<div id=
 
3

Kiegyensúlyozott semlegesség

KentaurBen , 2012.03.06. 12:35


Semleges, natur színekkel, textúrákkal "felépített" lakásokról volt már szó korábban is, és a pár napja bemutatott Manhattan-i penthouse-os poszthoz sem véletlenül a 'Chocolate rain' c. zenemeget választottam :)


Azokban a tiszta pillanatokban, amikor sikerül idegen szemmel otthonunkra nézni, az egyik legfontosabb szempont az alapmotiváció kiderítése, azaz:

mit szeretnénk érzeni és ehhet képest mit érzünk, ha végignézünk saját lakásunkon.


Mi az, amit keresünk, és megtalálunk benne?

Mi az, amire vágyunk, ha átlépjük a küszöböt, és beleszippantunk a levegőbe?


Személyiségünk nyomot kell hagyjon a ház különböző szegletein, de az van, hogy visszafelé is működik: az összkép igenis visszahat.


A magam részéről az egyik legfontosabb saját otthonom alakításában, hogy biztonságban, igazán otthonosan, gátlásoktól mentesen érezzem benne magam, és ahhoz, hogy egyben kiegyensúlyozottnak is, úgy válogatom a színeket, az anyagokat, hogy azok ezt az érzetet erősítsék.


A semleges terekkel kapcslatban általában az a legfőbb ellenérv, hogy túlságosan is semmilyenek, én mégis úgy gondolom, hogy egy fehér vásznon jobban mutat bármi és bárki, mint egy össze-vissza mázolton. Ha érted mire gondolok :)


Ma egy norvég és egy spanyol példát hoztam a fent ragozott dolgokra.

Melyik tetszik jobban?


Zenemeg:

Mint Julep | Why Don't We by Keith Kenniff - Helios


Norvégság:


Spanyolság:

Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr394292681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helg@ 2012.03.06. 14:14:48

Spanyolság. Párszáz froncsis ezüst-fehér színű cirádás papírdoboz az IKEÁ-ból már megvan hozzá. Most már csak a többi kell:) De tényleg: nagyon szép példája ez a "semlegesség"-nek. A fiókos konyhapultért külön dícséret!

2012.03.06. 19:09:13

És milyen az az otthon, amit szívem szerint én most éppen elképzelnék magamnak? Ne legyen átláthatatlan, zavaros az összkép. De annyira individuális, perspektivikus se. Inkább legyen valamilyen feelingje. El tudnék képzelni például egy régi más rendeltetésű épületet, ha abban van olyan hangulat, ami megfog. A képek nagyon tetszenek, mivel imádom a fehéret és a drapp meg a barna árnyalatait együtt és a fából készült dolgokat is...

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2012.03.08. 07:47:16

Zöld szék és kisszekrény. Kérném szépen. Most.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása