Majdnembútortologatós vendéglátás
Az elmúlt pár napban egy olyan külföldi ismerősömet láttam vendégül, aki még soha nem járt Magyarországon.
Nevörevör.
Mielőtt megérkezett, összeállítottam budapesti bakancslistánkat: kicsi klasszikus túristalátvánosság, kicsi modern, kicsi magyar, kicsi cool... ilyenek szerint válogattam a megnézni/végig járnivalókat....
...és előtte megálltam a lakásom közepén, próbáltam egy idegen szemével körbenézni.
Ez sem tetszik már, az is uncsi, az meg kopott, amaz meg csak dísz inkább, mint használható...
.
.
.
Ő már el is ment, és annyira örülök, hogy nem változott semmi :)
Mára pluszba egyik kedvenc nyári levesem receptjét hoztam: gazpacho rulez!
Ha bárkinek van speckó ötlete még a feltúrbózáshoz, írja meg kommentben!
Recept és ételfotó: gourmetstudio blog.
"A legnagyobb nyári kánikula idején férficsapatnak vacsorát tartani igazi kihívás. A fogások legyenek tartalmasak, mert mégis csak közel egy tucat felnőtt férfiről van szó, viszont ne legyenek túl nehezek, mert harmincegynéhány fokban az már kellemetlen. Levesnek mindannyian a végtelenségig variálható gazpachora gondoltunk, amely tulajdonképpen egy paradicsom alapú hideg zöldségleves Spanyolországból. Ott nagyjából olyan státusza van, mint nálunk a lecsónak, nincs két egyforma recept, a variációk száma végtelen. Mi most az egyszerűségre törekedtünk, a hozzávalók így alakultak:
Hozzávalók - 8 személyre
16 db közepes nagyságú paradicsom
4 db (2-2) piros és zöld kaliforniai paprika
1 nagy kígyó uborka
3 kisebb hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 ek vörösbor ecet
só
2-3 dl extra szűz olívaolaj
tálaláshoz:
1 kis fej hagyma,
1 közepes uborka,
1 közepes piros kaliforniai paprika
1 nagyobb, kemény húsú paradicsom
Az uborkát meghámozzuk, a paprikákat kicsumázzuk, kierezzük. A zöldségeket felkockázzuk és turmixgépben mindent ledarálunk. Minden egyes daráláskor adjunk az aktuális adaghoz egy-két kanál jó minőségű olíva olajat (összesen kb 2,5 dl-t), majd az egész adagot passzírozzuk át kislyukú szűrőn. Kóstolás után sózzuk és ízesítsük vörösbor-ecettel (2 evőkanál elég általában, bár ez ízlés kérdése). Tálalás előtt legalább 12 óráig tartsuk a hűtőben.
Tálaláskor kockázzuk egészen apróra a granírungba szánt zöldségeket, szedjük mélytányérba a levest. Helyezzünk bele egy kanállal a frissen felaprított zöldségekből és a tányért locsoljuk meg egy kevés friss, salátára való extra szűz olíva olajjal."
Zenemeg:
Kollektiv Turmstrasse - Schwindelig (Minoru Remix) by Connaisseur Recordings
És hogy házügyileg is legyen mire nyálat csorgatnunk:
Mallorca:
Ámérika:
Olaszország:
Ezt megteheted ide kattintva.