<div id=
 
3

Narancs illatú augusztus

KentaurBen , 2010.08.16. 11:55

Nálam már bekúszott az ôszpara, tele van a levegő azzal az augusztus végi melankóliával, amihez hasonlót gyerekként vasárnap estefelé érzett az ember.

Hogy ne erősítsem ezt az érzéscsomagot, ma egy olyan színt hoztam, ami kellő mértékben tele van vitalitással: ez a narancssárga.

Milyen hatással bír egy ilyen szín az enteriőrben?

Aki hallott már olyanról, hogy 'csakra', az tudja, hogy ez - alulról a második csakránk - a keresztcsonti csakra színe.
(Máshogy is nevezik ezt a területet, úm. szexcsakra. Ez jelzi mennyire vagyunk érzelemben gazdagok, harmonikusak másokkal és önmagunkkal szemben. A szexuális viselkedésünket és párkapcsolataink működését is testünk ezen energiaközpontja irányítja.)
Tehát e szín jelenléte jó hatással lehet szexusunkra, szexualitásunkra, mivel ezt a csakrát aktivizálja.

A narancssárga a piros és a sárga közé esik, ezért egyesíti önmagában a piros energiáját és a sárga boldogságérzetet keltő hatását.

Egyéb hatásai:
Depresszió esetén kifejezetten ajánlott, megszünteti az emésztési zavarokat, erősíti az immunrendszert. Kedvezően befolyásolja a vese, epe, lép működését, erősíti a méh falát és jótékonyan hat az ivarmirigyekre, nemi működésre.  Menstruációs görcsök esetén kifejezetten ajánlott.

A narancssárga csak pozitív hatással tud lenni az érzelmi állapotunkra.

Energiát, meleget, napsütést sugall. Megszabadít az önsajnálattól, az önbizalomhiánytól és a megbocsátani nem tudástól. Utat nyit az érzelmek megnyilvánulásának. Gondolkodásra, vagy beszélgetésre sarkall.

Lelkesedést, elragadtatást, boldogságot, kreativitást, határozottságot, vonzást, sikert, bátorítást és ösztönzést jelent.
Mivel nagyon meleg szín, ezért hőérzetet kelt, de nem annyira erősen, mint a piros. A címertanban a szilárdság és a kitartás jelképe.


A hindu swamik (érzékcsalódástól megszabadultak, vallási tanítók) hagyományosan narancssárgába öltöztek, mivel arrafelé ez szimbolizálja a tüzet.

A buddhisták számára is sáfrányszínű, narancssárga öltözék testesíti meg a bölcsesség, a tiszta elme fényét és az erőt.


Egy praktikus tanács: aki szeretne ezzel a színnel ismerkedni, kísérletezni, először csak kiegészítőkben gondolkodjon (egy csokor virág, egy-egy díszpárna, váza vagy egyéb dísztárgy), aztán ha ráérez, jöhetnek a nagyobb dolgok, festmények, bútorok, függöny, esetleg falszín.

Inspirálódáshoz pedig emitten néhány kép:


Fotók innen, innen, innen, innen, innen és innen.

 

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr802225242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TantóNéni 2010.08.16. 14:38:46

Welcome back, hiányzott a blog! Milyen volt a nyaralás?
A narancsról: nekem évekig ilyen volt anyuméknál a szobám, mostanra meguntam. Sajátba sose raknám, bár egy-egy kisebb bútor talán jöhetne.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.08.16. 19:01:44

@TantóNéni: Köszi! Nekem is :)

Nyaralás jól telt, mozgalmasan, de maradt pihenni való bőven, remélem egy szép indián nyarunk lesz :)

Igen, csínján kell vele bánni szerintem is.

Üvegszem 2010.08.23. 23:15:55

Őszpara ellen nekem az vált be, hogy (ha lehet)szeptemberben kell menni nyaralni, szigorúan délre. Esetleg októberben. Veszély: beindul az élet és összetorlódnak a tennivalók, ugrik az utazás. De ha összejön.... az mennyei!
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása