<div id=
 
1

Daybed for president!

KentaurBen , 2011.07.27. 10:45

Feladat mára: egyél valami olyan finomat, amit már régen ettél!

Mindegy, hogy sós vagy édes, de valami olyan legyen, amit nagyon-nagyon szeretsz :)

Ez parancs.


Pl.:

Epres-rebarbarás crumble (gyümölcsös morzsa)


"Crumble, azaz sült gyümölcs ropogós morzsaréteg alatt – mindez vaníliafagyival szervírozva elég ütős desszert. Lehet sokféle gyümölccsel próbálkozni, a bogyósok, az alma, a körte, a szilva is mind alkalmasak. Ez a klasszikus eper-rebarbara duó is jól vizsgázott, úgyhogy holnap újabb rebarbarabeszerző útra indulok.


Hozzávalók:

1 kg rebarbara
60 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 ek. kukoricaliszt

A morzsához:

25 dkg fehér tönkölybúzaliszt
10 dkg vaj
5 dkg nádcukor
pici só
1/2 tk. őrölt fahéj

A rebarbaraszárak két végét levágjuk, a külső héjukat egy kis éles késsel lehúzzuk. Az így megtisztított levélnyelet kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Az epreket megmossuk, lecsumázzuk, negyedeljük. A kétféle gyümölcsöt a nádcukorral egy serpenyőben kis lángon összerottyantjuk, míg a rebarbara megpuhul (5-10 perc).

Egy kivajazott nagy tűzálló edénybe öntjük a gyümölcsöt, elkeverjük a kukoricaliszttel.
Közben a morzsa hozzávalóit kézzel összedolgozzuk és a gyümölcsök tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 25 perc alatt ropogósra sütjük. Vaníliafagyival tálaljuk."

Recept és ételfotó: Étel, ital, kicsi Vú

Zenemeg:

Air - La Femme d'Argent by LoungePleasure2

És a legfőfőbb daydreamer:

 

Címkék: nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr503103721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása