Francia-nap
Ma 2 francia házzal sokkolok, a finom étel receptjével pedig próbálom mindezt tompítani :)
"Narancsos nyúl gyömbéres karalábé pürével:
Tizenkilenc évig nem ettem nyulat. Mit hagytam ki!... Mostanában próbálom bepótolni az elvesztegetett időt, igyekszem hetente készíteni valamit nyúlból. Ezúttal narancsos pácban sütöttem, karalábé pürével körítve.
Hozzávalók személyenként:
egy konyhakész nyúlcomb
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél narancs reszelt héja és leve
só és frissen őrölt bors
A körethez:
1 karalábé
csipet őrölt gyömbér
zöldség alaplé
só és frissen őrölt bors
1 ek kemény (érlelt) juhsajt, reszelve (pld. pecorino)
A nyúlcombot megmosom, konyhai papírtörlővel megszárítom. Elkészítem a pácot: jó minőségű olívaolajba belereszelem a narancs héját, belefacsarom a levét, tekerek bele borsot, megsózom, belekeverem a szeletelt fokhagymát és jól összekeverem. A nyúlcombokat sütőtálba helyezem, majd a sűrű, illatos páccal wellness masszázsban részesítem, rájuk öntöm a maradék pácot, befedem alufóliával és betolom a 180 fokos sütőbe, ahol puhulásig sütöm. Ha már puha a nyúlhús, leveszem a fóliát és a szafttal gyakran locsolgatva szép pirosra sütöm. A kész combokat melegen tartom, a maradék szaftot forralással besűrítem.
A körethez meghámozom és feldarabolom a karalábét, majd alaplében puhára főzöm. Kevés főzőlével pürésítem, belekeverem a reszelt juhsajtot, majd őrölt gyömbérrel, frissen őrölt borssal, sóval (ha szükséges) ízesítem."
Ételfotó és recept: "Anya, ez isteni!..." gasztroblog
Zenemeg:
The American Analog Set - The Green Green Grass (Telefon Tel Aviv Remix) by popmasha
Az egyik egy édes kis többszintes hát valszeg a francia Riviérán:
A másik pedig egy kisebb kúria, mondjuk a Loire mentén valahol?:
Na, melyiknél dobbant a szív, akadozott a lélegzet, izzadt a tenyér?