utolsó állomásunk néhány hógömb belseje.
A Paloma Munoz-Walter Martin mûvészházaspár színterei a fekete humor, az elidegenedés, elszigetelődés háromdimenziós színterei, ahol minden egyes hógömb más-más történetet mesél el, és rajtad áll, hogy töltöd ki a sztorik előzményeire, hepi - vagy szorri-endjeire vonatkozó lapjait.

A helyszínek szereplői olyan terekben akadnak el, amelyek töprengésre késztetnek bennünket: hogyan kerültek oda...? mi fog velük történni...? Vajon az emberi értelem, érzelmi viszony-rendszer, és szociometria adta erőforrások képesek az extrém időjárási viszonyokkal és magánnyal szembenézni? Feloldozást - ahogy a mesékben oly sokszor - itt is csak a misztika, a szürrealizmus ad.
Álomszerű valóságok... valósnak tűnő (rém)álmok....ahol a fák visszatérően markáns erők... az alakok különböző perspektívákban történő ábrázolása révén pedig láthatjuk, ahogy az emberi esendôség hogyan viselkedik egy ellenállhatatlan erővel, a természettel szemben... és ez a kép nem fehér vagy fekete :)
(A hógömbök adta szűk teret otthagyva néhány éve már kész panoráma-tájakat is készítenek.)

Vajon milyen érzés lett volna gyermekként egy ilyen szuvenyírt kapni valakitől?

Lehet, hogy onnantól ki sem jövök többé a szobámból?... vagy épp' fordítva? :)

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr591923274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emulgeator 2010.04.15. 16:13:06

Általában megelégszem azzal, hogy "úristenilyenszépnincsis" de tudod, hogy lehet ilyen hógömbre szert tenni? Vagy ez kb olyan kérdés, mint a "teccik ez a Pikasszó csávó, hol lehet kapni, nekem egy ilyen kockafejű csajos kéne, menne a tapettához"? A honlapon nem láttam semmi arra utalót, hogy gyártanának saját kérésre. Persze lehet hogy háromévi fizetésemért bármit

csiripiszli 2010.04.16. 10:51:16

"Te milyen babaházat adnál a gyerekednek? Mesebabaházat vagy a valóság pontos mását?"
Egyiket sem. Legalábbis ha a mesebabaház alatt a rózsaszín műanyagborzalmat érted. Én a mesét kombinálnám a valósággal, és mesei szép házikót adnék nekik. Kiskoromban még láttam ilyet, egy ismerős iparművész készítette magának kedvtelésből. Gyönyörű szép volt. Vagy ha már,akkor ilyesmiből válogatnék: www.dollhousesandmore.com/

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.04.16. 16:30:30

@Emulgeator:
Szerintem próba szerencse. Ezen az oldalon találsz galériában elérhetô darabokat:
www.martin-munoz.com/contact.html
szerintem írj valamelyik galériának, és érdeklôdj. lehet, hogy egyévi fizetésed bánja :)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.04.16. 16:31:19

@csiripiszli: ezek valóban cukik. jó választás :)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása