<div id=
 
4

Designhotelek VI. - Garantáltan fagyos fogadtatás

KentaurBen , 2010.07.13. 10:48

A nagy hôségre tekintettel ma nem fehérhomokos tengerpartokat látogatunk végig, hanem felmegyünk északra, az Északi Sarkkör közelébe.
Itt található egy kicsiny svéd falu, Jukkasjarvi, ahol minden év december 30.-án megnyit a gyönyörûséges Icehotel.

Ahogy a neve is utal rá, itt minden jégbôl van: a falak, a csillárok, az ágyak, a fotelek...

A hotel sztorija tündérmesébe illő: az Északi-Sarkkörtől 200 km-re fekvő falucska lakói élték csendes hétköznapjaikat, csak időnként tévedt arra pár elvetemült turista, aki az Éjféli Napot vagy a sarki fényt szerette volna csodálni... aztán ezek a svédek összedugták a fejüket, és kifundálták, miért ne hozhatnának létre valami egyedit, abból, amilyük van (és mennyi tanulnivalónk lenne nekünk is ebben, mármint a hozott anyagból gazdálkodást) : gyönyörû táj, hideg, meg víz.

Először a 90-es évek elején volt jegeskedős hepening: 1990-ben egy francia művészt, Jannot Deritet kérték fel, hogy a japán jégművészek munkája által megihletve egy különlegesen jégkunyhót (igloo-t) hozzon létre a fagyott Torne folyó vizéből.

A 60 négyzetméteres Artic Hall sok kíváncsi látogatót vonzott a területre, ezek közül páran az éccakát is ott töltötték mindenféle rénszarvas-bőrökbe és bundákba bugyolálva, majd másnap reggel - az élménytől katapultálva - áradoztak a különleges élményről, amiben részük volt, majd hamarosan jött is a hotel ötlete.

A lakosztályok enteriőrjeit minden évben más-más dizájner-csapat találja ki, ami egyfelől abból fakad, hogy tavasszal, az olvadás idején ezeket mind visszatolják a folyóba...másrészről minden évben új lehetőséget kap a hotel a megújulásra, a tervezôk pedig a kreatívkodásra.

A hotelhez ofkorsz kápolna is tartozik.

Nem húzom tovább az idôt, jöjjenek a legutóbbi, 2010-es szobák, közbemeg haccójon a büntetô "Ice, Ice, Baby!"

Vanilla Ice - Ice Ice Baby by Dany-Mind

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr92148549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.07.13. 19:51:44

basszus, ez odabasz. na de hogy mégy el meztelenül a zuhanyzóba? vagy hogy dugsz a kedveseddel térdeplős pózban? mert tuti a tüdőgyuszi

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.07.13. 20:40:39

@www.Bisex.hu: minden csak kreatív hozzáállás kérdése. nem?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.07.13. 21:05:32

az a baj, hogy csak télen van, akkor meg mászik oda a halál fagyoskodni. De így képen jóság :)

rekatot 2010.07.14. 10:22:28

Láttam egy dokumentumfilmet, arról, ahogy építik a hotelt. A fagy beálltával már nézik, hogy mikor elég vastag a jég. Utána kezdődik a munka nagy része, ami hónapokig tart és óriás para van az alapváz összeállításánál, hogy pontosan illeszkedjen és tapadjon minden fal. Gyönyörűek.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása