<div id=
 
komment

Patinás tárgyak 2. rész - fa

KentaurBen , 2011.12.05. 13:14
Vannak tárgyak, amelyek esetében imádom, hogy új, és vannak, amelyeknél azt szeretem, hogy már meglátszik rajtuk az idő múlása, úgymond "patinás".
 
Természetesen mindezekért maga az anyag a felelős, amiből készültek, és én nem tudok elég hálás lenni ezért a Természetnek és persze a művészeknek, iparosoknak, akik megmunkálták őket :)

A kopások, hasadások, repedések legyenek bármilyen aprók, a tárgy történetéről, korábbi használóikról mesélnek, nekem pedig mindig jut fél percem arra, hogy bizonyos régi tárgyakba belelássak egy kis szerelmet, egy kis ármányt...

A mai alkalommal a fáról lesz szó, amely velünk, emberiséggel van már az idők kezdete óta.



Csiszoltuk horzsakővel, és lekentük színesre 4000 éve, később megtanultuk esztergálni, gyalulni, majd mesteri faragásokkal láttuk el, hogy aztán gőzöléssel, hajlítással kellően funkcionális lehessen...


Fa, fa és fa megunhatatlanul szeretjük.

Újabban minimális gépi- és designnyúlkapiszkával, szinte már az anyag iránti tiszteletadás jeleként is, a maximális "természetesség íz" megtartásával, épp' csak ferde betűtípussal, de az ott van, a mai igényeknek megfelelően, legyen az alap uszadékfa, rönk vagy deszka, és garantáltan szálkamentesen.
..
... de szeretjük pácolva, lakkozva, festve, szegecselve... elég csak hozzáérni, tudod mi a helyzet.

Olyan, mint egy jóféle doboz bonbon. Mindegy mit veszel ki belőle, mindegyik ízleni fog.

Mert a fa szép, mert a fa jó, felveszi a testmeleget, mintázata zen-nyugalmat visz a monitorok bámulásától megfáradt szemeknek, testközelbe hozza a nagybetűs természetet, illata van, mit ragozzam, kell ez nekünk, mint egy falat kenyér, kell az esztétika from nécsör.


By the way, régebben a megfakult fabútorokat nyers tejjel frissítették fel: az előzetesen portalanított felületeket tejbe mártott filcmentes ruhával szárazra és fényesre dörzsölték. Nemcsak a tej, hanem a sör is jó bútorápoló, a tölgy-, illetve mahagóni bútoroknak szép fényt ad a folyékony kenyérrel átitatott törlőkendő, de persze ne feledkezzünk meg a klasszikus, méhviaszos átdörzsölésről sem.


Zenemeg:

Phantogram "When I'm Small" by Barsuk Records

Miniválogatás a teljesség igénye nélkül, és amennyi mindent ma nem tettem bele, húúú, lesz ebből még egy kör:


Napikari:


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr843438820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása