<div id=
 
4

Guba

KentaurBen , 2010.09.01. 20:24


A mákos guba receptje:

Lehet házilag gyúrt és kelt tésztából , de szikkadt(!) kifliből sokkal egyszerűbb és gyorsabb.

A kiflit kb. egy centis karikákra vágom, tálba halmozom.


Kiflinként egy deci tejet számítok – tehát 4 kiflihez 4 dl tej –, azt felforralom, a végén belekeverek két jó nagy evőkanál mézet, majd úgy forrón ráöntöm a kiflire, részletekben, hogy mindenhol érje. 


Én úgy szeretem, ha jól megázik a kifli :)


Pár percig még hagyom lefedve a tálat, amíg az összes tejet beszívja, majd elkeverem porcukorral összekevert darált mákkal.


Ha kész, beteszem egy kivajazott tepsiben a sütőbe, hogy a teteje jó ropogós legyen.


Forrón fincsi mi?

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr262265311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2010.09.02. 07:22:57

Na, ebbe a házba szívesen beköltöznék. :)
Csak a szobanövények hiányoznak belőle. Még szebb lenne sok zölddel. :)

szteee 2010.09.02. 10:57:42

Nagyim is mindig kifliből készítette a gubát, jó szottyosan, sok mákkal.
Viszont nem sütögette a végén :)

Divi 2010.09.04. 03:42:07

Ezek a képek gyönyörűek.

Tegye fel a kezét, aki egy törésteszt babát tart otthon dekorációnak!

...úgy hogy tökéletesen útban van?

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.04. 09:51:31

Én egy kicsit másképp készítem a gubát, de adok mellé mákkal összekevert vaníliasodót és vaníliafagyit is.:) Így se rossz.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása