<div id=
 
komment

Víz, víz, víz + egy kis bor

KentaurBen , 2012.03.22. 13:21

Ma van a Víz Világnapja, így arra gondoltam, összeszedek pár víztakarékossági praktikát.

Az ilyen mindig jól jön, és ha csak egy valaki is változtat eddigi rossz szokásán, már megérte a poszt :)


Autómosáshoz, locsoláshoz gyűjtsük az esővizet dézsában, hordóban, ezzel nemcsak vizet spórolsz, hanem a virágoknak is jót teszel, valamint a fűtési rendszered feltöltéséhez is használhatod.


Csapot soha ne folyassunk feleslegesen (fogmosáskor, borotválkozáskor sem), fogmosás közben folyóvíz helyett használj poharat.


Javíttassuk meg a csöpögő csapokat.


A víztakarékosság érdekében csökkentsük a vécétartály hasznos térfogatát: tegyünk bele nagy tiszta kavicsokat vagy egy vízzel töltött lezárt palackot.


A kertben inkább este öntözz (főleg a meleg nyári napokban), mert akkor kevesebb a párolgás.


A felhasznált vízmennyiség csökkentése érdekében zuhanyra és a kézmosó csapra érdemes víztakarékos, aerátos csapvégeket tenni. Ezek a vízhez levegőt kevernek, és így kevesebb víz is elég például egy kézmosáshoz.


A mosógépet csak ruhával teli kapcsoljuk be, negyedig-félig rakva pazarlás beindítani.


Zuhanyozz! A kádfürdőzéshez átlagosan 160 liter vizet használunk fel, míg a takarékosabb, hagyományos, kézi zuhanyzáshoz 60 liter víz is elegendő. A zuhanyzás egyébként egészségesebb, higiénikusabb és frissítőbb hatású. A váltott, hideg-meleg vizes zuhanyzás pedig fiatalosan, feszesen tartja a bőrt.


A vizek tisztaságának megőrzése érdekében a mérgező anyagokat: gyógyszert, permetszert, oldószert, háztartási vegyszereket, vagy ezek kiürült flakonját, dobozát helyezzük el a megfelelő gyűjtőhelyeken. A talajvízbe oldódó mérgeket előbb-utóbb víz vagy étel formájában elfogyasztva magunkat mérgezzük meg.


A ma divatos gyepek hatalmas mennyiségű vizet kívánnak, és ennek nagy részét elpárologtatják! Árnyékoljunk növényeinkkel. Például egy hársfa, vagy diófa árnyéka, kiválóan hűsíti a házat nyáron, az alatta lévő növényeket kevésbé kell locsolni.


Évente egyszer zárj el minden vízfogyasztót egy órára. Jegyezd fel az elején és a végén a vízóra állását. Ha nem egyeznek, valahol ereszt a vízhálózatod!


Ha esetleg valakinek van még valami tippje, hogyan használhatnánk okosabban a vizet, írja be kommentbe! Köszi!


Mára vizes gif-mozit hoztam jóféle zenemeggel:

Ocean Beat - Tosca by kronika

 

Bónusztrack: "Védd az erdőt, egyél hódot" mintájára privát javaslatom, hogy víz helyett néha igyál egy jó pohár bort, például a DiVino-ban.


Hogy mennyire jó hely?

A DiVino alig egy éves működésének legjelentősebb mérföldköve, hogy a Michelin 2012-es Main Cities of Europe Guide-jában ajánlást kapott.

Ez azt jelenti, hogy egyetlen bárként A DiVino bekerült azon 21 étterem közé, amely Magyarországon ajánlást kapott az idén. Az eset azért kellemes meglepetés, mert a Michelin Guide ritkán javasol bárokat, amit talán jól érzékeltet, hogy Közép-Kelet Európa egyetlen borbárjaként szerepel a kiadványban. Számunkra azért is hatalmas dolog a méltatás, mert üzletünk egy éve sincs nyitva, a Michelin ellenőrök kora ősszel vizitáltak a fővárosban, ezekben a hónapokban a DiVino pedig még csak alig pár hónapos múlttal büszkélkedhetett. Szöveges értékelésében a kalauz nem elsősorban a gazdag és kizárólag magyar borválaszték, a hozzáértő személyzet, a borbár lokációja és a hely különleges hangulata miatt ajánlja.


Cím: 1055 Budapest, Szent István tér 3.


Kedvcsinálónak pár kép a helyről. Nagyon kis pöpec:


(A belsőépítész Sütő Kata és László volt)


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr24332894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása