<div id=
 

Húsvéti csináldmagad-tojások

KentaurBen , 2012.04.02. 11:45


Pár napja feltettem Nektek egy kérdést a FB-on:

"Április 09.-Húsvét
Hiányoljátok ti már nagyonnagyon a húsvéti dekoros posztokat már?
a. felőlem idén akár el is maradhat;
b. igen, szeretnék látni pár ötletet;
c. ha lesz lesz, ha nem, nem, úgyis jó."


A visszajelzések többsége a b. választ jelölte meg, és 7végén, ahelyett, hogy újra egy képes válogatást készítettem volna, úgy döntöttem, megvalósítom pár ötletemet.


Fogadjátok hát szeretettel a mai Húsvéti DIY-t, melyben 3 dekorációs techninát mutatok.


Lesz, amelyikben a spontaneitás, másban az egyszerűség elve vezérelt, próbáltam arra is figyelni, hogy ne kerüljön sokba (bár már maga az 55 Ft sem semmi egy db tojásért), a bemutatási sorrend a nehézségi fokozatokban mutatkozik meg.


Gyöngyös:


Hozzávalók:

többféle színű apró kásagyöngy, ragasztó, tojás


Megvalósítás:

A megmostott, megszárított tojásokat bizonyos területen bekentem folyékony ragasztóval, majd belemártottam a kis tálba már előre összekevert kásagyöngyökbe.

Mindig igényel egy kis lapogatást, elrendezést, hogy szorosan illeszkedjenek a gyöngyöcskék, majd félretettem, és jöhetett a másik tojás.

A ragasztó amint szárad, jöhet egy következő terület a már megkezdett tojáson, szünetekkel addig míg be nem borítja az egészet.

Egyszerű, a gyöngyök színpárosításaival lehet játszani (én kétféle keveréket készítettem: egy rózsaszín/narancs és egy mályva/türkiz mixet), és a végeredmény nagyon cuki.


Spontánfestett:


Hozzávalók:

többféle színű tojásfesték, vékony hegyű fekete alkoholos filc, minél világosabb vagy fehér héjú tojás


Megvalósítás:

Bekeverem a különböző színű tojásfestékeket (figyelve arra, hogy pici ecet mindegyikbe kerüljön), majd egy műanyag tojástartóba különböző mennyiségű színes folyadékot öntök, színenként.

Figyelni kell arra, hogy első körben mindegyikbe többet töltsünk, de ne keveredjenek. A megfőtt tojásokat még melegen beleállítom a különböző színes lötyikbe, és hagyom állni őket benne.

Így kb. a tojás feléig - vagy addig sem - festődnek be, majd kiemelem belőle, egy szalvétán a felesleget óvatosan felitatom, s egyszerűen megfordítva egy másik színű részbe teszem.

Így megy ez addig, amíg különböző színű sávokban és mennyiségben egyik és másik végén is megfestődnek a tojások, előfordulhat, hogy a közepén megmarad egy festetlen sáv vagy összefolyhatnak a színek, de ez most nem probléma, sőt.

Miután megszáradt a festék, egy vékony, (0,5-ös) fekete alkoholos filccel emeljük ki a színes foltok találkozási vonalait.

Minél tovább hagyjuk a festékben a tojást, annál sötétebb, teltebb lesz a színe, ne felejtsük a végén pici olajjal átkenni mindet, hogy szép fényesek legyenek... a módszer egyszerű, játékos, és a végén nem szokványos mintájú tojásokat kapunk.


Swarovski-kristályos:


Hozzávalók:

Kreatív-hobbi boltban kapható Swarovski Crystal-it matrica (piros), tojás


Megvalósítás:

A megmosott, megszárított tojásokra különböző mintákban felteszem a kétféle nagyságú matricákat.

Ha szabályos mintát szeretnénk kirakni (mint a képeken is kettő), érdemes előtte ceruzával halványan megrajzolni a tervet a tojásra (a véletlenül valamit elrontunk, azt könnyen ki lehet radírozni).

A nehézség a matricák felhelyezésében van, mivel azok nagyon kis méretűek.

Az eredmény viszont egy érdekes, a glamour kontra natúr kontrasztjára épülő, elegánsnak is mondható díszített tojáskollekció.

Na, tessék, már úgy is írok róla, mint egy ékszer-kollekcióról :)


Remélem kedvet kaptatok egy kis kreatívkodásra, és mivel még több nap van Húsvétig be lehet szerezni a hozzávalókat is :)


A fotókat Gerlai Tibor - Manzárd Cafés bloghaverom - készítette, ezútom is köszönöm, én meg utána kicst megbindzsiztem őket.


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr784355763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása