<div id=
 

Együtt élni egy rakás bizbasszal

KentaurBen , 2012.03.12. 11:32


Világéletemben gyűjtögető voltam, általában iszonyú nehezen válok meg egy rakás olyan dologtól is, ami már rég haszontalan, de valamiért őrizgetném őket.

Nem konkrétan valamit gyűjtök, mondjuk képeslapot vagy hamutálat, esetleg plüssmacikat, tehát nem gyűjtőszenvedély áll a háttérben, hanem megtartás ez, a dolgok elengedésére való képtelenség.


Meggyőződésem, hogy miután az utóbbi 15 évben sokszor költöztem, és sokszor kellett átválogatnom a dolgaimat, tulajdonképpen ez mentett meg attól, hogy irdatlan mennyiségű bizbasz között éljem az életem (bár így is necces! :)


Két jó módszer létezik annak elkerülésére, hogy ne nézzen ki úgy az egész lakás, mint egy ószeres raktára,

1. időnként kíméletlen szanálásba fogunk (lehetőleg évente), és tényleg csak azokat tartsuk meg, amelyektől végképp nem bírunk megválni.


2. ha tárgycsoportonként rendszerezzük kedvenc tárgyainkat, mintha kis minikiállításokként rendeznénk be őket a polcon, ahol élnek. 


Egyrészt ez hozzásegít ahhoz, hogy számba vedd ezeket, és valóban a legszebbek kerüljenek közszemlére (a többi meg mehet Isten hírével), másrészt a szép sorba rakott kütyük, bizbaszok és egyéb állatfajtáik így a rendezettség benyomását kelthetik.


2 kis lakást hoztam mára, ahol lakóik láthatóan rajonganak a régi tárgyak gyűjtéséért, ám nekik sikerült mégis úgy elrendezniük a "vackaikat" (és kellő mennyiséget megtartaniuk), hogy ne lógjon ki a lóláb. Megtartott mennyiségi határaikkal álljanak előttünk jó példával :)


Zenemeg:

Shigeto - Huron River Drive by ghostly


Brooklyn-i jóság:


Stockholm-i okosság:


Végére programajánló: A Defo-labor szervezésében design nyelviskola indul.



"Hogyan hozzunk létre sikeres kreatív projekteket a közös nyelv megalkotásával? – ez a központi kérdése a design nyelviskola 2012-es programjainak. A New Home a térszervezés, a Digital Paper a vizuális kommunikáció, a Műterem a művészet és a kreativitás területén oktatja a designtudatos gondolkodást és stratégiát. Célunk, hogy a piacot a kreatívok világával már gondolat, az alapkoncepció és a tervezés szintjén összehozzuk. Képessé tegyük hallgatóinkat a kreativitást piaci kontextusban kezelni és az üzleti döntéseket a designgondolkodás funkcionális és esztétikai elveinek részletességével vizsgálni. Érdekes lehet azoknak, akik kreatív, építész, designer, vizuális kommunikáció, művész területen, vagy megbízóként, piaci szakemberként tervezőkkel dolgoznak."


Hogy miről is szól pontosan ez az egész, hallgassátok meg Fónagy Dóra tolmácsolásában:


Még több infó itt.


Első esemény: március 14-e, 18:00 óra, XI. ker. Bartók B. út 20.: A design nyelviskola és a Moebius rajziskola Műterem program hallgatóinak első nyilvános kiállítása.

A részletekért klikk ide.


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr44311524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása