<div id=
 
komment

A fíling! Megvan már?

KentaurBen , 2011.12.20. 10:20

Többen panaszkodtak a környezetemben, hogy még nincs meg... még nem érzik... nem látják: mármint a karácsonyi hangulatot.


Tény, hogy a családok nagy részéhez (emelje fel a kezét, akiknél ez így van), csak december 24.-én, a fa feldíszítésével érkezik meg a karácsonyi hangulat.


Az utolsó napok rohamtempója, a jajmitvegyeknekimegnekimegneki-parák, mit főzzek/süssek, mikor lesz időm kitakarítani az egész lakást-stressz nem kedvez a ráhangolódásnak, pedig egyrészt éppen ezek azok, amik, ha okosan, nyugodtan csináljuk, szép lassan rácsúsztatják az embert a kellő frekvenciára.


Mert ajándékot vásárolni, ötletelni, sütni-főzni, és minden más fentebb felsorolt tevékenységet meg lehet élni közösségi élményként is.

A barátok, barátnők, családtagok bevonása kifejezetten jól jön az ilyen helyzetekben :)


A másik fontos dolog pedig a karácsonyi dekoráció, amit lassan át kellene mennie a fejekbe, hogy nem csak a karácsonyfáról szól: ajtódísz, asztali dísz, innnen-onnan lógó kis biszbaszok, gyertya-kompozíciók, téli virágcsokor... megannyi lehetőség, hogy a lakás már korábban árasztani kezdje AZT a bizonyos fílinget, amit sokan csak 24.-én éreznek meg először - pedig az már a csúcspontja!


Persze hiába a gyönyörű fagyöngy a gömbökkel, és a világító füzérrel áttekert vesszőfonat, ha legbelül, te magad nem figyelsz rá tudatosan, hogy jól érezd magad.

Amiket felsoroltam, csak az eszközök, hogy teljesebben átélhesd, amire sokan egész évben várnak.


Lassulj le. Oldódj bele.

Ez most a feladat, és minden rendben lesz :)


Három lakást hoztam ma, két dánt és egy svédet, és egyikben sincs karácsonyi hangulat, így máshonnan vett képekkel csempészem be azt, ami még hiányzik :)


Zenemeg:

Walking in the air by distraitband


Dán egyeske:


Svéd ketteske:


Dán hármaska:


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők hellókarácsony közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr753477633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suzelarousse 2011.12.20. 11:57:53

Nézem ezt a sok szép képet, aztán kimegyek az utcára és azt látom, hogy az emberek legtöbbjének a téli dekoráció a tescos mászós télapó.
A szép miért nem tud így szaporodni?
Miért van az, hogy itthon az übergagyit érezzük magunkénak leginkább?

Na mindegy, azért látok szépségeket is. Például Lőrincen a 93-as buszról láttam díszített külső ablakpárkányt, fenyőággal szolíd kis díszekkel szép volt, esténként pici elektromos gyertyákat ablakokban.

phaszfej 2011.12.20. 17:30:04

Valami idióta kitalálta kb. 200 éve, hogy fákat kell kivágni és teleaggatni minden szarral, és ettől lesz meghitt az ünnep. Az ilyeneknek lehet eladni a valntinnapot is. Korcs emberiség.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.12.21. 00:30:07

www.web-radio.fm/player/xmasw.cfm

snowdays.popularfront.com/

A karácsonyi hangulat, akár egy finom illat, amit éppen csak érzek, de jelen van napok óta. :-) Csodálatos érzés. Olyan tiszta. A Karácsony megjeleníti előttünk azt a tisztaságot, amit annyira vágyunk elérni, de valahogy sosem sikerül, és mégis életünk során többször megtapasztaljuk. Például akkor, amikor egy pár napos baba pici kezére csodálkozunk rá.

Boldog Karácsonyt Kívánok!
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása