<div id=
 
1

Majdnembútortologatós vendéglátás

KentaurBen , 2012.06.08. 13:41

Az elmúlt pár napban egy olyan külföldi ismerősömet láttam vendégül, aki még soha nem járt Magyarországon.

Nevörevör.

Mielőtt megérkezett, összeállítottam budapesti bakancslistánkat: kicsi klasszikus túristalátvánosság, kicsi modern, kicsi magyar, kicsi cool... ilyenek szerint válogattam a megnézni/végig járnivalókat....

...és előtte megálltam a lakásom közepén, próbáltam egy idegen szemével körbenézni.

Ez sem tetszik már, az is uncsi, az meg kopott, amaz meg csak dísz inkább, mint használható...


.

.

.


Ő már el is ment, és annyira örülök, hogy nem változott semmi :)


Mára pluszba egyik kedvenc nyári levesem receptjét hoztam: gazpacho rulez!

Ha bárkinek van speckó ötlete még a feltúrbózáshoz, írja meg kommentben!

Recept és ételfotó: gourmetstudio blog.


"A legnagyobb nyári kánikula idején férficsapatnak vacsorát tartani igazi kihívás. A fogások legyenek tartalmasak, mert mégis csak közel egy tucat felnőtt férfiről van szó, viszont ne legyenek túl nehezek, mert harmincegynéhány fokban az már kellemetlen. Levesnek mindannyian a végtelenségig variálható gazpachora gondoltunk, amely tulajdonképpen egy paradicsom alapú hideg zöldségleves Spanyolországból. Ott nagyjából olyan státusza van, mint nálunk a lecsónak, nincs két egyforma recept, a variációk száma végtelen. Mi most az egyszerűségre törekedtünk, a hozzávalók így alakultak:

Hozzávalók - 8 személyre

16 db közepes nagyságú paradicsom
4 db (2-2) piros és zöld kaliforniai paprika
1 nagy kígyó uborka
3 kisebb hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 ek vörösbor ecet

2-3 dl extra szűz olívaolaj
tálaláshoz:
1 kis fej hagyma,
1 közepes uborka,
1 közepes piros kaliforniai paprika
1 nagyobb, kemény húsú paradicsom

Az uborkát meghámozzuk, a paprikákat kicsumázzuk, kierezzük. A zöldségeket felkockázzuk és turmixgépben mindent ledarálunk. Minden egyes daráláskor adjunk az aktuális adaghoz egy-két kanál jó minőségű olíva olajat (összesen kb 2,5 dl-t), majd az egész adagot passzírozzuk át kislyukú szűrőn. Kóstolás után sózzuk és ízesítsük vörösbor-ecettel (2 evőkanál elég általában, bár ez ízlés kérdése). Tálalás előtt legalább 12 óráig tartsuk a hűtőben.
Tálaláskor kockázzuk egészen apróra a granírungba szánt zöldségeket, szedjük mélytányérba a levest. Helyezzünk bele egy kanállal a frissen felaprított zöldségekből és a tányért locsoljuk meg egy kevés friss, salátára való extra szűz olíva olajjal."


Zenemeg:

Kollektiv Turmstrasse - Schwindelig (Minoru Remix) by Connaisseur Recordings

És hogy házügyileg is legyen mire nyálat csorgatnunk:


Mallorca:


Ámérika:


Olaszország:


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: férfiak nők közöshalmaz

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr274573618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2012.06.09. 22:05:05

De miér' ilyen kib@szott jók????
Az uccsó egyébként a nyári IKEA Familyen benne van. Vagy a tavsziban?

A kedvenc feltéteink a gazpacho-ra: főtt tojás, sajt (vmilyen kemény), sonka, szalámi, koktélrák, pirított kenyérkocka. Persze nem egyszerre... :)
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása