<div id=
 

Nyárilakság Északról

KentaurBen , 2012.03.23. 14:54

Tudom, sok tekintetben nem lehet összehasonlítani Svédországot Magarországgal, így az is elég botor hozzáállás lenne, ha a lenti képek megtekintése után sóhajtozva kérdeznénk: nálunk miért nem tudnak így kinézni a vidéki kisházak?!


Hosszan lehetne ecsetelni a kultúrális, gazdasági, történelmi stb. stb. különbségeket, amire nem vállalkoznék, ám arra felhívnám a figyelmet, hogy az ottani vidéki enteriőrök mennyire tisztán, sallangmentesen képesek meríteni tradicionális hagyatékukból.


Egy percig sem érzed azt, hogy itt valami túl van agyalva, hogy itt valami a hajánál fogva előrángattak, mint pl. nálunk, bizonyos helyeken, hogy hú, ide most teszek egy matyómintát, na, most aztán ez def@szamagyaros lett.

Nem, kérem.


A nálunk manapság tapasztalható, kissé túllihegett nemzetieskedés csak a felszínét karcolja annak a gazdag, bonyolult és  egyedülálló minta- és formavilágnak, tárgykultúrának, amiből a svédekéhez hasonló szépségeket lehetne újraéleszteni.

Mert igény van rá, ugye? És remélem nem csak egy matyómintára.


Zenemeg:

Aebeloe - Blipblip by Helenartist

Északi vidékiházas válogatás, mára ez jutott, talán enyhíti kissé a csütörtökpéntekiséget:

 


Hogy mennyire sikerül értelmezni a jó értelemben vett "magyarságot" a divat szemszögéből, megtudhatjuk jövő szombaton, ui. 2012. március 31-én kerül megrendezésre a „Gombold újra! Divat a magyar” pályázat záróeseménye a Millenáris Parkban.

A tavalyi felhozatal egy-két kivételtől eltekintve borzalmas volt. Vajon idén?...


Bónusztrack: tegnap bent jártam a Kossuth Rádióban, ahová egy kötetlen beszélgetésre invitáltak blog és ízlésformálás témában.

A szerkeztett anyag szombaton délelőtt 9 és 10 óra között hallgatható meg a Smink nélkül c. blokkban.

Én is kíváncsian fogom visszahallgatni, mit sikerült összenyökögnöm... aki hallja majd, arra kérem, ne nevessen túl hangosan! :)


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr864335182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása