<div id=
 
4

Mentés másként

KentaurBen , 2011.11.28. 12:45

Azok számára is áthozom ezt a ma megosztott listát, akik nem tagjai a blog Facebookos klubjának, mert úgy érzem, nagyon is elgondolkodtató.


Kicsit 'életmód'-blogként talán érdemes körüljárni, hogy ahhoz, hogy valaki jólétben éljen - és itt most kifejezetten kerülni szeretném a 'gazdag' kifejezést -, milyen hozzáállást érdemes tanúsítani úgy általában az Élet megpróbáltatásai, problémái ill. céljai iránt.


Nem mellékes a "Csak egészség legyen!' alaptézis sem, hiszen egy testileg fájdalmakkal vagy kényelmetlenségekkel együtt élő ember másként tekint a világra.


Sok szépséges és gyönyörűséges lakást, házat, nyaralót bemutattam már a blogon, és azt hiszem önámítás lenne azt gondolni, hogy ezekhez foghatót birtokolni kevés pénzzel is megoldható.


A hozzáadott érték, a kreativitás ill. jó érzék, a dolgok harmonikus vagy éppen friss, újszerű elrendezéséhez egy plusz réteg, ami akkor tud működni, ha van mit elrendezni, magyarul, ha van pénzünk rá, hogy megvehessük.


A saját élettapasztalatom azt mondatja velem, hogy a szinte mindenki számára megadatott lehetőségek használata nagyon is rajtunk, a saját felelősségünkön múlik, bár időnként könnyebb másokat okolni saját problémáink vagy éppen szerencsétlennek tartott helyzetünk miatt.


Mi az, amit tehetünk?

Nézzük át ezt a listát, és gondolkodjunk el rajta, hogy ez egyes sorok közül melyek azok, amelyek szerint érdemes átgondolni eddigi stratégiáinkat.

Aztán jöhet, apránként de biztosan, a mentés másként :)


Ma, hogy jól induljon a hét, három meleg égövi területen fekvő hotelt hoztam, egy napra talán ma nálunk is szép időt mondanak, szívdfelbegyem a sok napsütést :)


Télből a nyárba menni decemberben vagy januárban csodálatos lehet, nekem még sajnos nem volt benne részem, akinek volt már hasonló tapasztalata, meséljen!


Zenemeg:

Chicane - Saltwater by By Daniel B

Brazil házilyennincs-hátilyennincs-ésmégisvan:


Jamaika nemcsak a jamaikaijaké:


Mehikói kiszínes:


És természetesen tegnaptól kezdve innetől minden poszt végén, fokozatosan hangolódva a közelgő ünnepekre: Napikari :)


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr403418259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.29. 06:33:40

Az összehasonlító táblázat nagyon megállja a helyét.

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.11.29. 11:31:40

Ezt a táblázatot pont a minap láttam valamelyik ismerősömnél Facebookon és rögtön el is loptam tőle, ugyanis nagyon fontos hogyan gondolkodsz. Nagy igazság!!

Novbert 2011.11.29. 12:28:03

Nem mondom hogy nem elgondolkodtatóa táblázat, de azért durván ki van ez ragadva a kontextusából (itt az eredeti: tinyurl.com/d8ey89r). Meg nem is szeretem az ilyen szintű egyszerűsítéseket.

De a képek jók :D

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.11.29. 14:35:51

@Novbert: Köszi, hogy belinkelted, így szerintem még érdekesebb a dolog!
Persze minden egyszerűsítés "levágja" a szélsőségeket és mentesít az egyéni tapasztalatoktól, de ettől függetlenül kíváncsi lennék rá kishazánkban hányan kerülnének a jobb és hányan a bal oldali oszlopba, ha megvizsgálnánk pénzügyi stratégiáikat :)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása