<div id=
 
komment

Sztárok otthonai - Diane Keaton udvarháza

KentaurBen , 2010.07.01. 12:34

Egy korábbi posztban bemutattam nektek Woody Allen lakását, és már akkor beterveztem, hogy elôbb-utóbb megmutatom Annie Hall-beli partnerének haciendáját is.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Diane Keaton (1946. január 5., Los Angeles) a nagy kedvenceim közé tartozna, de filmes szerepei mégis emlékezetesek, valahogy mindig sikerült neki nagy, színvonalas produkciókba belekeverednie, pl. rögtön, pályája elején a 1972-es Keresztapa elsô részébe.

És persze jöttek késôbb még nagyobb filmek: a Keresztapa további részei, a Játszd újra Sam!, az Annie Hall, a Marvin szobája, az Elvált nôk klubja, a Nôi vonalak vagy a Minden végzet nehéz...

Az Oscar-, BAFTA-, és Golden Globe-díjas színésznô a hosszú évek alatt kipróbálta magát forgatókönyvíróként, producerként és rendezôként is.

Diane Keaton – annak ellenére, hogy soha nem ment férjhez – 64 év alatt számos sztárkollégájával folytatott viszonyt: pl. "megvolt neki" Woody Allen, Warren Beatty, Al Pacino, Jack Nicholson... de otthonát csak 2 adoptált gyerekével osztja meg.

„Soha nem tudtam túl sokáig alkalmazkodni egy férfihoz, viszont szeretni nagyon tudtam. Ha mindannyiszor férjhez mentem volna, amikor megkérték a kezem, most talán én tartanám a válási rekordot az Államokban. Viccet félretéve, a fő gond a bizalom. Soha nem bíztam senkiben annyira, hogy hozzákössem az életem."

Az Annie Hall idején viselt nyakkendővel, férfi inggel, mellényel egyedi stílust teremtett. Diane ruhatárához azonban nem csak ezek a darabok tartoznak: gyakran visel egyszerre nadrágot és szoknyát, és szereti a blézereket. Imádja az öveket, a kalapokat és a különleges szemüvegeket, de a kesztyűről is nagyon nehezen mond le.

„Nem érdekel, mi a menő, nekem megvan a saját stílusom, amely vagy divatos éppen, vagy nem.”

Ma a blog két sorozatát kapcsolom össze, ui. mielôtt körülnéznénk Bel Air-i (Beverly Hills) otthonában, tekintsünk vissza, és nézzük meg, milyen volt a 90-es évek végén, majd jöhetnek az új, mostani állapotot tükrözô fotók.

Tehát elôször az ilyen volt-rész: 
egy 1920-as években épült, 7 szobás spanyol udvarházat rendezett be Diane igényei szerint Stephen Shadley interior designer ( az ilyen lett rész is az Ô nevéhez fûzôdik).
Leveldulabokrok és olajfák, fehér, vastag falak adta hûvösség, nagy, nehéz, férfias gyarmati bútorok (abból sem túl sok, inkább jól válogatva), boltívek és vidám, mexikói színek jellemezték ezt az elsô berendezést:


Ez pedig az alaposan dokumentált ilyen lett:
az elsô, és egyben legszembetûnôbb változás, hogy a fogadócsarnok egy könyvtárszobává alakult, telistele Diane kedvenc - fotózásról és építészetrôl szóló - könyveivel.
A körben fent olvasható felirat: "What the mind knows the eye sees."

A konyha (és egyéb helyiségekben is felbukkanó) fordított lámpabúrái egy érdekes megközelítés, de a szakavatott szemek meglátják benne Diane sajátos hozzáállását a dolgokhoz...
... mint ahogy azt is, hogy imádja a kerámia tárgyakat. Az én ízlésemnek talán túl sok is ez a szinte mindenhol jelenlévô üres kaspó.

Összességében: a fehér falak és a sötét mennyezeti gerendák, nyílászárók adta kontraszt ügyesen játszik a fénnyel, és ehhez - frissebb, trendkövetôbb kiegészítôkkel - sikeresen társítottak egy modernebb hangulatot, létrehozva ezzel egy sajátos, személyreszóló aspektust.

Diane - már ha megengeded, hogy így szólítsalak -, gratulálok, itt minden adott a nyugodt szövegtanuláshoz :)
 

Címkék: nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr772122938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnaPanni 2011.05.15. 10:15:56

A női vonalak című filmben ilyen stílusú háza volt Meg Ryannek, arra gondoltam, hogy ez mennyire Diane Keaton-ös, és tényleg olyanba lakik. :)
Tudja valaki melyik az a ház, (már más filmben is láttam) amelyikben drágamegboldogult Walter Matthau lakott a filmben?
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása