<div id=
 

Kitenném 11.

KentaurBen , 2010.10.18. 14:02

 

Mostani kitenném-poszt inkább programajánló, rögtön 3 is (amelyek közül sajnos még én is csak egyet pipálhatok ki, de ami késik, ugye, arra várni kell...)

A
Szépművészeti Múzeumban 2011 január 09.-éig lehet megtekinteni:

Nuda Veritas.

Gustav Klimt és a bécsi szecesszió kezdetei 1895–1905

 

A bécsi Secession művészegyesület Gustav Klimt nevével fémjelzett korai szakaszának kiemelkedő alkotásaiból láthat kiállítást a nagyközönség a Szépművészeti Múzeumban. A mintegy kétszáz műalkotást, nagyrészt rajzokat és sokszorosított grafikákat bemutató tárlat törzsanyagát a bécsi Albertinából érkezett művek adják, amelyek osztrák, svájci, amerikai és japán köz-és magángyűjtemények további rajzaival és néhány kiemelkedő festménnyel egészülnek ki. A kiállításon a látogatók a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének alkotásaival is találkozhatnak: részben a Secession tagjainak, részben pedig azoknak a külföldi kortárs művészeknek a munkáival, akik egykor nagy hatást gyakoroltak bécsi kollégáikra.

Ugyanitt: 2011 január 23.-áig:
Fernando Botero képei

Kerekded és buja formák, jellegzetesen egyszerű, ám mégis kifejező alakok, emberek, állatok és tárgyak uralják a kolumbiai születésű művész, Fernando Botero műveit. Botero a kortárs művészet egyik meghatározó alakja, akinek műveit többek közt japán, orosz, német, finn, olasz, izraeli, kolumbiai és egyesült államok-béli közgyűjtemények őrzik, így a múzeum is kiállítja az utóbbi húsz évének legkiválóbb alkotásaiból összeválogatott tárlatát.

Harmadik programajánlóm pedig a Ludwig Múzeumban találjátok, ahol Martin Munkácsi - a magyar származású, ám az Egyesült Államokban világhírűvé lett fotós eddigi legátfogóbb retrospektív kiállításának - fotókiállítását tekinthetitek meg (2011 január 09-áig).

Természetesen mondanom sem kell, bármelyikőjüktől bármit kitennék, és mindhárom kiállítás erősen ajánlott :)

Címkék: közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr502380907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása