<div id=
 

Bohemian style, azaz...

KentaurBen , 2012.08.07. 14:39

Lassan, de biztosan jön fel (még ha csak részleteien is), és erősödik az a lakberendezési stílus, amellyel kapcsolatban ma hoztam néhány inspiráló képet (nem újdonságról írok ma, inkább csak egy olyan jelenségről, ami ha halványan is, de jelen van).


Amerikában bohemian stílusnak nevezik, de semmiképp ne menjünk a szó első jelentése, vagyis a 'cseh', de az ott inkább helytálló második, vagyis a "cigány" fordítás felé se :)

A 'bohó' pedig anyira mást jelent, legalábbis az én értelmezési univerzumomban.


Jó magyar fordítását még nem láttam, de vegyük sorra, mik azok a jellemzők, asszociációk, amelyek ehhez az irányzathoz kapcsolhatóak:

laza, spirituális, nőies, nomád, színes, energikus, részletgazdag, hippis, spontán, kreatív, derűs, szabad, eklektikus, szexi, egyedi, természetes, etno, látszólag kaotikus, már-már giccsbe hajló...

...és mint a képeken látni fogjátok, ez mind benne van! :)


A megjelenő anyagok, textúrák: szőttesek, bársony, csipke, hímzés, kötött, horgolt cuccok, gyöngyök, élő és szárazvirágok

Minták: a marokkóitól az indiánon át az apró- vagy nagymintás virágosig, levelek, virágok, csíkok, kashmír, kilim, patchwork, szóval igazi stíluskavalkád

Színek: összességében földszínek, némi antik csillogás

Fények: lámpafűzérek (egyszínű és vegyes színek egyaránt), (akár DIY) mécsestartók, lampionok, klasszikus szövetburás, rojtos álló- és asztali lámpák


És ami az egészet megbolondítja: egy-egy darab az 50-es, 60-as, 70-es évekből: festmény, garfika, bútor vagy dísztárgy... és ofkorsz az elmaradhatatlan Emanuelle-fotöly!


Bónusz: mivel ez az irányzat eléggé spirituális (de ezt valami bájos, mindenek felett álló romantikával hozza), az ezzel kapcsolatba hozható tárgyak is jelen vannak: kis házioltár, kegytárgyak, mécsesek, kristályok...


"Bolondos" nagynénik, kékharisnyák, vikkák, szabad szellemek, new age-isták, napfivérek-holdnővérek, hipszterek... vajon hányan vagytok kishazánkban?

Szeretünk titeket :)


Zenemeg:

Drake-Take-Care-(Medley) by rnbmusic

Néhány kép, hogy valamennyire beazonosíthassuk, miről is hadováltam fentebb... és lécci add tovább, ne stoppold a dzsointot, izé, a borosüveget.

(persze ebből a kollekcióból én is befogadnék egyet-egyet BÁRMIKOR! :)


Most, hogy végignézted a képeket, arra kérlek, segíts nevet adni ennek a stílusnak. Mi az az elnevezés, szó, kifejezés ami szerinted legjobban kifejezné ezt az irányzatot?


Ha tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához.
Ezt megteheted ide kattintva.

Címkék: nők

Pin It
 

A bejegyzés trackback címe:

https://agyasztaltv.blog.hu/api/trackback/id/tr934700149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Pin It

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása