<div id=
 
2

Otthoni sokbubis (JÁTÉK!)/X/

KentaurBen , 2011.12.01. 13:06 · 1 trackback

Szinte már közhely, hogy egy felnőtt ember napi folyadék-szükséglete alapesetben ~ 2-3 liter.
Vannak, akik erre tudatosan odafigyelve teljesítik a penzumot és ismerünk olyanokat is, akik alkalomadtán ennek a sokszorosát is képesek elfogyasztani, hogy aztán másnap megérezzék, milyen az, amikor odabent ég a pokol :)

Egyesek a csapvízre esküsznek, mások zsugorszám vásárolják az ilyen-olyan mentes vagy szénsavas ásványvizeket... és vannak: a szódások.

Igen.
Egy jó szóda ebéd után vagy nyáron az ilyen-olyan fröccsök készítéséhez, hmmm... mondhatjuk: alap.
Ráadásul jómagam az otthoni szörpfogyasztók népes táborát is erősítem, amihez elengedhetetlen.

Gyerekkorom egyik klasszik parája volt, hogy amikor a szódásszifonba betekertem a patront, akkor szétdurran az egész vagy nem az egész, csak a patron, épp ezért én ezt próbáltam megúszni, ha csak lehetett... de a szódáról nem mondanék le soha.
 
Persze 2011-et írunk, manapság már illik környezettudatosan gondolkodni ezen a téren is, erre volt példa korábban, hogy itt a blogon palackprést lehetett nyerni...
...és ma is valami olyat mutatok (mit mutatok! akár a tiéd is lehet!), ami segít abban, hogy kevesebb hulladékot termeljünk, viszont ne kelljen lemondanunk kedvenc szódánkról.

Váltsunk zöldebb megoldásra!



Tudtátok, hogy éves szinten, a világon több mint 140 milliárd műanyag palackot nem hasznosítunk újra, és hogy Magyarországon évente mintegy 1,5 milliárd PET palack kerül a szemetes kosarakba?
És ami még szomorúbb: ezeknek mindössze 15 százaléka kerül a szelektív hulladékgyűjtő rendszerbe és csupán 7-8 százalékukat hasznosítjuk újra.
Európai szinten a legyártott műanyag palackok közel fele nem kerül újrahasznosításra. Ráadásul nagyjából a flaskák negyedét nem abban az országban értékesítik, amelyikben gyártják, további súlyos károkat okozva szállításukkal a környezetnek.

A ma nektek bemutatott jószág, a SodaStream otthoni szódagép, az akár három évig is használható palackjaival környezetbarát alternatívát nyújt a műanyag palackokkal szemben.

Egy háztartás ugyanis közel 2000 darab PET palack gyártását és felhasználását spórolhatja meg, ha ilyen szódagépet használ, ráadásul a nehéz vizes palackok hazacipelését és az üres flaskák tárolását is megússza.
Egy szénsavasító patronnal ~ 60-80 liter szódát állíthatunk elő, ami nagyjából 50 palack ásványvíznek, vagy üdítőnek felel meg (ráadásul a szódavíz szénsavtartalmát saját ízlésed szerint állíthatod be a készülékkel). És míg a szénsavas víz palackját kidobjuk miután kiürült, addig a patron újratölthető.


A 'Jobb adni, mint kapni!' szellemében a SodaStream csapatával arra gondoltunk, hogy egy ma induló nyereményjátékkal hozzásegítünk ahhoz, hogy idén karácsonykor egy különleges meglepetéssel kedveskedj szeretteidnek, és amennyiben a helyes választ elküldve rád mosolyog a szerencse, az ajándék a környezetnek is ajándék lesz :)



A játék részletei a következők:
az ebben a bejegyzésben szereplő információk alapján küldd el a helyes választ az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjának applikációján keresztül, amit ide klikkelve érsz el.

És hogy mit nyerhet az, aki jó választ küld?

A karácsonyi listát talán némileg átalakítva több nyertest is húzunk majd, akik a következő nyereményeket vihetik haza:
Egy valaki egy SodaStream (Penguin) készüléket nyer + 2 db üveg kancsót (2 kupak)+1 db CO2-palack-gépet + 3 db Natural for Kids szörpöt, 


egy másik valaki egy titán-ezüst színű  SodaStream Fizz szódagépet, + 1 db műanyag szénsavasító palackot (1 db kupak) + 1 db CO2 patront és 3 db Natural for Kids szörpöt, 

egy valaki pedig egy piros SodaStream Genesis szódagépet + 1 db műanyag szénsavasító palackot (1 db kupak) +1 db CO2 patront és 3 db Natural for Kids szörpöt!


A készülék amellett, hogy feldobja a konyhát, rendkívül praktikus, hiszen egy mozdulattal készíthetsz vele otthon, tiszta csapvízből szódát :) 

(A fotók a nyereményeket ábrázolják.)

(A SodaStream kifejezetten gyerekeknek készítette a „Natural for Kids” szörpöket, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert és mesterséges ízesítő-, színező- vagy édesítőanyagokat. A magas, 27-40 százalék közötti gyümölcstartalommal rendelkező szörpök csökkentett cukortartalommal készülnek, ráadásul egy adag ital teljes mértékben fedezi a gyerekek napi C-vitamin szükségletét. )

A játék a bejegyzés kikerülésének időpontjától, 2011. december 6.-a (kedd) 17.00 óráig tart.


A játékban mindenki csak egy válasszal indulhat, és csak az vehet részt benne, aki - FONTOS! - tagja a SodaStream Facebookos csoportjának (ehhez itt tudsz csatlakozni) és az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjának is (ehhez pedig itt tudsz csatlakozni), valamint a jó választ küldte el :) 


Az email címeket semmire nem használjuk, a nyerteseknek a nyereményeket postai úton juttatjuk el.

Küldjétek el a linket ismerőseiteknek, barátaitoknak!
Várjuk nagyon a helyes válaszokat!

Köszönetet szeretnék mondani a Multicampaign csapatának a sok segítségért (ha bárki szeretne kipróbálni egy a mostanihoz hasonló Facebookos kampányt, szívesen várják a teszt-jelentkezőket), hogy a játék a Facebookon applikáción keresztül tudjon zajlani.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők hellókarácsony közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr673428820

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit várhatunk 2012-ben 2011.12.02. 11:04:48

Éhen halunk 2012-ben? Az Internetes munka is egy nagy ámítás? A 2012-es év jelmondata: „Ember küzdj és bízva bízzál”???

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gina. 2011.12.02. 08:26:56

Aaaaa, fél éve könyörgök, hogy vegyünk szódagépet, vagy legalább egy szifont, vagy valamit, mert szóda nélkül nem élet az élet. (De nem érti, hogy az ásványvízben nem olyanok a bubik, mint a szódában, és minek az a sok pet palack, és viva la csapvíz!) Ez égi jel, játszom!:)

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2011.12.07. 11:40:55

Kedves játékoskedvű ÁAT-sek!
Köszönjük, hogy a SodaStream-es játékban ilyen sokan játszottatok, a random.org szerinti 3 nyertes és nyereményeik a következők: Szoboszlay Arnold (SodaStream (Penguin), Bene Brigitta (SodaStream Fizz), Simon Enikő (SodaStream Genesis).
Gratulálok mindenkinek!
Kérlek, - miután megkaptátok az emailes értesítést - egyeztessetek a mailben megadott címen.
A többiek ne búslakodjanak, mert úgy tűnik, hamarosan megint lesz soknyerteses játék!
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása