<div id=
 
komment

A totális relax új dimenziói

KentaurBen , 2011.10.25. 12:21

A grog-recepttel tulajdonképpen már a tegnapi posztban is az ellazulás egyik módját választottuk, de ma két olyan módszert is mutatok nektek, amihez semmilyen "tudatmódosító" szerre nincs szükség, de mindkettőben van közös: a vízben lebegtetés :)


Magyarország fürdőnagyhatalom, szokták volt mondani, mondjuk a magam részéről ambivalensek az érzéseim a témát illetően, no, a hiba nem a fürdőkben van, hanem azok hétköznapi használatával, a magyar fürdőkultúrával.


Ha tényleg ennyire jól el vagyunk látva jó minőségű gyógyvízzel, vajon az emberek nagyobb rétegei miért nem tették magukévá a hétköznapi életben ezt a csodálatos dolgot?

Kb. annyira az életünk része, mint itt Budapesten a Duna: ott van, és csodálatos, de a partjain száguldozó autósávok gyakorlatilag élvezhetetlenné teszik a használatot.

Egy szép nagy biodíszlet.


Visszatérve a vízben lazulás témához, ma két olyan módszerről is szót ejtek, amelyekről nagy valószínűséggel nem sokan hallottak, de aki próbálta bármelyiket is, nyilván teljesen új dimenziókról beszél.


Az egyik egy tradicionálisabb, spirituálisabb módszer ill. megközelítés: a watsu.

Ha az elnevezésből indulunk ki, talán az már ad némi támpontot: wa=water (angolul a víz) és a su=shiatsu (ami egy érintéseken alapuló masszázs-technika).

A lényege, hogy a watsu terapeuta egy nagyobb medencében a testedet megtartva ringatja, kimozgatja, nyújtja azt, sőt, a kezelés alatt a víz alá is bemerít ill. ott tart.

Érdekesség, hogy a kezelést átéltek soha nem féltek a víz alá merítéstől, sőt, egyfajta magzati állapotra emlékeztetve őket a totális ellazulásról, semmiben lebegésről meséltek, mintha eltűnt volna a határ a testük és a testmeleg víz között...


A témáról és hatásairól itt találhatsz még többet, hoztam egy-két videót, nagyon kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá és persze várom azok kommentjeit is, akik valaha átéltek már ilyet:

A másik módszer vagy inkább pontosabban fogalmazva eszköz pedig idén Formatervezési díjban részesült, ez a Float Spa, a lebegő relaxációs kabin.

Megalkotója, kitalálója Huszár András szerint alvás közben a gravitáció okozza a legnagyobb ingerhányadot szervezetünk számára. Ennek a problémának a kiküszöbölésére alakították ki a relaxációs lebegő kabint.

A kabin egyedülálló higiéniai és üzemeltetési tulajdonságokkal rendelkezik: biztosítja a sóoldat állandó 36 °C-os hőfokát és a víz tisztaságát akár 1000 lebegés esetén is. A berendezésnek éppen ez a lényege: a vendég mindig tökéletesen tiszta és üres lebegőkabinnal találkozik, és a szeme láttára telik meg Holt-tengeri sóoldattal. A berendezés a használatot követően a teljes lebegést létrehozó víztömeget egy külső komplex szűrő-, és fertőtlenítő rendszerrel megtisztítja és tárolja a következő lebegés megkezdéséig. Az üresen maradt kabint speciális fertőtlenítő szerrel tisztítják ki, majd törlik szárazra.

A tervezés megkezdésétől a gyártásáig, 2011 elejéig két év telt el. A termék formáját és arculatát a kavicsforma inspirálta, a földszínek, az organikus formavilág, a természetes anyagok, a kellemes illataroma dominálnak benne.


Így néz ki:


És ez pedig egy 15 perces bemutató-videó:

Te melyiket választanád?


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr33328551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.perrycox 2011.10.25. 21:04:33

félhoffmannal nem kipróbálni!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.10.25. 21:13:49

Ez a watsu inkább amolyan divatmódszernek tűnik, mint komolyan vehető relaxációs technikának.

A másik viszont nem rossz, de ez nem magyar találmány, külföldön már régen van ilyen. Pontosabban a módszer létezik már régen, de ez a konkrét kabin lehet magyar persze.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.10.25. 21:20:12

@spontan: egyébként ezek a módszerek leginkább akkor működnek, ha az ember el tud szakadni a mindennapoktól közben, mert akkor hiába fekszel be a kabinba, ha fekvés közben is arra gondolsz, hogy milyen elintéznivalók vannak, meg hasonlók

Sokan még 2 percet sem bírnak ki úgy, hogy ne kalandozzon el a figyelmük:

erdekessegek.info/ne-csinalj-semmit-2-percig-206.html

Martian (törölt) 2011.10.25. 21:55:13

Érdekes lehet egy satori-tartályban tölteni egy fél napot...

SpaSwan 2011.11.05. 17:26:09

Én kiprobáltam a Watsu-t Bali-n évekkel ezelőtt és szerintem egy fantasztikus élmény volt, bár találnék Budapesten egy professzionalis kezelőt.

rikavagyok 2011.11.20. 16:33:35

Ki van csukva, hogy vadidegent elviseljek ennyire "közelről"... Vajon másokat nem zavar ez a helyzet?
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása