Daybed for president!
Feladat mára: egyél valami olyan finomat, amit már régen ettél!
Mindegy, hogy sós vagy édes, de valami olyan legyen, amit nagyon-nagyon szeretsz :)
Ez parancs.
Pl.:
Epres-rebarbarás crumble (gyümölcsös morzsa)
"Crumble, azaz sült gyümölcs ropogós morzsaréteg alatt – mindez vaníliafagyival szervírozva elég ütős desszert. Lehet sokféle gyümölccsel próbálkozni, a bogyósok, az alma, a körte, a szilva is mind alkalmasak. Ez a klasszikus eper-rebarbara duó is jól vizsgázott, úgyhogy holnap újabb rebarbarabeszerző útra indulok.
Hozzávalók:
1 kg rebarbara
60 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 ek. kukoricaliszt
A morzsához:
25 dkg fehér tönkölybúzaliszt
10 dkg vaj
5 dkg nádcukor
pici só
1/2 tk. őrölt fahéj
A rebarbaraszárak két végét levágjuk, a külső héjukat egy kis éles késsel lehúzzuk. Az így megtisztított levélnyelet kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Az epreket megmossuk, lecsumázzuk, negyedeljük. A kétféle gyümölcsöt a nádcukorral egy serpenyőben kis lángon összerottyantjuk, míg a rebarbara megpuhul (5-10 perc).
Egy kivajazott nagy tűzálló edénybe öntjük a gyümölcsöt, elkeverjük a kukoricaliszttel.
Közben a morzsa hozzávalóit kézzel összedolgozzuk és a gyümölcsök tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 25 perc alatt ropogósra sütjük. Vaníliafagyival tálaljuk."
Recept és ételfotó: Étel, ital, kicsi Vú
Zenemeg:
Air - La Femme d'Argent by LoungePleasure2
És a legfőfőbb daydreamer: