Vágott virág vs szárazvirág
Azt olvastam egyszer régebben, hogy a Feng Shui szerint a szárazvirágok "halott anyagok", s így kedvezőtlen hatásúak, sha qi-t árasztanak... és hogy a vágott virággal is csak csínyján, mert már az sem él, ugye...
(meg nyiván az a sok fabútor sem, ami körülvesz minket...)
De próbáljunk elszakadni kicsit az utóbbi 10 év fengshui-terrorjától, és tegyük a kezünket a szívünkre:
A szárazvirág már csak lepukkant panziók asztaldekorja? Nagymamáink 80-as évek óta ôrzött porfogó kacatjai?
Kezeket fel, kinek van meg még az esküvôi csokra? vagy az elsôrandis rózsája?
Az otthoni dekort illetôen a vágott virág mára teljesen kiszorította a szárazvirágot?
Tény: illata, színei, frissessége minden enteriôrben képes feltenni az i-re a pontot.
Nálad milyen gyakran van friss virágcsokor az asztalon?
(cserepes virág, termések, dekor ágak, préselt virág-faliképek külön posztokat kívánnak, ezekrôl majd késôbb)
Fotók innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen meg innen.