<div id=
 
3

Húzsvétpara 2 - avagy mi mind tojások vagyunk

KentaurBen , 2011.04.09. 09:59

 
Egy korábbi bejegyzésben kértelek benneteket, hogy küldjetek nekem rendhagyó, nem hétköznapi tojásfestési technikákat.

Egy-kettő érkezett már, de várom továbbra is, a legérdekesebbeket időben megosztom majd veletek itt a blogon, de addig szórakoztassuk magunkat valami témához kapcsolódó dologgal.

A cím pl. valamilyen szinten igaz, én pl. most bevállalom az okostojás szerepét :)

Tudtátok például, hogy:

- a tojás majd' minden nemzet kultúrájában kiemelkedő jelentőséggel bír?
A termékenységet, a megújuló életet szimbolizálja. Általában a tavaszhoz, a tavaszi napéjegyenlőséghez kötődő ünnepek idején előszeretettel használják a tojást ajándékozásra, díszítésre, de a halottkultuszban is szerepet játszott: hazánk területén népvándorlás kori és avar sírokban gyakran találtak sírmellékletként tojást, sőt díszített tojáshéjat is.

- tojásfestésre jó a hagymalevél, zöld dióhéj, gubacs főzete, vadkörte vagy vadalma héja?

- 1999 őszétől a tojásnak október második péntekén világnapja van?

- a tojásból - jelenlegi ismereteink szerint - magas koleszterintartalma miatt heti három darab fogyasztása ajánlott?

Pár napja egy kedves reklámot láttam a tv-ben, és igencsak a fejem búbjáig szaladt a szemöldököm, mikor megláttam a végén a Tesco feliratot.

Úgy tűnik, a brit üzletlánc sajátos animációs filmjével új célközönség felé tekinget.

Ezittaz:

A klipet az Kostil Danila rendezte, akinek a nevét a Stark Atilla-féle KuloCity rendezőjeként már ismertem (igen, ott voltam a film Műcsarnokbeli bemutatóján is), és aki úgy tűnik, jelen tárgyanimációs, stoptrükkös alkotásával (is) végképp az egyetlen rendező, aki az ilyen stílusban készített reklámokat képes elkészíteni nálunk.


(aki nagyjából az én generációm, talán még emlékszik a SuliBulira, Csepkére, amelyek szintén ezzel a technikával készültek... vagy ott volt az Egészséges Erotika, a Csinibaba és a Zimmer Feri)

A szpotban tojásokkal helyettesítették a vásárlókat, és mindezt egy hétköznapi tárgyakból összeálló makettvilágban képzelték el.

A díszletet a rendező instrukciói alapján egy külön alkotócsoport, a Müller Kata-Törőcsik Ambrus alkotta AMKA csapata találta ki és készítette el (sok minden a helyszínen is alakult), a rendező mellett pedig animátorok mozgatták a tojásokat. 

Ha a lenti képeken majd megfigyelitek, a lilliputi világban szinte minden használati tárgy, berendezés valami valódi eszköz.

Katával telefonon nagyjából végig is beszéltük, miből mi lett:
a mosogató dörzsiből, illetve a habverőből elegáns báltermi csillár,
 


gyűszűkből kis állólámpák az éjjeli szekrénykékre (külön felhívnám a figyelmet a hálószobában, a szobanövény mögött megbúvó tojás-próbababára :),
 
 
 


tojástartóból panelház és Ferrari,


söröskupakból tányér, fekete-fehérre festett Rubik kockából asztalka,
 


fésűkből és vödörből szélmalom...


vagy hogy az utolsó jelenet tágas vásárlóterét tükrökkel oldották meg.

...és ami még volt, de kimaradt: tojás alakú tükörke, hogy láthassa benne magát teljes nagyságában a kis tojás (most kiugrik belőlem a lakberendező: ugye van nálad is egész alakos tükör otthon?!), pingpong labdákból lámpácskák...

Egy rakás remek ötlet és megvalósítás, ahol a mindennapi használati tárgyakat eredeti kontextusokból kiragadva más funkcióval láttak el, alig 25 másodpercbe sűrítve!

2 makettet egyébként el is kérték a megrendelők, hogy kiállítsák a Tesco irodaházában :)


Itt vannak hát ezek a southparkosan nézelődő hendméd tojásemberkék, én lájkolom őket, és az irányt is, amit a Tesco magyarországi csapata bevállalt.
És bár nyilvánvaló, hogy egy fecske nem csinál nyarat, kíváncsian várom a folytatást:)

Poszt utolsó kérdése: szeretnétek, ha máskor is lenne reklámok, filmek forgatásának kulisszatitkairól, díszleteiről bejegyzés?

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr912811443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Üvegszem 2011.04.09. 18:41:51

Nekem is feltűnt a reklám, annyira kedves és annyira más mint a legtöbb.

Magyarországon a reklámok szájbarágósak, áltudományosak,álmenők és álkedvesek, nyomulósak, egyszóval fárasztóak... Ritkán fordul elő igazán jó poén vagy csak egyszerűen szerethető ötlet.

Én szívesen olvasnék jó reklámok műhelytitkairól.

pepshop 2011.04.10. 21:57:39

szeretem ezt a reklámot. a barbie-s korszakomra emlékeztet, amikor mindenféle apró tárgyat felhasználtam a babaházam csinosítgatására :D karóra a falon nekem is volt :)

én is szívesen belesnék a reklámok háttérmunkálataiba :)

kevlar · http://haerdekel.blog.hu/ 2011.04.24. 02:16:57

Ha érdekelnek hasonló képek a "tojások életéről", ajánlom ezt a bejegyzést:
haerdekel.blog.hu/2011/04/23/a_tojas_titkos_elete_husvet_elott
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása