<div id=
 
3

A te fûszerkerted

KentaurBen , 2010.04.17. 14:36

Ragozom még egy kicsit ezt az 'ittvanvégreajóidô'-t, én ma már túlvagyok egy laza kertészkedésen, sôt, palántázáson, mindezt egy belvárosi tetôteraszon, de ne siessünk ennyire elôre.

Ma poszt inkább azokhoz szól, akiknek csak egy erkély, terasz vagy balkon jutott a szépzôdgyepnyi nagy kert helyett (vagy az se), és nem az ilyen-olyan agyonajnározott (pedig megérdemli) virágok ültetésérôl lesz szó, hanem egy kis praktikumról: a fûszerkertrôl.

Illatos bazsalikom, frissítô citromfû vagy menta, stresszoldó levendula, ínycsiklandó kakukkfû és rozmring... ez lehet neked is, nem kell sok hozzá, csak pár cserépnyi (vagy egy nagyobb) jó virágföld, egy kis gondoskodás, és a vasárnapi leveshez már a sajátodból vághatod a petrezselymet a levesbe.

Tényleg ennyi, és nem több.

Ragozni persze lehet, hisz bár tök helyesek így egy kupacon, a cukiságot fokozandó lehet mellészúrni szélkereplôt vagy mellétenni a földre egy kis szobrocskát, meg a vidám locsolókannát igazi minikert fílingje lesz.

Direkt nem agyondizájnolt képeket válogattam a mai poszthoz, inkább csak azt szeretném sugallni, hogy itt ez a szép idô, meg van megtermékenyítô vulkáni hamu is, meg a környéken a jófej zöldséges, kisvirágboltos... vegyél pár tônyi olyan fajtát, amit a sütés-fôzéshez leggyakrabban használsz, és vágj bele, legyen már neked is saját fûszerkerted!

Egy próbát megér. Nem? De.

Bónusz 1: ôsszel a bokrosra megnôtt mennyiséget levágva, majd gondosan kiszárítva, kis textilzsákocskában elteheted télre a maradékot.

Bónusz 2: én két tô paradicsommal is próbálkozom, hátha több lesz idén, mint a tavalyi irdatlan 25 szemnyi zamatos mennyiség :)



Extrabónusz: ha páran évek óta harcot vívnak a város galamb-galerijeivel, emitt egy elegáns, és hatásos módszer a randa mûanyagcsíkok helyett: ragadozómadár-sziluett.

Felrajzolod egy farostlemezre vagy vékony rétegelt lemezre a mellékelt árnyképet, kivágod, lefested feketére, és belógatod.
Butuska galamb meg huss. Volt, nincs.



 

Címkék: nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr421929348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2010.04.17. 20:00:18

jaj de guszták
a te tetőkerted esetleg köztük van? :)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.04.18. 09:47:00

@katácska!: ennivalóak :)
(az enyém még reloaded szakaszban van, ha kész, mindenképp teszek fel róla pár képet)

fulton 2010.04.18. 16:16:19

Mi is ültettünk fűszernövényeket, a bazsalikomból például egész szép mennyiséget sikerült eltenni télire. :)
A paradicsommal elég jól jártunk, mivel kb. 3 tálnyival sikerült szedni, igaz ugyan, hogy ezek kisebb fajtájúak, mint amit a piacon lehet kapni, de édesek voltak. Eperrel is próbálkoztunk, amiből ugyancsak összejött egy kisebb adag.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása