Provansz 2.0 és rántott bodzavirág
"... a hétvégi szülőlátogatás eredményeként egy hatalmas csokor, frissen illatozó bodzavirággal tértem haza.
A lakás egy szempillantás alatt megtelt az édeskés illattal ezáltal munkára serkentve szürkeállományomat :))) A tea adott volt, de ennél azért nagyobb kihívásra vágytam. Piros barátnőm azonban nem hagyta túl sokáig szenvedni a sejteket :))) mert amint hazaértem a skype már pislogott és jött is a rántott bodzavirág ötletével... :)))) Kereken egy napig bírtam ellenállni a kísértésnek majd tegnap este nekiláttam a munkának és elkészítettem. Igazán nem volt nagy ördöngösség. Egy kis palacsintatészta, olaj, bodzavirág. A fotózáshoz még annyi türelmem sem volt mint általában, mert szerettem volna minél előbb megkóstolni a végeredményt. Ennek függvényében a kép (szokás szerint :) nem egy műalkotás, de azért remélhetőleg átadja a "feelinget" és többen is kipróbálják majd. Ha akad a környéken - akácvirággal is kísérletezhetünk.
Hozzávalók:
- sűrű palacsintatészta
- bodzavirág
- olaj a sütéshez
- fahéjas porcukor
Szokásos módon készítsünk sűrű palacsintatésztát és a megmosott bodzavirágot mártsuk meg benne. Bő, forró olajban pár perc alatt ropogósra sütjük. Ha van otthon elég olaj (ami nekem nem volt :))) az a szárával együtt mártsa a virágot a palacsintatésztába és úgy süsse meg, de a szára akár le is vágható sütés közben. Tálaláskor szórjuk meg fahéjas porcukorral. A vendégek imádni fogják! :)))"
Zenemeg:
Recept és ételfotó: Kiselefánt gasztroblogja
Házfotók innen.