<div id=
 
3

Sztárok otthonai - Dennis Hopper hagyatéka

KentaurBen , 2010.09.23. 15:39

Miután az év elején eltávozott közülünk az igazi "Easy Rider" - és megannyi felejthetetlen film szereplője - Dennis Hopper, úgy tűnik, még a gyászév sem telik el, kaliforniai (Venice) háza máris piacra került.

Ára: 6.245 millió USD.

A fő épület, amelyet Brian Murphy építész tervezett - kellően maszkulin, minimalista.
Rögtön egy erős kontraszttal indítunk: a homlokzatot alkotó acélbarázdák ipari hangulatát egy ódivatú fehér léckerítéssel párosították.

Az árban egyelőre benne van még a telken található három kétemeletes vendégház is, amelyek külön-külön is eladóak.

Ami az enteriőrt illeti: látszó gerendáival, színpadszerű világítási rendszerével és a sok dísztelen falfelületeivel elég szigorúnak tűnik, amit valamelyest a keleti szőnyegek, a földszínű kiegészítôk és az itt-ott elhelyezett, absztrakt műtárgyak oldanak.

Megtaláljuk az egyik helyiségben Elvis egyik Andy Warhol-féle printjét is (Hopper és a Király jó barátságban voltak), de az ugyanitt található áttetsző üvegpadló is elég érdekes hatást kelt (egyébként, mint a képeken lentebb majd láthatjátok, maga az erkély is üvegpadlós).

Nem volna teljes a Hopper-ház motorok nélkül: road movie-ja, a Szelíd motorosok avatta igazi karakterekké a film három szereplőjét, őt, Peter Fondát és Jack Nicholsont.

A konyha az emeleti rész egyik sarkában található, ahová a tetőablakokon keresztül csak úgy zúdul be a napfény, megvilágítva a fa- és acélvázas szerkezetet, és magát a nagy, nyitott teret.

A fürdőszoba tele van üveggel: az üvegtéglák mellett itt találjuk Hopper különleges üvegkádját is.

Ja, és odakinn van persze elmaradhatatlan medanszé is.

RIP, de kéne.



Még több kép itt.

Címkék: férfiak

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr862318141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2010.09.23. 16:39:16

Nagyon jó kisfiam, csak így tovább, de a zene hiánya miatt csak ötös alá-t tudok adni, bizony! Na milyen zene kellet volna, na...?
Kinga néni
(Különben az egész kéró zseniális.)

Mocca · http://manzardcafe.blog.hu/ 2010.09.23. 19:12:10

Nekem ez bejön. Nem is gondoltam volna róla! :)

megadeth1 2010.09.23. 23:07:28

Nagyon tetszetős kégli. Ha berendezéssel együtt értendő az ár, akkor nem is nagyon magas az ottani viszonyokhoz képest. Mégiscsak legenda az öreg.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása